Ξυδάκης: «Σόου» οι ανασκαφές στην Αμφίπολη, «όχι» στα δικαστήρια για τα γλυπτά του Παρθενώνα

Ξυδάκης: «Σόου» οι ανασκαφές στην Αμφίπολη, «όχι» στα δικαστήρια για τα γλυπτά του Παρθενώνα

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού επέκρινε τη δημοσιότητα που δόθηκε στο θέμα τονίζοντας ότι τόση προβολή δεν είχε ούτε η Βεργίνα - «Η οδός για την επιστροφή των Γλυπτών είναι η διπλωματική και η πολιτική» υπογράμμισε

Ξυδάκης: «Σόου» οι ανασκαφές στην Αμφίπολη, «όχι» στα δικαστήρια για τα γλυπτά του Παρθενώνα
Αιχμές για τον τρόπο που χειρίστηκαν τις ανασκαφές στην Αμφίπολη τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση όσο και οι επικεφαλής της ανασκαφής άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης.

Μιλώντας στο Mega, o κ. Ξυδάκης επέκρινε τον τρόπο που έγινε η ανασκαφή κάνοντας λόγο για «σόου»: «Ο τρόπος που έγινε η ανασκαφή και πλασαρίστηκε η ανακάλυψη είχε στοιχεία καταχρηστικά και στοιχεία σόου» ανέφερε.

Κλείσιμο
Παράλληλα στηλίτευσε τη δημοσιότητα που δόθηκε στο θέμα, τονίζοντας ότι τόση προβολή δεν υπήρξε ούτε στις ανασκαφές της Βεργίνας.

Όσον αφορά στο θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα, ο κ. Ξυδάκης τόνισε ότι η ελληνική πλευρά δεν πρόκειται να προσφύγει στα δικαστήρια για την επιστροφή τους. «Η οδός για τη διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών από το Βρετανικό Μουσείο είναι η διπλωματική και η πολιτική. Δεν μπορείς να πηγαίνεις σε δίκες για οποιοδήποτε θέμα, αφενός, και, αφετέρου, στα διεθνή δικαστήρια η έκβαση είναι αβέβαιη, δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα» τόνισε.

Σημείωσε δε ότι το πόρισμα της Αμάλ Αλαμουντίν είναι τμήμα της νομικής γνωμάτευσης για το θέμα που παραδίδει σταδιακά στην Αθήνα το δικηγορικό γραφείο Ρόμπερτσον-Πάλμερ. Στο πόρισμα της διάσημης δικηγόρου αναφέρεται πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει άμεσα να προχωρήσει στη δικαστική διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών, καθώς ο χρόνος κυλά σε βάρος της Αθήνας.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης