Το Remap «προσγειώνεται» και φέτος στο Μεταξουργείο με τέχνη από κάθε άκρη του πλανήτη

Το Remap «προσγειώνεται» και φέτος στο Μεταξουργείο με τέχνη από κάθε άκρη του πλανήτη

Οι «γίγαντες» της διεθνούς εικαστικής σκηνής προσγειώνονται στην Αθήνα.

Το Remap «προσγειώνεται» και φέτος στο Μεταξουργείο με τέχνη από κάθε άκρη του πλανήτη

Ο James Turell είναι ίσως ένας από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της γενιάς του. Δεκάδες εκατοντάδες εκθέσεις σε μουσεία με -πιο πρόσφατη -αυτή που τρέχει αυτή τη στιγμή στο μουσείο Γκούγκενχάιμ στη Νέα Υόρκη, η οποία είναι τόσο καλή που έχει προκαλέσει τίτλους όπως «Η έκθεση του Turell στο Guggenheim κάνει τον Frank Loyd Wright ανύπαρκτο».

Κλείσιμο

Θα έχουμε την τύχη να δούμε την εγκατάσταση του στην Αθήνα σε αυτό το ReMap, στην συμμετοχή της αμερικανικής γκαλερί Gagosian. Η διεθνής διοργάνωση τέχνης που θα ξεκινήσει στις 8 Σεπτεμβρίου και διοργανώνεται κάθε 2 χρόνια με εκθέσεις, καλλιτέχνες και επιμελητές απ' όλο τον κόσμο, είναι μια μεγάλη ευκαιρία να έρθει κανείς κοντά στην εικαστική σκηνή του κόσμου αλλά και της Αθήνας.

Το Remap φέτος θα είναι το μεγαλύτερο από κάθε άλλη χρονιά, αλλά ταυτόχρονα και το πιο συμπυκνωμένο χωροταξικά όπως φαίνεται από τον χάρτη. Κάτι που ταιριάζει άλλωστε και στην αίσθηση της γειτονιάς που έχει διατηρήσει ανέπαφο τον χαρακτήρα μιας Αθήνας αλλοτινών εποχών.

Από το info point που θα βρίσκεται στην πλατεία Αυδή και θα αποτελεί κομβικό σημείο για τους επισκέπτες, -διαμορφωμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Mark Office το οποίο μοιάζει με μια παλιά Aθηναική αυλή- μέχρι τα εγκαταλελειμμένα νεοκλασσικά, η τέχνη αγκαλιάζει την «χτυπημένη» και «ξεχασμένη» γωνιά της πόλης, μιας Αθήνας που παραμένει μεταξύ ανατολής και δύσης ακόμα και στο 2013.


To πρόγραμμα χωρίζεται σε 4 βασικούς άξονες:

Εικοσιτρείς εμπορικές γκαλερί από όλο τον κόσμο αλλά και την Αθήνα. Ξεχωρίζουμε τις Eva Presenhuber από την Ελβετία, την Maccarone από Νέα Υόρκη και την T293 από τη Νάπολη και την βερολινέζικη γκαλερί Peres Ρrojects.

Τα ανεξάρτητα Ρrojects.

Θα δούμε τριαντατέσσερα projects από επιμελητές και ομάδες καλλιτεχνών απ' όλο τον κόσμο. Ελληνικές αλλά και διεθνείς κολεκτίβες καλλιτεχνών με ιδιαίτερα σημεία καθώς και μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί όπως η νεοσύστατη μη-κερδοσκοπική γκαλερί της Αθήνας State of Concept αλλά και το Malta Contemporary Art.


Τα ιδρύματα όπως το
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ και Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Οργανισμός ΝΕΟΝ, νεοσύστατος που μπαίνει πολύ δυναμικά στο Remap με μια πραγματικά πολύ δυνατή έκθεση με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως οι Joseph Beuys και Louise Bourgeois με τίτλο «Echoes of Silence» σε επιμέλεια των Douglas Fogle και Δημήτρη Παλαιοκρασσά.

Τα events με διάφορες προβολές και δρώμενα καθ' όλη την διάρκεια του Remap που θα διαρκέσει ως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα αναλυτικά εδώ

www.remapkm.com

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης