Συμφωνία για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε

Συμφωνία για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε

Το πρωινό γεύμα ύψους… 960 δισ. ευρώ βρήκε στο ίδιο τραπέζι Ρομπέι, Μπαρόζο, Κένυ και τον Σουλτς, ο οποίοι κατέληξαν σε συμφωνία, λίγο πριν ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής

Συμφωνία για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε
Σε καταρχήν πολιτική συμφωνία για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν στις Βρυξέλλες οι χώρες της Ε.Ε και ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, έπειτα από πολλούς μήνες αβεβαιότητας.

Το πρωινό γεύμα ύψους… 960 δισεκατομμυρίων ευρώ βρήκε στο ίδιο τραπέζι τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Χέρμαν φαν Ρομπέι, τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Έντα Κένυ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίοι κατέληξαν σε συμφωνία, λίγο πριν ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής.  

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι σήμερα έχουμε μια πολιτική συμφωνία σχετικά με τον μελλοντικό προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ενώ ο Μάρτιιν Σουλτς εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επικύρωση του προϋπολογισμού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε είχαν συμφωνήσει για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε για την περίοδο 2014-2020, τον πρώτο προϋπολογισμό λιτότητας στην ιστορία της Ένωσης, ο οποίος απορρίφθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.  

Κλείσιμο
Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης