Εντός των ημερών οι υπογραφές με τη Socar για την πώληση του ΔΕΣΦΑ

Εντός των ημερών οι υπογραφές με τη Socar για την πώληση του ΔΕΣΦΑ

Οι εκκρεμότητες που υπήρχαν και καθυστερούσαν τη συμφωνία έχουν διευθετηθεί, αναφέρουν στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ

Εντός των ημερών οι υπογραφές με τη Socar για την πώληση του ΔΕΣΦΑ
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές της συμφωνίας για την πώληση του  ΔΕΣΦΑ με τη Socar, αναφέρουν στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς, όπως σημειώνουν  οι εκκρεμότητες που υπήρχαν και καθυστερούσαν τη συμφωνία έχουν διευθετηθεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, απομένουν μόνο κάποια τεχνικά ζητήματα, τα οποία και αυτά πιθανώς θα έχουν κλείσει ως το τέλος της εβδομάδας, που αναμένεται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του ταμείου, προκειμένου να εγκρίνει την πώληση.

Κλείσιμο
Όπως έγραφε το Newmoney,  η συμφωνία πρέπει να εγκριθεί και από το διοικητικό συμβούλιο των ΕΛΠΕ, στα οποία ανήκει το 35% του ΔΕΣΦΑ, μερίδιο που πωλείται μαζί με το 31% που διαθέτει το Δημόσιο.

Η προσφορά έχει κατατεθεί εδώ και περισσότερο από ένα μήνα στις 10 Ιουνίου και οι διαπραγματεύσεις που ακολούθησαν με τους Αζέρους οδήγησαν σε βελτίωση του τιμήματος στα 400 εκατ. ευρώ από 310 εκατ. ευρώ του αρχικού, ενώ αναμένεται να κατατεθεί και η αναπροσαρμοσμένη ως προς την αξία εγγυητική επιστολή (το ύψος της οποίας αναμένεται στα 40 εκατ.).

Ένα από τα βασικά θέματα των διαβουλεύσεων των τελευταίων εβδομάδων είναι οι χρεώσεις του ΔΕΣΦΑ για τη μεταφορά του αερίου που κυκλοφορεί στους αγωγούς, ζήτημα που επιλύεται με τη συνδρομή της ΡΑΕ όσον αφορά τη μεθοδολογία του προσδιορισμού των χρεώσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης