«Σπάει» ταμεία το "Frozen" της Ντίσνεϊ και φέρνει τουρίστες στην Νορβηγία

«Σπάει» ταμεία το "Frozen" της Ντίσνεϊ και φέρνει τουρίστες στην Νορβηγία

Η επιτυχία της ταινίας είναι τόσο μεγάλη, που ολοένα και περισσότεροι τουρίστες ταξιδεύουν μέχρι την Νορβηγία για να δουν από κοντά τις ομορφιές που τους μάγεψαν στην μεγάλη οθόνη!

Η Βασίλισσα της Αγγλίας στο Facebook
«Σπάει» ταμεία το "Frozen" της Ντίσνεϊ και φέρνει τουρίστες στην Νορβηγία

Τα παγωμένα βουνά και τα χιονισμένα κάστρα της Νορβηγίας ενέπνευσαν τους δημιουργούς του «Frozen» της Ντίσνεϊ, της ταινίας που εδώ και έξι μήνες σπάει ταμεία σε όλον τον κόσμο και έχει «σκαρφαλώσει» στην πέμπτη θέση των εμπορικότερων ταινιών όλων των εποχών. Με εισπράξεις που ξεπερνούν το ποσό των 1.2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε όλον τον κόσμο, το βραβευμένο με Όσκαρ animation φιλμ, έχει τέτοια απήχηση που έχει αυξήσει την προσέλευση των τουριστών στην σκανδιναβική χώρα.

Κλείσιμο

Η παρουσία της Νορβηγίας στην ταινία δεν περιόριζεται μόνο στην απεικόνιση των χιονισμένων βουνών και τοπίων. Η αρχιτεκτονική των σπιτιών και των εκκλησιών, οι παραδοσιακές φορεσίες ακόμα και το χαρακτηριστικό χτένισμα με τις πλεξούδες που βλέπουμε στο «Frozen» φέρουν την κουλτούρα της Νορβηγίας. «Η χώρα της Νορβηγίας είναι η πολιτιστική βάση του φιλμ.Το "Frozen" μοιάζει να εκτυλίσσεται σε έναν κόσμο κλασικό της Nτίσνεϊ, αλλά έχουμε να κάνουμε με κάτι τελείως διαφορετικό» είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της παραγωγής, Mike Giaimo για την Νορβηγία, στην χώρα όπου κατέληξε -για να αποτελέσει το σκηνικό της ταινίας-μετά από πολλά ταξίδια που έκανε στην Βόρεια Ευρώπη.


Η επιτυχία της ταινίας είναι τόσο μεγάλη, που ολοένα και περισσότεροι τουρίστες ταξιδεύουν μέχρι την Νορβηγία για να δουν από κοντά τις ομορφιές που τους μάγεψαν στην μεγάλη οθόνη. Σύμφωνα με τα στοιχεία των ταξιδιωτικών πρακτορείων οι πτήσεις για την Νορβηγία έχουν αυξηθεί κατά 153% και οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία κατά 37%. Πολλοί είναι εκείνοι που συμμετέχουν στα πακέτα διακοπών που διοργανώνει η Disney και περιλαμβάνουν ξανάγηση στα αξιοθέτα της Νορβηγίας, ψάρεμα πέστροφας και μαθήματα με παραδοσιακούς χορούς.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης