ΗΠΑ: Έφυγε από τη ζωή η ποιήτρια Maya Angelou

ΗΠΑ: Έφυγε από τη ζωή η ποιήτρια Maya Angelou

Το 1951 παντρεύτηκε τον 'Ελληνα ναυτικό, Anastasios Angelos, το όνομα του οποίου επέλεξε να διατηρήσει

ΗΠΑ: Έφυγε από τη ζωή η ποιήτρια Maya Angelou
Έφυγε την Τετάρτη από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών η Maya Angelou (Μάγια Αγγέλου), μία από τις πιο σημαντικές Αμερικανίδες ποιήτριες και συγγραφείς.

Η Angelou βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στην πόλη Γουίνστον-Σάλεμ της Βόρειας Καρολίνας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Κλείσιμο
Γεννήθηκε στις 4 Απριλίου 1928. Είναι βραβευμένη ποιήτρια, συγγραφέας, ηθοποιός, και στέλεχος της Αμερικανικής Κίνησης για τα πολιτικά δικαιώματα, ενώ ασχολήθηκε επίσης με τον χορό και το θέατρο.

Το 1951 παντρεύτηκε τον 'Ελληνα ναυτικό, Anastasios Angelos, το όνομα του οποίου επέλεξε να διατηρήσει, για καλλιτεχνικούς λόγους, έπειτα από τον χωρισμό της. 

«Η Μισέλ κι εγώ είμαστε μαζί με τα εκατομμύρια που θυμούνται την Μάγια Αγγέλου,  μια παραμυθού της οποίας η φωνή μας έπεισε πως όλοι έχουμε κάτι να προσφέρουμε». Με τα λόγια αυτά αποχαίρετησε την σπουδαία ποιήτρια ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στον επίσημο λογαριασμό του Λευκού Οίκου στο Twitter. Το tweet πάντως φέρει την υπογραφή "-bo", τα αρχικά του προέδρου δηλαδή και όχι των διαχειριστών του λογαριασμού του. 


Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, δήλωσε για τη Μάγια Αγγέλου: «Η Αμερική έχασε έναν εθνικό θησαυρό και εγώ και η Χίλαρι μια αγαπημένη φίλη».
















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης