Η Ξάνθη «γιορτάζει» για 4η χρονιά την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

Η Ξάνθη «γιορτάζει» για 4η χρονιά την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

Οι πλατείες, τα πάρκα και τα καφέ της πόλης, θα «πλημμυρίσουν» με μελωδίες

Η Ξάνθη «γιορτάζει» για 4η χρονιά την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής
Την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής γιορτάζει, για 4η χρονιά, η Ξάνθη. Για τρεις μέρες, στις 19, 20 και 21 Ιουνίου, οι πλατείες, τα πάρκα και τα καφέ της πόλης, θα γεμίσουν με νότες, εικόνες και πολιτιστικές δραστηριότητες. Στην φετινή γιορτή, συμμετέχουν 38 μουσικά σχήματα και περισσότεροι από 100 χορευτές.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής κάθε χρόνο εμπλουτίζεται με πληθώρα πολιτιστικών δράσεων που συνυπάρχουν αρμονικά με τη μουσική, όπως είναι η φωτογραφία, η ζωγραφική, οι κατασκευές, ο χορός, το παιχνίδι και καθιερώνεται ως θεσμός αγαπητός σε μικρούς και μεγάλους της πόλης.

Κλείσιμο
Την γιορτή διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξάνθης "Βάτραχοι" σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης και με τη στήριξη των επαγγελματιών του χώρου της εστίασης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των διοργανωτών και πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου "Βάτραχοι" Μιχάλη Τσέπελη, "η Ξάνθη είναι μουσική πόλη και το αποδεικνύει συνεχώς με την πληθώρα τον μουσικών σχημάτων και των πολιτιστικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται εδώ".

"Φέτος, καταφέραμε να έχουμε μια συνεργασία και με το δεύτερο Σύστημα Προσκόπων και με τον Χορευτικό Όμιλο της Ξάνθης ώστε να ενταχθούν και αυτοί στο πρόγραμμα και να παρουσιάσουν πράγματα στον κόσμο", σημειώνει ο Μιχάλης Τσέπελης.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί επίσης έκθεση φωτογραφίας και ζωγραφικής φοιτητών της σχολής Καλών Τεχνών με θέμα τη μουσική, καθώς και κάποιες εκδηλώσεις για παιδιά με τη συμμετοχή και του Χορευτικού Ομίλου Ξάνθης.

 Η έκθεση φωτογραφίας και ζωγραφικής θα περιλαμβάνει την "εικονοποίηση" στίχων αγαπημένων τραγουδιών και θα λειτουργεί στο σπίτι πολιτισμού της ΦΕΞ, από τις 7 έως τις 9 το απόγευμα, από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή.

"Χρειάστηκε προετοιμασία δύο μηνών για να φθάσουμε στο τελικό πρόγραμμα με εθελοντική προσφορά. Δίνουμε βαρύτητα στους νέους και στους μουσικούς της πόλης και σχήματα από Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Θεσσαλονίκη και Αθήνα»" καταλήγει ο κ. Τσέπελης.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής θα γιορταστεί, παράλληλα, στους δρόμους πολλών ευρωπαϊκών πόλεων αλλά και σε άλλες 26 ελληνικές πόλεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης