Υπογράφηκε η σύμβαση για τη συγκρότηση του «Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης»

Υπογράφηκε η σύμβαση για τη συγκρότηση του «Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης»

Το «Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης» (ΚΜΣΤ) αναδιαρθρώνεται οργανωτικά και συνενώνεται η λειτουργία του με τη λειτουργία του «Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης» (ΜΜΣΤ)

Υπογράφηκε η σύμβαση για τη συγκρότηση του «Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης»
Ως «μεγάλη στιγμή για τη Θεσσαλονίκη αλλά και για την Ελλάδα η οποία καταδεικνύει τη δύναμη της συνεργασίας και εκτινάσσει τη σύγχρονη τέχνη στο διεθνή χάρτη», χαρακτήρισε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, τη συνένωση των μουσείων Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη υπό τον τίτλο «Μητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης» (Momus), η τελετή υπογραφής σύμβασης των οποίων, πραγματοποιήθηκε απόψε σε πανηγυρική εκδήλωση στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης.
 
«Το νομοσχέδιο είναι έτοιμο και θα πάρει σύντομα το δρόμο του στη Βουλή, ώστε να μπορέσει να στηρίξει - στο μέτρο των δυνατοτήτων - τα τυχόν επιπλέον κόστη αυτής της συνένωσης» συμπλήρωσε η κ. Κονιόρδου.

Κλείσιμο
«Ελπίζουμε αυτή η...παντρειά των μουσείων - που θα διατηρήσουν μια σχετική αυτοδυναμία - να "γεννήσει" παιδιά που δεν θα είναι απλώς "πέντε ακόμα ζωγραφιές" αλλά ένας χώρος όπου θα αναπτύσσονται και θα συν-δημιουργούν όλες οι τέχνες» συμπλήρωνε φανερά συγκινημένος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος υπήρξε άλλωστε από τα ιδρυτικά μέλη του Μακεδονικού Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης, πριν από 38 χρόνια.

Στην δίωρης διάρκειας τελετή, χαιρέτησαν με ομιλίες τους, η υφυπουργός Εσωτερικών Κόλλια-Τσαρουχά και ο εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Θάνος (αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού). 


Το νομοσχέδιo, προβλέπει τη συνένωση των μουσείων και την ίδρυση οργανισμού με την επωνυμία «Μητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης» (συντομογραφία ΜΟΜus) με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Το «Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης» (ΚΜΣΤ) αναδιαρθρώνεται οργανωτικά και συνενώνεται η λειτουργία του με τη λειτουργία του «Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης» (ΜΜΣΤ).
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης