Βγαίνουμε Αθήνα: Διάλεξη με θέμα «Ο Αριστοτέλης στην Αθήνα του 21ου αι»

Βγαίνουμε Αθήνα: Διάλεξη με θέμα «Ο Αριστοτέλης στην Αθήνα του 21ου αι»

Δείτε την πολιτιστική ατζέντα της ημέρας

Βγαίνουμε Αθήνα: Διάλεξη με θέμα «Ο Αριστοτέλης στην Αθήνα του 21ου αι»
ΘΕΑΤΡΟ
"ΕΠΙ + ΕΠΙ": ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΝΙΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της Ένωσης (1914-2014), οργανώνει Διημερίδα με θέμα «Επικαιρότητα - Επιθεώρηση». Η διημερίδα θα κορυφωθεί με την μουσικοθεατρική παράσταση της Μάνιας Παπαδημητρίου «Επί+Επί» στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» σήμερα, στις 21:00. Σύμφωνα με την Μάνια Παπαδημητρίου πρόκειται για μια παράσταση εμπνευσμένη από την ιστορία της επιθεώρησης και της σχέσης της με την επικαιρότητα και την δημοσιογραφία (ΕΠΙθεώρηση-ΕΠΙκαιρότητα). Και στόχο έχει να παρουσιάσει στον θεατή τις ιστορικές καταστάσεις που γέννησαν στη χώρα μας αυτό το θεατρικό είδος, που συντρόφεψε και συντροφεύει ακόμα γενιές και γενιές ανθρώπων. Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης Πειραιώς 206, Ταύρος , τηλέφωνο: 210 3463333,210 3418550. Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

Κλείσιμο
ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ
ΘΕΑΤΡΟ
"Ο ΡΟΖΕΝΓΚΡΑΝΤΖ ΚΑΙ Ο ΓΚΙΛΔΕΡΣΤΕΡΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΙ" ΤΟΥ ΤΟΜ ΣΤΟΠΑΡΝΤ

Μετά την επιτυχία της πρώτης παραγωγής "Γράμματα αγάπης στον Στάλιν" του Χουάν Μαγιόργκα η εταιρεία θεάτρου Εν Δράσει θα ανεβάσει στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου Επί Κολωνώ, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, το αριστούργημα του σπουδαίου Βρετανού θεατρικού συγγραφέα Τομ Στόπαρντ "Ο Ρόζενκραντζ και ο Γκίλντενστερν είναι νεκροί" σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά. Πρόκειται για την παράλογη, κωμικοτραγική ιστορία των δυο νεαρών αυλικών του σαιξπηρικού 'Αμλετ. Παίζουν: Γεράσιμος Γεννατάς, Γιώργος Παπαπαύλου, Θοδωρής Σκυφτούλης, 'Αννα Ελεφάντη, Σπύρος Χατζηαγγελάκης. Θέατρο Επί Κολωνώ: Ναυπλίου 12 & Λένορμαν, τηλέφωνο: 210 5138067. Στις 21:15. Τιμή εισιτηρίων: 15 ευρώ (γενική είσοδος), 10 ευρώ (Φοιτητικό - Ανέργων).

ΜΟΥΣΙΚΗ
H ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΟΥΣΟΥΡΓΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ "ΟΠΕΡΑ ΚΑΙ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ"

Η σοπράνο Μάιρα Μηλολιδάκη και ο πιανίστας και συνθέτης Ιωσήφ Βαλέτ, ερμηνεύουν έργα Béla Bartók, Krzysztof Penderecki, Györgi Ligeti και Ιωσήφ Βαλέτ, σε ένα πρόγραμμα που αναδεικνύει την ψυχανάλυση ως αντικείμενο της προβληματικής του σύγχρονου μουσικού θεάτρου. Καλλιτεχνική διεύθυνση: Θόδωρος Αντωνίου. Ωδείο Φίλιππος Νάκας: Ιπποκράτους 41, τηλέφωνο: 210 3634000, 210 3633583. Στις 20:30. Είσοδος ελεύθερη.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
STARTUP GRIND ATHENS: NIKOS KAKAVOULIS

O Νίκος Κακαβούλης, επιχειρηματίας με πολύχρονη εμπειρία στις startups, κάνει ποδαρικό στο Startup Grind Athens για το 2015 και φέρνει με την νέα χρονιά μια εκδήλωση που θα συζητηθεί, καθώς θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το νέο project στο οποίο δουλεύει πυρετωδώς. Ο ιδρυτής του Daily Secret, εκδότης καθημερινών e-mail- newsletter θα μιλήσει για την εμπειρία του στο τιμόνι της εταιρίας που αναπτύχθηκε ραγδαία σε 27 αγορές, ξεπερνώντας τους 1 εκατομμύριο συνδρομητές. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΚΕΕ, με την υποστήριξη του InnovAthens και ξεκινάει στις 18.00. Τεχνόπολις : Πειραιώς 100, Γκάζι . Εισιτήρια: 6 - 8 - 10 ευρώ.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ "ΘΑΝΟΣ ΜΟΥΡΡΑΗΣ - ΒΕΛΛΟΥΔΙΟΣ - ΧΑΜΕΝΟΣ ΚΡΙΚΟΣ Η ΜΕΤΑΙΧΜΙΑΚΟΣ ΣΠΙΝΘΗΡΙΣΤΗΣ?"
Από σήμερα μέχρι τις 07/02/2015 στο πλαίσιο του αφιερώματος για το έργο του Θάνου Μούρραη - Βελλούδιου που διοργανώνει το κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Beton7 θα πραγματοποιηθουν εκθέσεις, παρουσιάσεις τεκμηρίων, συζητήσεις, διαλέξεις, διάλογοι, προβολές ταινιών και φωτογραφιών, ηχητικές και άλλες εγκαταστάσεις, καθώς επίσης και perfomances σε επιμέλεια Δημοσθένη Αγραφιώτη. Εγκαίνια: σήμερα στις 20:00. Beton7 : Πύδνας 7 , Γκάζι, τηλέφωνο: ,2107512625. Δευτέρα έως Παρασκευή: 14:00 με 20:30. Σάββατο: 14:00 με 18:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗ ΜΕ ΘΕΜΑ "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΣΤΑΓΕΙΡΙΤΗ"
Ο Αριστοτέλης, 2336 χρόνια μετά τον θάνατό του λαμβάνει άδεια από τους θεούς να επανέλθει στα επίγεια και να επισκεφθεί γνώριμα μέρη όπου έζησε και δίδαξε. Στη διάρκεια του φετινού κύκλου των διαλέξεων ο Γιώργος Κοντογιώργης, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, ξεναγεί τον Σταγειρίτη στο Λύκειο, όπου δίδαξε, στους δρόμους και στις πλατείες της ελληνικής πρωτεύουσας και όχι μόνο. Τι άραγε θα αποκομίσει ο Αριστοτέλης στο τέλος αυτού του ταξιδιού επάνω στη γη στις απαρχές του 21ου αιώνα; Πώς αποτιμά την επικαιρότητα του έργου του στην εποχή μας, ή πώς στοχάζεται τα πράγματα και το μέλλον του σύγχρονου κόσμου; Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη : Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, τηλέφωνο: 210-3611206. Ώρα: 18.00-20.00. Εισιτήρια- Κύκλος 7 διαλέξεων: 60 ευρώ, 30 ευρώ, Μεμονωμένη διάλεξη: 10 ευρώ, 5 ευρώ.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ
ΚΩΣΤΗΣ ΜΟΥΔΑΤΣΟΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Η Γκαλερί Αργώ θα υποδεχτεί στους χώρους της, το ζωγράφο Κωστή Μουδάτσο για να παρουσιάσει την καινούργια του δουλειά με έργα σε λάδι και σε τέμπερα. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σήμερα, στις 19.00 και η διάρκειά της θα είναι ως τις 8 Φεβρουαρίου. Γκαλερί Αργώ : Νεοφύτου Δούκα 5, τηλέφωνο: 2107249333. Είσοδος ελεύθερη.

ΑΛΕΞΙΑ ΜΑΡΟΥΛΗ - ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ "EXPOSED"

Η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Αλεξίας Μαρούλη με τίτλο "Exposed" αποτελείται από μια σειρά έργων (λάδια σε καμβά) που πραγματεύονται το στήθος ως μέσο ανακούφισης και φροντίδας, τις ανθρώπινες σχέσεις, με αφετηρία τον πρωταρχικό σύνδεσμο μεταξύ της μητέρας και του παιδιού, αλλά και το στήθος που νοσεί, τραυματίζεται, αναιρείται. Το συγκεκριμένο σύνολο έργων αποπειράται να εκθέσει τις αντοχές των ανθρωπίνων σχέσεων, όταν αυτές δοκιμάζονται. Εγκαίνια έκθεσης: σήμερα στις 20:00. Gallery 7 : Σόλωνος 20 και Βουκουρεστίου, τηλέφωνο: 2103612050. Είσοδος ελεύθερη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης