«Η αυλή των θαυμάτων» του Ι.Καμπανέλλη στο θέατρο Κνωσσός

«Η αυλή των θαυμάτων» του Ι.Καμπανέλλη στο θέατρο Κνωσσός

Σε σκηνοθεσία του Γιώργου Μιχαηλίδη

«Η αυλή των θαυμάτων» του Ι.Καμπανέλλη στο θέατρο Κνωσσός
Η «Αυλή των Θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, ένα από τα έργα που σημάδεψαν την πορεία του ελληνικού θεάτρου, ανεβαίνει για δύο ημέρες, στις 17 και 18 Μαΐου στο θέατρο Κνωσσός, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Μιχαηλίδη.

Κλείσιμο

Τους ήρωες του έργου, όπως είναι ο Μικρασιάτης πρόσφυγας γερο-Ιορδάνης, η  χήρα Αννετώ, ο ονειροπόλος  Στέλιος , η Μαρία, γυναίκα ναυτικού και ο Στράτος, υδραυλικός στο επάγγελμα, ενσαρκώνουν ταλαντούχοι ηθοποιοί ενός πολυπληθή θιάσου. Παίζουν οι : Αδαμίδου Χαρά, Ανδρέου Χριστίνα, Βασιλακοπούλου Φανή, Γκανιάτσου Ειρήνη, Γκυρτή Σίσσυ, Διαμαντή Κωνσταντίνα, Δούσης Κίμωνας, Ελιμιανδή Καλλιόπη, Θεοφανίδου Έφη, Καμπούρης Πάνος, Καστανιάς Δημήτρης, Κουλακιώτης Βασίλης, Μαγκανά Αιμιλία, Μαγκώνη Εμμανουέλα, Μάρτιν Γιάννης, Μπομπότα Αλίκη, Ντάντουλας Διαμαντής, Ξαγοράρη Δώρα, Παπαδοπούλου Λίλα, Πουλή Βασιλική, Σουρβίνος Νίκος, Χρυσανθοπούλου Μυρτώ,

«Η "Αυλή των Θαυμάτων" βασίζεται στην έλλειψη σταθερότητας και σιγουριάς, που χαρακτηρίζει τη ζωή του Έλληνα. Η αστάθεια αυτή, όσο γνώριμη σε όλους μας, αρχίζει από το αλλοπρόσαλλο κλίμα μας, τη "στρατηγική" γεωγραφική μας θέση, τη φτώχεια του τόπου μας, και τελειώνει στην ιδιωτική μας οικονομία. Όλα στην Ελλάδα ανεβοκατεβαίνουν πολύ εύκολα, κυλούν, φεύγουν, κι η συνηθισμένη λαχτάρα του Ρωμιού είναι να στεριώσει κάπου, να σιγουρέψει κάτι.

Η λαϊκή τάξη εκφράζει πάντα με πιότερη γνησιότητα τα χαρακτηριστικά της ζωής, γι'αυτό δεν είναι τυχαίο που τοποθέτησα το έργο στο χώρο της. Η ρευστότητα στις συνθήκες ζωής του Έλληνα, η μεσογειακή του ιδιοσυγκρασία και μια έμφυτη αντίσταση στις δυσκολίες, μια αισιοδοξία, του διαμορφώνουν ένα χαρακτήρα που δεν έχει στέρεα σύνορα, δεν μπορείς εύκολα να τον καθορίσεις. Μέσα στο ίδιο άτομο βλέπεις να γεννιούνται τα πιο αντίθετα μεταξύ τους αισθήματα, που καλύπτουν όλη την κλίμακα από το καλό ως το κακό - κι αντιστρόφως - μαι διαρκής δηλαδή αποκάλυψη ψυχικού πλούτου, μια σειρά από μικρά θαύματα.» είχε γράψει ο Ιάκωβος Καμπανέλλης για το έργο που θα ανέβαινε στο Θέατρο Τέχνης (1957-58)



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης