Kυριάκος Ποζρικίδης: «"Όλα παίζουν" φέτος στην 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης»

Kυριάκος Ποζρικίδης: «"Όλα παίζουν" φέτος στην 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης»

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ, παραχωρεί μία συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο λίγο πριν η μεγάλη γιορτή ανοίξει τις πύλες της

ΚKυριάκος Ποζρικίδης: «"Όλα παίζουν" φέτος στην 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης»
«Το σύνθημα μας είναι «όλα παίζουν» γιατί πραγματικά παίζουν. Παίζει το εμπόριο, ο τουρισμός, οι επιστήμες, η ψυχαγωγία, η μουσική, το θέατρο, τα πάντα.. Η ΔΕΘ είναι ένας θεσμός από το 1926 για τη χώρα και όχι μόνο για την πόλη . Μπορεί να έχει συνδεθεί με τις οικονομικές εξαγγελίες, αλλά αυτός ο θεσμός της επίσκεψης του πρωθυπουργού ισχύει από το 1928 όταν ήρθε για πρώτη φορά ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Για την πόλη, η ΔΕΘ είναι μια γιορτή. Είναι μια γιορτή εμπορική, μια γιορτή ψυχαγωγίας, είναι μια ευκαιρία να έρθει κόσμος στην πόλη, να δει νέα προϊόντα, νέες υπηρεσίες, νέες τεχνολογίες και παράλληλα να διασκεδάσει. Αυτό είναι το μίγμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης» λέει ο Κυριάκος Ποζρικίδης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Φέτος, η ΔΕΘ έχει να παρουσιάσει προτάσεις για όλα τα γούστα, από Διονύση Σαββόπουλο  Νίκο Πορτοκάλογλου και Σάκη Ρουβά μέχρι Πάολα. «Εμείς θεωρούμε ότι η μουσική δεν έχει όρια και ο καθένας μπορεί να διασκεδάζει όπως ακριβώς το επιλέξει. Εμείς δεν είμαστε οι ειδικοί που θα κρίνουν αν ένα είδος μουσικής είναι καλό ή κακό. Αλλά θα ανοίξουμε όλη τη "βεντάλια", όπως υποχρεούμαστε και όπως κάνουμε όχι μόνο στη μουσική αλλά και σε πολλά άλλα θέματα.

Κλείσιμο
 Μέσα στην Έκθεση παρουσιάζουμε τη δράση του CERN, που είναι μια τεχνολογική έκθεση, η οποία αφορά όλους όσους ενδιαφέρονται για τις τεχνολογικές και επιστημονικές εξελίξεις.

 Παρουσιάζουμε επίσης το εργοστάσιο σοκολάτας που αφορά τα παιδιά αλλά και όλον τον κόσμο. Θα έχουμε κι άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες, από ακροβατικά μέχρι παραστάσεις του Κρατικού θεάτρου Βορείου Ελλάδος»σημειώνει ο Κυριάκος Ποζρικίδης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ τονίζει ότι «η Έκθεση σημείωσε μια κάμψη στον αριθμό των επισκεπτών πριν από δύο χρόνια, από πέρσι άρχισε να αντιστρέφεται η κατάσταση. Φαίνεται ότι ο κόσμος της Θεσσαλονίκης ξαναγάπησε την έκθεση, και οι 110.000 επισκέπτες του 2012 έγιναν 185.000 το 2013. Εμείς πιστεύουμε πολύ συντηρητικά ότι θα υπερβούμε τους 200.000 και αυτοί δεν θα είναι μόνο Θεσσαλονικείς αλλά από όλη τη Βόρειο Ελλάδα αλλά και από όλη τη χώρα και τα Βαλκάνια. Στο ζήτημα των επιχειρήσεων ήδη είμαστε 20% επάνω. Έχουμε μια αύξηση 20% και στον αριθμό των τετραγωνικών, λίγο παραπάνω στον αριθμό των επιχειρήσεων που συμμετέχουν. Αριθμητικά έχουμε φθάσει σχεδόν στις 1.000 επιχειρήσεις, νομίζω θα αυξηθούν και άλλο».

Τέλος, ο Κυριάκος Ποζρικίδης απευθύνει έκκληση «να είναι μια γιορτή η πρώτη ημέρα των εγκαινίων και ελπίζουμε ότι έτσι θα είναι φέτος. Από εκεί και πέρα όμως θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο, αυτή η γιορτή ειδικά για την πρώτη ημέρα, να γίνεται σε μια σιδερόφρακτη πόλη. Η πόλη πρέπει να γιορτάζει και όχι να είναι κλειστή και να μην υπάρχουν προσβάσεις για το εκθεσιακό κέντρο. Αυτό θα πρέπει να το σκεφθούν όλοι..»

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης