Ρένα Μόρφη: Η ζαργάνα του Παγασητικού σε νέες περιπέτειες

Ρένα Μόρφη: Η ζαργάνα του Παγασητικού σε νέες περιπέτειες

Η τραγουδίστρια των Imam Baildi γυρίζει στην Αθήνα για να αλλάξει τα ρούχα στην βαλίτσα και να ξεχυθεί -ξανά- στην Ευρώπη

Ρένα Μόρφη: Η ζαργάνα του Παγασητικού σε νέες περιπέτειες
Η γιαγιά της Ρένας Μόρφη είναι η πιο ένθερμη θαυμάστρια της. Εκείνη ονειρευόταν να γίνει τραγουδίστρια και εμφανιζόταν ως “Σούλη Ανατολή” πριν το γάμο της σε κοσμικά κέντρα του Βόλου. Αλλά life happens και μετά το γάμο της αφοσιώθηκε στην οικογένεια.

Μέχρι που η ταλαντούχα εγγονή της πήρε το μικρόφωνο και έκανε όλη την Ευρώπη να χορεύει στο ρυθμό του κομματιού “Ακρογιαλές Δειλινά” ως “Σούλη Ανατολή”.

Κλείσιμο
Η Ρένα Μόρφη, η τραγουδίστρια των Imam Baildi, γυρίζει στην Αθήνα για να αλλάξει τα ρούχα στην βαλίτσα και να ξεχυθεί -ξανά- στην Ευρώπη. Μέσα σε 18 μέρες γύρισε 14 πόλεις της Αγγλίας, της Σκωτίας, της Ελβετίας και της Γερμανίας μαζί με τους Imam Baildi.

Επιστρέφοντας στην πατρίδα δεν προκάμει να ξεκουραστεί πριν ξεκινήσει τις εμφανίσεις της σε όλη την Ελλάδα ως “Σούλη Ανατολή”. Αυτό είναι το τίμημα των δύο εκατομμυρίων views στο YouTube.

Η ερμηνεύτρια του “Όταν σου χορεύω” ορκίζεται ότι στις live εμφανίσεις της ο κόσμος χορεύει. Χορεύει πολύ. “Είναι περίεργο να βλέπεις πλέον στις συναυλίες μας στο εξωτερικό τον ίδιο κόσμο που είχαμε ως κοινό στην Ελλάδα.

Οι νέοι μετανάστες είναι παιδιά της γενιάς μας που έφυγαν για ένα καλύτερο αύριο έξω και όποτε μαθαίνουν ότι θα είμαστε στην πόλη τους, σπεύδουν” αναφέρει. Το πιο περίεργο είναι ότι με το “Ακρογιαλιές Δειλινά” χορεύουν Άγγλοι και Γερμανοί. Ή όχι και τόσο περίεργο. 

“Το ντεμπούτο μου έγινε το 2009, στο πλευρό του Φοίβου Δεληβοριά, σε ένα μικρό σχήμα. Εκεί με άκουσαν τα παιδιά των Imam Baildi που αναζητούσαν την νέα τραγουδίστρια τους. Αυτό το live ήταν ουσιαστικά η οντισιόν μου. Δεν κάναμε καν πρόβα πριν ξεκινήσω μαζί τους. Το πρώτα μας live έγινε το Δεκέμβρη του 2010. Ακόμη θυμάμαι εκείνο το κυριακάτικο απόγευμα στο K44 που χόρευε στις έξι το απόγευμα όλο το μαγαζί” λέει η τραγουδίστρια που πιστεύει ότι για μια πετυχημένη εμφάνιση τα βασικά συστατικά είναι το κέφι και η καλή παρέα. 

Πώς προέκυψε η Σούλη Ανατολή;

“Στο ξεκίνημα δεν τολμάς να ονειρευτείς ότι κάποια στιγμή θα έχεις το δικό σου σχήμα. Στην πορεία όμως χρειαζόμουν το προσωπικό βήμα για να εξελιχθώ. Ήθελα να πω με κάποιον τρόπο τα τραγούδια που αγαπούσα. Και διάλεξα το “Σούλη Ανατολή”, το καλλιτεχνικό όνομά της γιαγιάς μου ως φόρο τιμής. Έχει μια σημειολογία. Το “ζαργάνα του Παγασητικού” το φώναζε το κοινό στις πρώτες εμφανίσεις μου. Έχει κάτι ρομαντικό αν το σκεφτείς. Δεν προσπαθώ να έχω μια παράλληλη περσόνα, διανύω μια εξωστρεφή περίοδο που φοράω φανταχτερά φορέματα και εκφράζω την αγάπη μου για το στιλ και τη μουσικής των 60s και των 70s. Δεν προσπαθώ να  τιμηθώ κάποια περασμένη ντίβα. Ούτε φυσικά ντύνομαι σαν καρναβάλι για να τραγουδήσω”

Ποιο κομμάτι από τα κλασικά λαϊκά την συγκινεί;

“Το “Σ' έβλεπα στα μάτια” της Βίκυς Μοσχολιού”. Γιατί να πάτε το Σάββατο στο Σταυρό του Νότου να ακούσετε την Ρένα Μόρφη a.k.a Σούλη Ανατολή; Γιατί θα την ακούσετε να ερμηνεύει το “Φεύγεις Πάλι”, μια  ανατρεπτική και ξεσηκωτική Cumbia του Δημήτρη  Μπαλογιάννη, με μελωδία βγαλμένη μέσα από τα Spaghetti Western και τους μοναχικούς καουμπόηδες. Τους στίχους υπογράφει για μια ακόμη φορά ο Φοίβος Δεληβοριάς, περιγράφοντας την καρτερικότητα και την λαχτάρα μιας μοντέρνας Πηνελόπης

Info: Η Ρένα Μόρφη, μετά από τη sold out εμφάνιση της το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, μας παρουσιάζει και πάλι την φανταχτερή περσόνα «Σούλη Ανατολή» το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στο Σταυρό του Νότου plus. 'Eναρξη: 22.30, Σταυρός του Νότου Plus – Φραντζή 14, Νέος Κόσμος. Τηλ. κρατήσεων: 2109226975 

Ακούστε το νέο της κομμάτι με τίτλο: «Φεύγεις πάλι»



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης