Βγαίνουμε Αθήνα: Ο Γιώργος Νταλάρας και η Dulce Pontes στο Ηρώδειο

Βγαίνουμε Αθήνα: Ο Γιώργος Νταλάρας και η Dulce Pontes στο Ηρώδειο

Δείτε την πολιτιστική ατζέντα της ημέρας

 Βγαίνουμε Αθήνα: Ο Γιώργος Νταλάρας και η Dulce Pontes στο Ηρώδειο

Μουσική
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ - DULCE PONTES - NOA "ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ"


Όταν ο Γιώργος Νταλάρας συναντά την Dulce Pontes και την Noa κάτω από την Ακρόπολη, δεν μπορεί παρά να είναι ένα σπάνιο μουσικό γεγονός. Αυτή η μοναδική μουσική συνύπαρξη θα παρουσιάσει τραγούδια της Μεσογείου σε μία παράσταση με τίτλο «Μουσικό ταξίδι στην Μεσόγειο». Από τα τραγούδια της Κάτω Ιταλίας έως τα ρεμπέτικα, από το φλαμένκο έως τα φάντος και από τις σεφαραδίτικες μπαλάντες έως τα μπλουζ. Ένα εκρηκτικό μουσικό μίγμα, το οποίο ενισχύεται από αντίστοιχους σπουδαίους σολίστες μουσικούς. Ωδείο Ηρώδου Αττικού (Διονυσίου Αρεοπαγίτου). Ωρα: 21:00. Εισιτήρια: Κάτω Διάζωμα Διακεκριμένη Ζώνη: 65€, A΄ Ζώνη: 50€, Β΄ Ζώνη: 40€, Γ΄ Ζώνη: 30€, Άνω Διάζωμα: Δ΄ Ζώνη: 22€, Ε΄ Ζώνη: 15€.
Κλείσιμο

Εκδηλώσεις
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ + ΦΟΡΟΥΜ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΑNIMΑSYROΣ


Το Διεθνές Φεστιβάλ και Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων αniμαsyroς γίνεται επτά ετών και γιορτάζει με μία φαντασμαγορική διοργάνωση. Το αnimαsyros θα κατακλύσει την Ερμούπολη της Σύρου από τις 2 έως τις 5 Οκτωβρίου, με ένα πλούσιο πρόγραμμα αφιερωμένο στην τέχνη της εμψύχωσης. Το πρόγραμμα φέτος περιλαμβάνει δύο διαγωνιστικά προγράμματα που περιλαμβάνουν διεθνείς και εγχώριες μικρού μήκους ταινίες, δυνατές πανελλήνιες πρεμιέρες, μεγάλα αφιερώματα σε δημιουργούς, animation studio και διεθνή φεστιβάλ. Με αυτή την αφορμή το αnimαsyros θα παρουσιάσει στο κοινό της Αθήνας μια πρόγευση των δράσεων της φετινής διοργάνωσης στην πρώτη προ-φεστιβαλική εκδήλωση του που πραγματοποιείται στο Μουσείο Μπενάκη (Κτήριο Πειραιώς). Μουσείο Μπενάκη, Κτ. Πειραιώς - (Πειραιώς 138). Τηλ: 210 345 3111. Ωρα: 19:00. Είσοδος ελεύθερη.

Κινηματογράφος

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΕΟΡΕΑΛΙΣΜΟ - Η ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ


Προβολή της ταινίας "Μαγική πόλη" του Νίκου Κούνδουρου, παρουσία του σκηνοθέτη. Ακολουθεί συζήτηση με τον κριτικό κινηματογράφου και συγγραφέα Γιώργο Μπράμο. Παρουσιάζει και συντονίζει ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Λευτέρης Ξανθόπουλος. Art Bar Ποιήματα και Εγκλήματα (Αγίας Ειρήνης 17). Τηλ: 2103228839. Ωρα: 20:30. Είσοδος ελεύθερη.

Συμβαίνουν ακόμη
Θέατρο

"ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ" ΤΟΥ ΖΑΝ ΡΕΝΕ ΛΕΜΟΥΑΝ ΣΤΟ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ

Το έργο του Ζαν Ρενέ Λεμουάν είναι ένα συγκλονιστικό ταξίδι στη ζωή της Ιφιγένειας που ξεπερνά το μυθικό πρόσωπο. Η Ιφιγένεια, μια νεαρή που αναπολεί, που ελπίζει, που έχει φίλους, ισχυρές σχέσεις με τα αδέλφια και τους γονείς της, που μοιράζει τα υπάρχοντά της σε βαλίτσες και μπαούλα και αφήνει σημειώματα να τα βρουν οι αγαπημένοι της λίγο πριν παραδοθεί για να ξεκινήσουν οι φρεγάτες που μουλιάζουν στον όρμο. Μετάφραση: Έφη Γιαννοπούλου. Σκηνοθεσία: Ζαν Ρενέ Λεμουάν. Ερμηνεύει η Λένα Παπαληγούρα. Από Μηχανής Θέατρο - Μεταξουργείο (Ακαδήμου 13). Τηλ: 210 5231131. Ωρα: 21:00. Γενική είσοδος: 10€.

"ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ" ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΑΣΙΝΙ

Ακολουθώντας τα χνάρια της έρευνας της σπουδαίας Ρωσίδας δημοσιογράφου Άννας Πολιτκόφσκαγια, που δολοφονήθηκε για τα πιστεύω της, ο Ιταλός θεατρικός συγγραφέας της νεώτερης γενιάς Στέφανο Μασίνι, ένας από τους πιο δραστήριους και ήδη αναγνωρισμένους θεατρικούς συγγραφείς στη Δυτική Ευρώπη, συνθέτει ένα θεατρικό παζλ, με αφορμή τα γραπτά, τις συνεντεύξεις της, την ίδια της τη ζωή και την πορεία της προς τον προδιαγεγραμμένο θάνατό της και μας παραδίδει ένα σπουδαίο θεατρικό έργο σε πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα με τίτλο "Ανεπίδεκτη διόρθωσης". Μετάφραση: Δημήτρης Αλεξάκης. Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κοιλάκος. Παίζουν: Τάνια Παλαιολόγου, Μιχάλης Κοιλάκος. Πολυχώρος Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων (Κύπρου 91Α και Σικίνου). Τηλ: 6945348445. Ωρα: 21:00. Εισιτήρια: Κανονικό 10€, Φοιτητικό 8€, Άνεργοι, κάρτα ΣΕΗ 5€.

"Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΝΙΟΤΗΣ" ΤΟΥ ΦΕΡΝΤΙΝΑΝΤ ΜΠΡΟΥΚΝΕΡ

Βρισκόμαστε στο μεσοδιάστημα ανάμεσα στην πανωλεθρία του Πρώτου Παγκοσμίου πολέμου και στην αναμονή του Δεύτερου. Το πολίτευμα της Γερμανίας -η λεγόμενη δημοκρατία της Βαϊμάρης- βρίσκεται μπροστά σε μεγάλα αδιέξοδα. Η μεταπολεμική ταπείνωση έχει πάρει διαστάσεις εθνικής ήττας, η έλλειψη εμπιστοσύνης σε πολιτική και πολιτικούς, η αβεβαιότητα για το μέλλον, η πείνα και η εξαθλίωση, ένα μέλλον μακροπρόθεσμα θαμπό χωρίς "σωτήριες λύσεις", δημιουργούν σιγά σιγά ένα νοσηρό, κοινωνικό τέλμα που αρχίζει να τροφοδοτεί τον εφιάλτη του Εθνικοσοσιαλισμού. Συγγραφέας: Φέρντιναντ Μπρούκνερ. Σκηνοθεσία - σκηνικά - κοστούμια: Κοραής Δαμάτης. Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι: Μάτσικα Ντόρα, Μπάεβα Μαρία, Μπενέκος Παναγιώτης, Σταθοπούλου Κατερίνα, Σφαιρόπουλος Γαβριήλ, Χατζής Κοσμάς, Χρήστου Κατερίνα. Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους. Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206). Τηλ: 210 3463333. Ωρα: 21:30. Εισιτήρια:10€ κανονικό και 8€ μειωμένο.

"ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΓΗΣ" ΣΤΗ ΓΕΝΝΑΔΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Η θεατρική παράσταση "Το Τραγούδι της Γης" είναι βασισμένη στο ομώνυμο λυρικό πεζογράφημα του Στράτη Μυριβήλη. Το "Τραγούδι της Γης" είναι μια "ελληνική συμφωνία", ένας ύμνος για τη ζωή επί της γης. Είναι ένα κείμενο κεντημένο λέξη προς λέξη, που περικλείει μέσα του το θαύμα της δημιουργίας του πλανήτη μας και το θαύμα της δημιουργίας του ανθρώπου. Θέτει ξανά το νόημα και τον σκοπό της ανθρώπινης ύπαρξής μας, ανακαλύπτοντας τη θεϊκή συγγένεια όλων των "όντων και των πραγμάτων". Σκηνοθεσία, Διασκευή, Ερμηνεία: Στρατής Πανούριος. Αμφιθέατρο Cotsen Hall (Αναπήρων Πολέμου 9). Τηλ: 2107210536. Ωρα: 19:30. Είσοδος ελεύθερη.

Μουσική
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ "ΕΡΑΝ"

Μία μουσικοχορευτική απεικόνιση των σταδίων που περνάει μία σχέση, με εκπρόσωπο ένα αρχετυπικό ζευγάρι και των οικείων του. Δεσμοί μουσικής και χορού σε πρωτότυπα έργα του Μιχάλη Ανδριτσόπουλου, με ενορχήστρωση και διεύθυνση του ιδίου, για πιάνο, όμποε, φλάουτο, βιολί και τσέλο και χορογραφία της Έλενας Δαφέρμου. Θα ακουστούν έργα της Κατερίνας Δεληγιαννίδου, του Γεννάδιου Μπίκωφ και των Τσαΐκόφσκι, Elgar και Προκόφιεφ. Άλσος Νέας Σμύρνης (Λεωφόρος Ελευθέριου Βενιζέλου και Εφέσου). Ωρα: 20:30. Είσοδος ελεύθερη.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΖΑΣ ΚΩΧ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Στο πλαίσιο της έκθεσης γλυπτικής και κεραμικής του Χαράλαμπου Γκούμα, θα πραγματοποιηθεί συναυλία "Fata Morgana - Αντικατοπτρισμοί" από την τραγουδίστρια Μαρίζα Κωχ. Θα ακολουθήσει παιδική παράσταση με παιχνιδοτράγουδα και χορό για τα παιδιά. Συμμετέχουν οι μουσικοί και η παιδική χορωδία του Κέντρου Βιωματικής Μουσικής Μαρίζα Κωχ με τις μουσικοπαιδαγωγούς. Άλσος Δήμου Περιστερίου (Αγίου Βασιλείου 62). Ωρα: 20:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΛΑΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Ένα «φεστιβάλ» μουσικής που εστιάζει, εδώ και χρόνια, στην ποιότητα, στον αυθεντικό ήχο και όργανα, με εξαιρετικούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ένα ταξίδι, που διαρκεί ένα μήνα, δυο φορές τον χρόνο, Ιούνιο και Σεπτέμβριο, στον ωραιότερο κήπο της Αθήνας κάτω από την Ακρόπολη, στους Αέρηδες, στην Πλάκα. Θα ακουστούν τραγούδια αγαπημένα, σμυραναίικα και παραδοσιακά, με θέμα τα διαφορετικά πρόσωπα της γυναίκας από την εποχή της Σαπφούς και του Αλκαίου μέχρι σήμερα. Γενική Είσοδος: 10 ευρώ. Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων (Διογένους 1-3). Τηλ: 2103250198. Ωρα: 20:30.

"ΠΙΣΤΕΥΩ, ΗΧΟΣ Δ´" ΣΥΝΑΥΛΙΑ ROMEIKO ENSEMBLE

Στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός ο Γιώργος Μπιλάλης και το ψαλτικό Σύνολο Romeiko θα παρουσιάσουν το νέο τους διπλό δίσκο «Τα Τυπικά», που θα κυκλοφορήσει την ίδια ημέρα. Φιλολογικός Σύλλογος "Παρνασσός (Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8). Τηλ: 210 3221917. Ωρα: 20:30. Είσοδος ελεύθερη.

Εκδηλώσεις
ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ "ΤΗ ΛΕΝΕ ΟΠΕΡΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ;"

Από τον Ροσίνι στον Βέρντι η όπερα από τον λαό για τον λαό. Ο Ζαφείρης Κουτελιέρης επικοινωνεί στο κοινό το μεγαλείο της όπερας, που μιλά μέσα στην ψυχή. Κινηματοθέατρο ΕΦΗ - Περιστέρι (Βασιλικών 6). Ωρα: 20:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ"

Το Επιστημονικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, διοργανώνει διημερίδα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Megaron Plus, η οποία θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας κατά τις απογευματινές ώρες και των δύο ημερών (14:00-19:30). Πρόκειται για την ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Ανταγωνιστικότητα για ανάπτυξη: προτάσεις πολιτικής», στην οποία έχουν κληθεί να μετάσχουν διακεκριμένοι ομιλητές από την ακαδημαϊκή και επιχειρηματική κοινότητα. Οι συμμετέχοντες εισηγητές θα παρουσιάσουν τις απόψεις τους σχετικά με τις πολιτικές που προτείνεται να ακολουθηθούν, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον στη χώρα μας με στόχο την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Η εκδήλωση για τον αναπτυξιακό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας θα μεταδοθεί απευθείας μέσω Διαδικτύου από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (Ε.Δ.Ε.Τ.) και είναι ανοικτή σε όλο το κοινό. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη). Τηλ: 210 7282333. Ωρες: 14:00 με 19:30.Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας.

Εκθέσεις
VIVA ITALIA ΣΤΟ GOLDEN HALL

Η Ιταλία του πολιτισμού, της αυτοκίνησης, της γεύσης, της μόδας, του τουρισμού, της τεχνολογίας και της βιομηχανίας μας περιμένει στο Golden Hall. Ο πολιτισμός, θα κινείται σε υψηλές ταχύτητες και σε υψηλούς τόνους. Με τη νέα έκθεση της Μίνας Παπαθεοδώρου Βαλυράκη αλλά και την έκθεση στον αστερισμό της Μαρίας Κάλλας. Υπό τον τίτλο "Velocita F1 2014" σε αίθουσα του 1ου ορόφου του Golden Hall θα εγκαινιαστεί έκθεση της Μίνας Παπαθεοδώρου Βαλυράκη. Στην ίδια αίθουσα η Εταιρεία για το Κτήριο της Όπερας και της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης «Μαρία Κάλλας», διοργανώνει έκθεση με την επωνυμία «Στον αστερισμό Maria Callas». Θα εκτεθεί το κοστούμι του Ν. Φωκά από την όπερα «Μήδεια» του 1961 στην Επίδαυρο, έργα τέχνης εμπνευσμένα από αυτήν, λευκώματα, σπάνιο φωτογραφικό υλικό από παραστάσεις της και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό. Golden Hall (Λεωφόρος Κηφισίας 37Α). Τηλ: 2106803450. Ωρες: 12:00 - 21:00. Είσοδος ελεύθερη.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης