«Βγαίνουμε Αθήνα»: «Συρανό ντε Μπερζεράκ» στο Θέατρο Βράχων

«Βγαίνουμε Αθήνα»: «Συρανό ντε Μπερζεράκ» στο Θέατρο Βράχων

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας

«Βγαίνουμε Αθήνα»: «Συρανό ντε Μπερζεράκ» στο Θέατρο Βράχων
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/6
ΘΕΑΤΡΟ
"JULIUS CAESAR" ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Ο Ρομέο Καστελλούτσι ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τον σαιξπηρικό Ιούλιο Καίσαρα το 1997. Σχεδόν είκοσι χρόνια μετά, επιστρέφει σε αυτόν, για να παρουσιάσει μια περφόρμανς - μελέτη πάνω στο λόγο και την ομιλία στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Πρωταγωνιστές είναι τρεις ηθοποιοί της πρώτης παράστασης. Με τη βοήθεια μιας ενδοσκοπικής κάμερας που φτάνει μέχρι τις φωνητικές χορδές του ενός καθώς μιλάει, όσο ο άλλος ηθοποιός στέκεται ανίκανος να εκφέρει λόγο (εξαιτίας της εγχείρησης αφαίρεσης λάρυγγα που έχει υποστεί), η παράσταση μελετά το πώς ο αέρας μετασχηματίζεται σε ήχο. Εθνικό Θέατρο- Αίθ. Εκδηλώσεων: Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, τηλέφωνο: 210 5288170, 210 528817. Στις 21.00. Εισιτήρια:20Euro, 15Euro (Φοιτητικό), 5Euro ('Ανεργοι-Α.Μ.Ε.Α.).

"Η ΤΑΞΗ ΜΑΣ" ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260
Κλείσιμο
Στις 10 Ιουλίου 1941, όλοι οι Εβραίοι κάτοικοι της πόλης Γιεντβάμπνε στην Πολωνία συγκεντρώνονται με τη βία στην κεντρική πλατεία και οδηγούνται σε ένα στάβλο όπου και δολοφονούνται. Η επίσημη ιστορική αφήγηση καταδείκνυε τους ναζί ως δράστες της σφαγής, ωστόσο, 60 χρόνια μετά, οι έρευνες μιας κινηματογραφίστριας απέδειξαν πως υπαίτιοι δεν ήταν οι Γερμανοί, αλλά οι συντοπίτες και γείτονες των θυμάτων, καθολικοί Πολωνοί. Στο έργο του Ταντέους Σλομποτζιάνεκ, «Η τάξη μας», (που παρουσιάζει στο Φεστιβάλ Αθηνών ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου), οι ήρωες είναι δέκα μαθητές του δημοτικού σχολείου της πόλης. Στις επτά δεκαετίες που καλύπτει με την αφήγησή του το έργο, οι ήρωες μιλούν εξ ονόματος των θυμάτων και αποκαθιστούν την αλήθεια που θάφτηκε για σχεδόν 60 χρόνια, μετατρέποντας το Γιεντβάμπνε σε σύμβολο της φιμωμένης Ιστορίας. Διασκευή-Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός. Κτίριο Η: Πειραιώς 260 και Πολυκράτους, τηλέφωνο: 2109282900. Στις 21:00. Εισιτήρια: 20Euro, 10Euro (Φοιτητικό), 5Euro ('Ανεργοι-Α.Μ.Ε.Α.).

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ «NOW» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η λογοτεχνία είναι ο συνεκτικός ιστός του προγράμματος «ΝΟW», όπου συγγραφείς, καλλιτέχνες και άνθρωποι του πολιτισμού συναντιούνται για πρώτη φορά επί ένα τριήμερο (17-18-19/6) στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Νέοι συγγραφείς με δυνατή φωνή από τα Βαλκάνια (Σερβία, Κροατία, Κόσοβο) συναντούν Έλληνες συναδέλφους τους (Έρση Σωτηροπούλου, Θεόδωρο Γρηγοριάδη, Χρήστο Χρυσόπουλο) για να συζητήσουν για τη λογοτεχνία και τον ρόλο της στη σύγχρονη ευρωπαϊκή και διεθνή συγκυρία. Γύρω από αυτόν τον λογοτεχνικό πυρήνα προσέρχονται συνεισφορές από τα εικαστικά (Αναστασία Δούκα), την περφόρμανς (Τζένυ Αργυρίου), το ντοκιμαντέρ (Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ) καθώς και μια σειρά από στρογγυλά τραπέζια (για τη μετάφραση, την πολιτιστική πολιτική και το ντοκιμαντέρ), με στόχο να υλοποιήσουν την ιδέα ενός χώρου ανοιχτού στους πολίτες, προσφέροντας ερεθίσματα για σκέψη, διάλογο και ψυχαγωγία. Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Λεωφόρος Ηρώων Πολυτεχνείου 34, Τηλέφωνο: 2104194550. Είσοδος ελεύθερη.

«FLY ME TO THE MOON»- Η ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΑΘΗΝΩΝ
Ένα χρόνο μετά την επιτυχημένη δράση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, η Εθνική Λυρική Σκηνή επιστρέφει με δύο δρώμενα αφιερωμένα στην ελληνική και βιεννέζικη οπερέτα. Τρεις νέοι ερμηνευτές της ΕΛΣ, η υψίφωνος Ελένη Κουτσουμπή, η μεσόφωνος Ελένη Βουδουράκη και ο βαρύτονος Χρήστος Λάζος, ερμηνεύουν, συνοδεία πιάνου, άριες και ντουέτα οπερέτες των Θεόφραστου Σακελλαρίδη, Φραντς Λέχαρ, Γιόχαν Στράους κ.α. Επίπεδο Αναχωρήσεων - Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών- Χώρος Ελεύθερης Πρόσβασης: Αττική οδός, Σπάτα, τηλέφωνο: +30 210 3537227. Στις 12.00. Είσοδος ελεύθερη.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/6
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
COLOUR DAY FESTIVAL 2016 ΣΤΟ Ο.Α.Κ.Α.

Το φαντασμαγορικό φεστιβάλ χρωμάτων και μουσικής, πραγματοποιείται για ακόμα μια φορά στην Αθήνα. Με σύνθημα το «πάθος για διασκέδαση, χρωματίζουμε το γκρίζο», από το ολοήμερο φεστιβάλ δεν θα λείπει η μουσική από DJs και συγκροτήματα on stage. Οι πόρτες ανοίγουν στις 14.00, ενώ η πρώτη από τις 3 προγραμματισμένες, μαζικές ρίψεις χρώματος θα γίνει στις 17.00. Εκατόν πενήντα χιλιάδες σακουλάκια πολύχρωμης σκόνης είναι έτοιμα να εκτοξευτούν και να δημιουργήσουν ένα σκηνικό διασκέδασης, χαράς και χορού. Ο.Α.Κ.Α.: Λεωφόρος Σπύρου Λούη, Μαρούσι, τηλέφωνο: 210 6834060, 61. Στις 17:00. Εισιτήρια: από 9 έως 26Euro.

ΜΟΥΣΙΚΗ
"CARMINA BURANA" ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ

Η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του πολυβραβευμένου αρχιμουσικού Γιώργου Πέτρου, παρουσιάζει το γνωστότερο συμφωνικό/χορωδιακό έργο του 20ού αιώνα: τα πολυαγαπημένα «Carmina Burana» του Γερμανού συνθέτη και μουσικοπαιδαγωγού Καρλ Ορφ (1895-1982), που γράφτηκαν το 1935 για μεγάλα ορχηστρικά και χορωδιακά σύνολα καθώς και τρεις σολίστ. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2016. Ωδείο Ηρώδου Αττικού (Ηρώδειο): Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Στις 21:00. Εισιτήρια: από 5 έως 35Euro.

ΘΕΑΤΡΟ
«ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ» ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΕΧΝΗΣ 14Η ΜΕΡΑ

Με τον «Μονόλογο» της Σιμόν ντε Μπωβουάρ, που ερμηνεύει η Μάνια Παπαδημητρίου, σε σκηνοθεσία Αθηνάς Κεφαλά και τσέλο από τη Μαίρη Σκοπελίτη ξεκινά, το φεστιβάλ "Συναντήσεις" στον Χώρο Τέχνης 14η Μέρα (Καλλιρρόης 10). Τα πρόσωπα του τρίπτυχου έργου έργου της Σιμον Ντε Μπωβουάρ "Προδομένη γυναίκα" (1967) είναι γυναίκες μέσης ηλικίας, που ωριμάζουν και νοιώθουν την προδοσία γύρω τους. Στις 21.30.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/6
ΜΟΥΣΙΚΗ
«ATTIC À PARIS» ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260

Ο μουσικός και τραγουδιστής Γιώργης Χριστοδούλου έχει εκφράσει πολλές φορές την αγάπη του για τον Αττίκ και το έργο του. Στη νέα του μουσική παράσταση «Attic à Paris» παρουσιάζει τη διετή έρευνά του πάνω σε αδισκογράφητα, χαμένα έργα του Αττίκ, από την περίοδο που ο Έλληνας δημιουργός μεγαλουργούσε ως συνθέτης στο Παρίσι, όπου σπούδαζε μουσική. Στο «Attic à Paris» παρουσιάζονται επίσης μικρά κομμάτια για σόλο πιάνο της ίδιας εποχής, αλλά και γνωστά αγαπημένα κομμάτια του συνθέτη στα ελληνικά.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου. Κήπος Δ: Πειραιώς 260 και Πολυκράτους , τηλέφωνο: 2109282900. Στις 21:00. Εισιτήρια: 12Euro, 8Euro (Φοιτητικό), 5Euro ('Ανεργοι-Α.Μ.Ε.Α.).

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΠΑΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Οι διεθνούς φήμης Ιταλοί ερμηνευτές, ο τσεμπαλίστας Γκουίντο Μορίνι μαζί με την Ροσέλα Κρότσε στο βιολί εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα συμπράττοντας με τη γνωστή Ελληνίδα φλαουτίστα Σοφία Μαυρογενίδου. Το τρίο θα παρουσιάσει έργα των J. S. Bach, J.J. Quantz και G. Morini. Επίσης, οι δύο καταξιωμένοι μουσικοί (Γκουίντο Μορίνι και Ροσέλα Κρότσε), με την ευκαιρία της συναυλίας, θα διευθύνουν ένα workshop, στις 18 Ιουνίου στο 'Ιδρυμα Μ. Κακογιάννης. Το workshop απευθύνεται σε μουσικούς και ακροατές που ενδιαφέρονται για την μουσική του 16ου και 17ου αιώνα. Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης : Πειραιώς 206 , Ταύρος, τηλέφωνο: 210 3463333,210 3418550. Στις 21:00. Εισιτήρια: 12Euro (γενική είσοδος), 8Euro (μειωμένο).

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
5_Ο ATHENS CIRCUS FESTIVAL ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ

Η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τη Circus Dayz, διοργανώνουν το 5ο Athens Circus Festival (Διεθνές Φεστιβάλ Τσίρκο και Εναλλακτικών Μορφών Έκφρασης).

Ακροβάτες, ζογκλέρ, μουσικοί, χορευτές και καλλιτέχνες όλου του φάσματος των Εναλλακτικών Παραστατικών Τεχνών, παίρνουν μέρος σε μια 4ήμερη γιορτή (17-20/6) με επιδείξεις, σεμινάρια τεχνικών τσίρκο, θέατρο δρόμου, juggling meeting, παιδότοπο και παιδικό τσίρκο, θεάματα με φωτιές, performers' market και open stage για νέους καλλιτέχνες. Η κάθε βραδιά του φετινού Φεστιβάλ θα κλείνει με μουσικά δρώμενα στην Κεντρική Αυλή. Τεχνόπολις: Πειραιώς 100, Γκάζι. Καθημερινά: 11:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20/6
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
"ΔΩΔΩΝΗ. ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΩΝ ΗΧΩΝ" ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Το Μουσείο Ακρόπολης εγκαινίασε το 2015 σειρά περιοδικών εκθέσεων με σημαντικά έργα της αρχαιότητας από σπουδαίους τόπους της ελληνικής περιφέρειας. Στόχος του είναι να παρουσιάζει ασυνήθιστα θέματα που θα ενδιέφεραν τον σημερινό επισκέπτη και παράλληλα θα τον παρότρυναν να επισκεφθεί τους τόπους προέλευσης των εκθεμάτων.

Η δεύτερη έκθεση της σειράς έχει θέμα το Μαντείο της Δωδώνης. Θα ξεκινήσει στις 20 Ιουνίου 2016 και θα διαρκέσει έως τις 10 Ιανουαρίου 2017. Σκοπός της είναι να κάνει ευρύτερα γνωστό το παλαιότερο ελληνικό μαντείο, να δείξει τον τρόπο λειτουργίας, τον ρόλο και τη σημασία του στον αρχαίο κόσμο αλλά και να αναδείξει την ανάγκη του ανθρώπου να προβλέπει το μέλλον. Μουσείο Ακρόπολης : Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, τηλέφωνο: 2109000900. Γενική είσοδος: 5 Euro.

ΘΕΑΤΡΟ
 "ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ 4 & 5" ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260
Το νέο έργο του Ευθύμη Φιλίππου γράφτηκε για την ομάδα Vasistas και βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Πρόκειται για ένα βιογραφικό σκηνικό ποίημα, με πρωταγωνιστή έναν δικαστή με μεταφυσικές ιδιότητες, που δανείζεται στοιχεία βαθμολογητή σε σχολικές εξετάσεις, αστυνομικού ανακριτή και ψυχαναλυτή. Μπροστά του οδηγούνται οικειοθελώς δύο κατηγορούμενοι, μια γυναίκα κι ένας άντρας, οικειοθελώς εξεταζόμενοι, με διακύβευμα τον αποκλεισμό ή την κοινωνική τους ένταξη, παρουσία ενός πενταμελούς Χορού ενόρκων. Ενώ αναμετριούνται με τη μνήμη, καθώς επανεξετάζουν τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής τους, ο Χορός των ενόρκων παρατηρεί και παρεμβαίνει διαρκώς, τραγουδώντας πολυφωνικά τραγούδια της Κορσικής και της Μεσογείου. Σκηνοθεσία: Αργυρώ Χιώτη. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2016. Κτίριο Ε: Πειραιώς 260 και Πολυκράτους, τηλέφωνο: 2109282900. Στις 21:00. Εισιτήρια: 15Euro, 5Euro (Φοιτητικό-'Ανεργοι- Α.Μ.Ε.Α.).

ΧΟΡΟΣ
«UNTITLED_I WILL BE THERE WHEN YOU DIE» ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260

Ο Ιταλός χορογράφος και περφόρμερ Αλεσσάντρο Σαρρόνι, στο τριετές project με τον τίτλο «Will you still love me tomorrow», ερευνά πρακτικά, μέσω διαφορετικών αισθητικών προσεγγίσεων, ζητήματα όπως η πάλη, η σταθερότητα και η αντίσταση. Το «Untitled_I will be there when you die» είναι το δεύτερο μέρος της χορογραφικής αυτής τριλογίας, μια μελέτη πάνω στο χρόνο που περνά. Τέσσερις χορευτές επιδίδονται σε ατελείωτα ζογκλερικά παιχνίδια με κορίνες και κινησιολογικά μοτίβα που μοιάζουν αέναα. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2016. Κτίριο Δ: Πειραιώς 260 και Πολυκράτους, τηλέφωνο: 2109282900. Στις 21:00. Εισιτήρια: 20Euro, 10Euro (Φοιτητικό), 5Euro ('Ανεργοι-Α.Μ.Ε.Α.).

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
« ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΑΤΛΑΣ» ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260

Ο συνθέτης Παναγιώτης Βελιανίτης δημιουργεί μια προσομοίωση του ουράνιου θόλου, φέρνει τους αστερισμούς σε απόσταση αναπνοής και μας καλεί να τους αγγίξουμε. Κάθε φορά που το είδωλό μας διατρέχει τα άστρα, εκείνα παράγουν μουσική με άξονα ήχους-ντοκουμέντα: από τη φωνή του Λένιν μέχρι της Μαρίας Κάλλας και από το Βρανδεμβούργιο κοντσέρτο αρ. 2 του Γ.Σ. Μπαχ μέχρι τον αχό των βομβαρδισμών στη Συρία. Στο κέντρο αυτού του αέναα μεταβαλλόμενου ηχοτοπίου, στέκει και λαλεί ένα μοναχικό πτηνό: ο γκιώνης. Με τη μονότονη λαλιά του, μας υπενθυμίζει ότι η φύση υπάρχει και πέρα από τον ανθρώπινο "θόρυβο". Ένα φορητό τηλεσκόπιο, έξω από την εγκατάσταση, επιτρέπει στους επισκέπτες να ατενίσουν τα άστρα του θερινού ουρανού, ενώ μια σειρά διαλέξεις με θέματα αστροφυσικής, από ειδικευμένο προσωπικό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, πλαισιώνουν το πρότζεκτ. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2016. Κτίριο Α: Πειραιώς 260 και Πολυκράτους, τηλέφωνο: 2109282900. Καθημερινά: 19:30. Είσοδος ελεύθερη.

ΤΡΙΤΗ 21/6
ΜΟΥΣΙΚΗ
Η ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΣΤΗΝ ΒΕΡΑΝΤΑ ΤΟΥ ΕΜΣΤ

Με μια συναυλία αφιερωμένη στην σύγχρονη όπερα και μουσική του 20ου και του 21ου αιώνα, η Εθνική Λυρική Σκηνή και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής στην βεράντα του 4ου ορόφου στο νέο κτήριο του Μουσείου, την Τρίτη 21 Ιουνίου, στις 21.30. Η συναυλία αυτή αποτελεί την δεύτερη εκδήλωση της σειράς ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ που γίνεται στο πλαίσιο των δοκιμαστικών λειτουργιών του ΕΜΣΤ. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής, το ΕΜΣΤ ανοίγει στο κοινό την βεράντα στον 4o όροφο για να φιλοξενήσει τους διακεκριμένους μονωδούς της ΕΛΣ, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από έργα σύγχρονης όπερας και μουσικής των Μπρίττεν, Στραβίνσκι, Ραχμάνινοφ, Βλασόφ, Ραβέλ, Μπέρνσταϊν, Αν, Ντυπάρκ, συνοδεία πιάνου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί με 200 δελτία εισόδου που θα διανεμηθούν με αυστηρή σειρά προτεραιότητας στις 17/6, από τις 12.00 και μέχρι εξαντλήσεώς τους, από το ισόγειο του νέου του κτηρίου του ΕΜΣΤ (Λεωφ. Καλλιρρόης & Αμβρ. Φραντζή)

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Για την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει εκδηλώσεις με πρωταγωνιστές τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων. Φέτος, σε μία από τις ομορφότερες γειτονιές της Αθήνας, το Μεταξουργείο, στην πλατεία Δουρούτη, η Συμφωνική Ορχήστρα και η Big Band του Δήμου Αθηναίων θα μας ταξιδέψουν στο μαγικό κόσμο του κινηματογράφου και με την κορύφωση των συναυλιών θα συναντηθούν με τον Prince στο θρυλικό ροκ μιούζικαλ Purple Rain, που η προβολή του σηματοδοτεί και την έναρξη του 6ου Athens Open Air Film Festival. Ακόμη, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων περιμένει το κοινό στις 20:30 στον κήπο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου (Βασ. Σοφίας 22) για ένα ταξίδι σ' όλο τον κόσμο με όχημα τη μουσική από τις παγωμένες στέπες της Ρωσίας και τις όχθες του Βόλγα στη Σουηδία των ABBA. Ελληνική νότα στην ημέρα θα δώσει το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων με τη Λένα Αλκαίου στις 21:00 στην πλατεία Μοναστηρακίου. Είσοδος ελεύθερη.

Η EΥΡΩΠΑΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ
Ο Κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών συμμετέχει και φέτος στους εορτασμούς της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής με την καθιερωμένη μεγάλη του συναυλία για μικρούς και μεγάλους. Το "παρών" στη φετινή Γιορτή της Μουσικής, δίνουν η τσελίστα Χριστίνα Μπαζίλη και ο πιανίστας Θανάσης Αποστολόπουλος, η Παιδική και Νεανική Χορωδία Rosarte, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και η Αγγελική Τουμπανάκη με τους Buzz Bastardz. Μεγάρου Μουσικής Αθηνών: Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, τηλέφωνο: 210 7282333. Στις 20:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΘΕΑΤΡΟ
"ΣΥΡΑΝΟ ΝΤΕ ΜΠΕΡΖΕΡΑΚ" ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ

 Η ηρωική κωμωδία του Εντμόν Ροστάν "Συρανό ντε Μπερζεράκ", σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στον ομώνυμο ρόλο και την Δήμητρα Ματσούκα στον ρόλο της Ρωξάνης, ετοιμάζεται να ταξιδέψει σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας για την καλοκαιρινή περίοδο του 2016. Θέατρο Βράχων: Οδός Ταταούλων, Βύρωνας, τηλέφωνο: 2107609340, 2107609350. Στις 21:30. Εισιτήρια: 16Euro (Κανονικό), 13Euro (Φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65 ετών).

ΕΚΘΕΣΕΙΣ
«AFTER EUROPE» ΣΤΗΝ STATE OF CONCEPT

 Η γκαλερί State of Concept παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση στην Ελλάδα του Ολλανδού καλλιτέχνη Jonas Staal, με τίτλο «After Europe»( «Μετά την Ευρώπη») σε επιμέλεια της Ηλιάνας Φωκιανάκη. Η έκθεση εστιάζει στην τρέχουσα πολιτική, οικονομική και ανθρωπιστική κρίση στην Ευρώπη. Στο πρώτο μέρος της έκθεσης παρουσιάζεται το New World Summit, ο καλλιτεχνικός και πολιτικός οργανισμός που ίδρυσε ο καλλιτέχνης το 2012, ο οποίος αναπτύχθηκε μέσα από την δημιουργία «εναλλακτικών κοινοβουλίων» για τους πολιτικούς οργανισμούς ανά τον κόσμο που δεν αναγνωρίζονται από το κυρίαρχο κράτος και βρίσκονται σε μαύρες λίστες. Στο δεύτερο μέρος της έκθεσης παρουσιάζεται για πρώτη φορά το νέο έργο του Staal με τίτλο New Unions (Νέες Ενώσεις), που βρίσκεται σε εξέλιξη και ξεκίνησε μέσα από μια πολύμηνη ερευνητική διαδικασία που πραγματοποίησε ο καλλιτέχνης στην Αθήνα. Από 21 Ιουνίου έως 7 Οκτωβρίου . State of Concept : Τούσα Μπότσαρη 19, τηλέφωνο:21 3031 8576.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/6
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
«ΤΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΛΟΥΜΕ;» ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260

Δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στο άνοιγμα του Φεστιβάλ Αθηνών&Επιδαύρου στην κοινωνία, η καλλιτεχνική διεύθυνση εγκαινιάζει από φέτος ένα πρόγραμμα παράλληλων δράσεων που προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία σύνδεσης της σκέψης με την καλλιτεχνική πράξη. Οι παράλληλες δράσεις του Φεστιβάλ στοχεύουν να αποτελέσουν δημόσιο βήμα ανταλλαγής και διαλόγου πάνω σε κεντρικά θέματα σύγχρονης δημιουργίας και παραστατικών τεχνών, φέρνοντας ταυτόχρονα σε επαφή το κοινό με τους καλλιτέχνες αλλά και αναδεικνύοντας μέσα από μια πιο εστιασμένη ματιά σημαντικούς άξονες, έργα και καλλιτέχνες του προγράμματος. Η αυλαία του προγράμματος των συζητήσεων ανοίγει στις 22 Ιουνίου, θίγοντας ένα καυτό ζήτημα που μας απασχολεί όλους, «Τι Φεστιβάλ θέλουμε;», το οποίο θα διερευνήσει στις επιμέρους πτυχές του. Πειραιώς 260, Κήπος. Στις 18:00.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ «ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ - χωρίς εσένα αποκλείεται»
Μουσική, εικαστικά, εφαρμοσμένες τέχνες και κινηματογράφος συναντώνται στην εκδήλωση που διοργανώνουν το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το ΚΕΘΕΑ και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, την Τετάρτη 22 Ιουνίου, στον κήπο του κτηρίου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134) στην Αθήνα. Κοινός παρανομαστής της εκδήλωσης, που αρχίζει στις 20.30 η δημιουργικότητα, το μεράκι και η ευαισθησία νέων ανθρώπων που συμμετέχουν στα προγράμματα απεξάρτησης, καθώς και η θέλησή τους για αυθεντική επικοινωνία. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 «RELOAD: Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΠΕΞARTΗΣΗΣ» ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ
Τέχνη και απεξάρτηση συναντιούνται κάτω από την ίδια Στέγη. Για δύο μέρες, στις 22 και 23 Ιουνίου, οι δημιουργικές ομάδες του ΚΕΘΕΑ, του μεγαλύτερου δικτύου απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στη χώρα μας, φιλοξενούνται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Οι εικαστικές εκθέσεις θα διαρκέσουν έως τις 26 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.Μουσική, θέατρο, εικαστικά, ταινίες μικρού μήκους: Ένα διήμερο τέχνης, ελπίδας και αυθεντικής επικοινωνίας με το πάθος για δημιουργία που αφυπνίζεται όταν οι άνθρωποι αλλάζουν ζωή και διεκδικούν μια ισότιμη θέση στην κοινωνία. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των δημιουργικών ομάδων που λειτουργούν στο πλαίσιο των θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ. Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών : Λεωφόρος Συγγρού 107-109 , Ν. Κόσμος , τηλέφωνο: 2130178000. Καθημερινά: 12:00 με 21:00.

ΜΟΥΣΙΚΗ
ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΟΚΑΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΑΜΑΛΙΕΙΟ

Το Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016 παρουσιάζει τους Λάκη Παπαδόπουλo, Γιάννη Γιοκαρίνη και Νίκο Ζιώγαλα, στο Αμαλίειο. Τρεις καλλιτέχνες οι οποίοι πρωτοχάραξαν το δρόμο της ελληνικής ροκ σκηνής, θα μας διασκεδάσουν με κλασικό ροκ αλλά και μπαλάντες, με όλες τις μεγάλες γνωστές επιτυχίες από το διαχρονικό ρεπερτόριο τους. Χώρος Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Αμαλιείου: Λεωφόρος Κηφισίας 219, τηλέφωνο: 210 8020938, 210 8024022. Στις 21:00. Είσοδος: 10Euro.

ΠΕΜΠΤΗ 23/6
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
«METAMORPHOSIS: ΤΟ ΚΠΙΣΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ» ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Τον Ιούνιο του 2016, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) αποκτά ζωή μέσα από ένα πρωτοποριακό πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο "Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο" φιλοξενώντας καλλιτέχνες και προγράμματα από όλον τον κόσμο. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου και θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ξεναγήσεις, συναυλίες, εγκαταστάσεις τέχνης και performances, και ένα παράλληλο πλούσιο εκπαιδευτικό και αθλητικό πρόγραμμα για παιδιά και οικογένειες, συμπεριλαμβανομένου του βραδινού αγώνα δρόμου SNF Run-Τρέχοντας προς το Μέλλον. Η καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος φέρει την υπογραφή της Limor Tomer, Γενικής Διευθύντριας Συναυλιών & Διαλέξεων του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης, ενώ η διεθνούς φήμης, πολυσχιδής καλλιτέχνης Laurie Anderson, είναι προσκεκλημένη Καλλιτεχνική Διευθύντρια του προγράμματος. Επιπλέον, ο Robert Storr, Πρύτανης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Yale, θα επιμεληθεί και φέτος το εικαστικό πρόγραμμα του τετραημέρου, που θα περιλαμβάνει προβολές video-art. ΚΠΙΣΝ : Ευριπίδου και Δοϊράνης, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Καλλιθέα. Είσοδος ελεύθερη.

ΜΟΥΣΙΚΗ
ΝΟΤΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ -"ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΞΑΝΑ" ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ

Το Ηρώδειο πλημμυρίζει με αγαπημένες μελωδίες-τραγούδια του Νότη Μαυρουδή με αφορμή μια συναυλιακή γιορτή για τα 50 χρόνια του σπουδαίου μουσικού στην ελληνική δισκογραφία.Τραγουδούν: Φωτεινή Βελεσιώτου, Νένα Βενετσάνου, Μελίνα Κανά, Αναστασία Μουτσάτσου, Γιώργος Νταλάρας, Μίλτος Πασχαλίδης, Μόρφω Τσαϊρέλη και η Νεανική Χορωδία Αθηναϊκού Ωδείου - διεύθυνση Αλεξάνδρα Μητσοπούλου. Ενορχηστρώσεις- διεύθυνση Ορχήστρας: Γιάννης Παπαζαχαριάκης. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2016. Ωδείο Ηρώδου Αττικού (Ηρώδειο): Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Στις 21:00. Εισιτήρια: από 5 έως 35Euro.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ & ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΤΟ ΒΕΑΚΕΙΟ

Για τρίτο καλοκαίρι και μετά τις sold out κοινές εμφανίσεις τους στον Σταυρό του Νότου, το Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2015, ο Πάνος Κατσιμίχας και τα Κίτρινα Ποδήλατα έρχονται στο Βεάκειο Θέατρο, στον Πειραιά, για να παρουσιάσουν ένα νέο πρόγραμμα με τις καλύτερες στιγμές της δισκογραφίας τους. Βεάκειο θέατρο: Λόφος Προφήτη Ηλία, τηλέφωνο: 210 4194520. Στις 21:30. Εισιτήρια : 14Euro, 10 ('Ανεργοι, φοιτητές, ΑμΕΑ).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης