Μη χάσετε το εξαιρετικό μυθιστόρημα της Βάντας Κουτσοκώστα “Οι λιποτάκτες των ονείρων”

Μη χάσετε το εξαιρετικό μυθιστόρημα της Βάντας Κουτσοκώστα “Οι λιποτάκτες των ονείρων”

Μέσα σε μια ατμόσφαιρα μυστηρίου και κρυψίνοιας, οι χαρακτήρες ζουν το ερωτικό -και όχι μόνο- πάθος τους: Οι εξαρτήσεις, το ψέμα και η ενοχή στοιχειώνουν τους ήρωες που ψάχνουν απεγνωσμένα τη λύτρωση.

Μη χάσετε το εξαιρετικό μυθιστόρημα της Βάντας Κουτσοκώστα “Οι λιποτάκτες των ονείρων”

Το παιχνίδι με τους μαγικούς καθρέπτες θυμίζει το μυθιστόρημα «Οι λιποτάκτες των Ονείρων»: Ποιος είναι ο πραγματικός ήρωας και ποιο είναι το είδωλό του; Πού είναι η αγάπη, ο έρωτας και το πάθος και πού το απατηλό και φευγαλέο αντικαθρέπτισμά τους;

Η Βάντα Κουτσοκώστα χειρίζεται με δεξιοτεχνία ένα υλικό φτιαγμένο από ψευδαισθήσεις, ηθελημένες και μη. Ο αναγνώστης παρασύρεται σε έναν γοητευτικό λαβύρινθο σχέσεων και συναισθημάτων, παρακολουθώντας την αποκάλυψη και την αναγνώριση, θα έλεγε κανείς, στα πρότυπα της αρχαιοελληνικής τραγωδίας.

Ως χαρακτηριστικό δείγμα της τεχνοτροπίας γραφής και του ύφους που υιοθέτησε στο έργο της η συγγραφέας, θα μπορούσε κάποιος να παραθέσει το εξής, αυτοβιογραφικό απόσπασμα από την γραπτή εξομολόγηση ενός από τα κεντρικά πρόσωπα της ιστορίας: «Σημασία δεν έχει ούτε ποιος είσαι, ούτε από πού έρχεσαι. Ούτε ακόμα πού πηγαίνεις κι αν θέλεις να φτάσεις κάπου. Σημασία έχει να μην λιποτακτήσεις στη διαδρομή.

Αν αφήσεις τη ζωή να περάσει τυχαία από δίπλα σου κι αν επιτρέψεις στον εαυτό σου να είναι περαστικός απ' αυτή, τότε είσαι καταδικασμένος να χάσεις την ουσία, κι ας ξέρεις την αφετηρία σου, κι ας έφτασες στο στόχο. Ο στόχος δεν είναι μονάχα αρχή και τέλος. Είναι και πορεία -κυρίως πορεία. Διαφορετικά, όλα θα είναι κάλπικα, χάρτινα και αχυρένια».

Εκτός από μια υπέροχη διήγηση της περιπέτειας των χαρακτήρων της, η Βάντα Κουτσοκώστα μοιράζεται με τον αναγνώστη μια ολόκληρη φιλοφοσία ζωής. Και είναι αυτός άλλος ένας λόγος που κάνει τους «Λιποτάκτες των Ονείρων» ένα ακαταμάχητα γοητευτικό ανάγνωσμα.


Κλείσιμο

Μην χάσετε αυτή την Κυριακή το Πρώτο ΘΕΜΑ και το εξαιρετικό μυθιστόρημα «Οι λιποτάκτες των Ονείρων» της Βάντας Κουτσοκώστα.

(στην έκδοση με τις προσφορές 4,25 ευρώ)

Μην τo χάσετε!






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης