Την Φιλαρμονική του Βερολίνου τίμησαν πολιτικοί και ο τέως βασιλιάς

Την Φιλαρμονική του Βερολίνου τίμησαν πολιτικοί και ο τέως βασιλιάς

Γεμάτο το Μέγαρο Μουσικής - πεντάλεπτο χειροκρότημα για την σημαντικότερη φιλαρμονική της Ευρώπης

Την Φιλαρμονική του Βερολίνου τίμησαν πολιτικοί και ο τέως βασιλιάς
Η φετινή Πρωτομαγιά είχε έναν... βασιλικό τόνο καθώς ενώ ο πρωθυπουργός συμμετείχε στην καθιερωμένη πορεία.. Λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά ο τέως βαςιλιάς βριςκόταν στο Μέγαρο Μουςικής

Κλείσιμο
Μια σημαντικότατη εκδήλωση καθώς ήρθε στην Ελλάδα για μια μοναδική εμφάνιση η Φιλαρμονική του Βερολίνου για το ετήσιο "κοντσέρτο της Ευρώπης" το οποίο φέτος αποφαςίςτηκε να γίνει στην Αθήνα. 

Πέραν των πολιτικών και της πλειονότητας του επιχειρηματικού κόσμου τίμησαν την εκδήλωση και ο τέως βασιλιάς της Ελλάδας με την σύζυγο του.

 Εξαιρετικές μελωδίες, από την Ορχήστρα της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, που την διευθύνει ο Βρετανός αρχιμουσικός της από το 2002, Sir Simon Rattle. Το πρόγραμμα ξεκίνησε αυστηρά στις 11:45 και δεν υπήρχαν εξαιρέσεις ακόμα και για σημαίνοντα πρόσωπα που άργησαν να προσέλθουν και δεν κατάφεραν να μπουν. 

Η «Εισαγωγή από την όπερα Σεμίραμις» του Τζοακίνο Ροσίνι, το Κοντσέρτο για βιολί σε ρε ελάσσονα, ήταν η αρχή. 
Το έργο 47 του Φινλανδού συνθέτη Γιαν Σιμπέλιους, από τη γέννηση του οποίου συμπληρώνονται φέτος 150 χρόνια είχε για σολίστ τον Λεωνίδα Καβάκο, τον πολυβραβευμένο βιολιστή που έδωςε μια συγλονιςτική ερμηνεία. Ακολούθησε η Συμφωνία αρ. 3 σε μι ύφεση μείζονα, η λεγομένη «του Ρήνου», έργο 97 του Ρόμπερτ Σούμαν με τη Φιλαρμονική του Βερολίνου σε ύψη ερμηνείας. 

Η ορχήστρα της Φιλαρμονικής του Βερολίνου ήρθε χάρις στη γενναιόδωρη χορηγία Ελληνα του εξωτερικού, ο οποίος επιθυμεί να μείνει και αυτή η δωρεά του ανώνυμη.

Την εκδηλωση τίμησαν μεταξύ άλλων ο Θεόδωρος Πάγκαλος (που έφυγε βιαστικά μετά το πρώτο μέρος), ο οποίος συνομιλούσε με τον πρώγν υπουργό πολιτισμού κύριο Τασούλα, η Άννα Ψαρούδα Μπενάκη, ο Ιωάννης Βαρβιτσίωτης και ο τέως βασιλιάς της Ελλάδας. 

Ακολούθησε γεύμα που παρέθεσε η πρεσβεία της Γερμανίας. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης