Εντολή Θεοχάρη για επιστροφή ΦΠΑ σε επιχειρήσεις εντός 90 ημερών

Εντολή Θεοχάρη για επιστροφή ΦΠΑ σε επιχειρήσεις εντός 90 ημερών

Περιθώριο 90 ημερών θα έχουν οι εφορίες, από την 1η Σεπτεμβρίου, προκειμένου να επιστρέφουν το ΦΠΑ σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες

Εντολή Θεοχάρη για επιστροφή ΦΠΑ σε επιχειρήσεις εντός 90 ημερών
Περιθώριο 90 ημερών θα έχουν οι εφορίες, από την 1η Σεπτεμβρίου, προκειμένου να επιστρέφουν το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

Μέχρι τότε, δε, καλούνται να διεκπεραιώσουν άμεσα αιτήσεις επιστροφής που ο χρόνος αναμονής τους, από την υποβολή της σχετικής αίτησης, ξεπερνά τους τέσσερις μήνες.

Κλείσιμο
Την εντολή αυτή έδωσε χθες, με κατεπείγουσα εγκύκλιό του (υπ' αριθμ. ΠΟΛ. 1177/17.7.2013) προς όλες τις εφορίες, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, τονίζοντας μάλιστα ότι οι επιστροφές θα πρέπει να γίνονται εντός τριών μηνών, καθώς από το Σεπτέμβριο και μετά ενεργοποιείται η ρύθμιση, που προβλέπει ότι η επιστροφή θα επιβαρύνεται με τόκο εκπρόθεσμης επιστροφής από το Δημόσιο.

Δεν παραλείπει, ωστόσο, να επισημάνει ότι στις περιπτώσεις που θα συμβεί αυτό, την ευθύνη θα την έχουν οι υπάλληλοι που χειρίζονται τις συγκεκριμένες υποθέσεις και γενικότερα οι ΔΟΥ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε περίπτωση μελλοντικών κρίσεων, όσον αφορά στην απόδοση εργαζομένων και προϊσταμένων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης