Στην Κόψη του Ξυραφιού στο Μέγαρο και φεστιβάλ Animation

Στην Κόψη του Ξυραφιού στο Μέγαρο και φεστιβάλ Animation

Πολλές επιλογές για όλα όλα τα γούστα

Στην Κόψη του Ξυραφιού στο Μέγαρο και φεστιβάλ Animation

 
ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ
στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Κλείσιμο
 
Το θέατρο συναντά τη λογοτεχνία και τα εικαστικά, με τους ηθοποιούς Αλεξία Καλτσίκη και Αντώνη Καρυστινό, σε ανοιχτές για το κοινό πρόβες.Οι ηθοποιοί διερευνούν διαφορετικούς τρόπους ερμηνείας του έργου ''Το Φάντασμα φεύγει'', βασισμένο στο μυθιστόρημα του Φίλιπ Ροθ «Φεύγει το φάντασμα». Σε όλη την διάρκεια της διαδικασίας, ο εικαστικός Βασίλης Βλασταράς διαμορφώνει στο χώρο το σκηνικό της παράστασης, το οποίο θα αποτελεί ταυτόχρονα και εικαστική εγκατάσταση. Οι πρόβες, ουσιαστικά αποτελούν τις παραστάσεις και μόλις ολοκληρωθούν, το έργο θα «ανέβει» για μία και μόνο φορά, την τελευταία ημέρα, στις 7 Απριλίου, λειτουργώντας ως πρεμιέρα και εγκαίνια μαζί. Σκηνοθεσία Αντώνης Γαλέος. ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ Βασ. Γεωργίου Β, 17-19 και Ρηγίλλης.Τηλ. 210 9242111 Ωρες: Πέμ. 13, 20, 27/3 & 3/4.Ωρα 5 μ.μ.-9 μ.μ., Παρ. 14, 21, 28/3 & 4/4: ώρα 5 μ.μ.-7 μ.μ., Σάβ. 15,22,29/3 & 5/4: ώρα 5 μ.μ.-7 μ.μ., Κυρ. 16, 23, 30/3 και 6/4: ώρα 5 μ.μ.-7 μ.μ. , Δευ. 7/4: ώρα 7μ.μ.-11μ.μ. (απαιτείται κράτηση θέσης).
 
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
Με σύνθημα '' Ο φασισμός δεν ξέρει να χορεύει, δεν έχει χρώματα, και δεν τραγουδάει'', ξεκινά ένα δεκαήμερο με θεατρικές παραστάσεις και εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, χορό, συναυλίες, περφόρμανς, προβολές, δρώμενα και οργανωμένες συζητήσεις. Στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ''Εμπρός'' και σε άλλους δημόσιους χώρους της Αθήνας. Διεξάγεται καθημερινά έως τις 23 Μαρτίου. Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ:Ρ.Παλαμήδη 2, Ψυρρή. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην διεύθυνση http://antifaperformingarts.wordpress.com
 
ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ
 
Η ομάδα Per-Theater-Formance, στην περφόρμανς με τίτλο ''To Κλέφτικο (Μία Τελετουργία)''.Ενα σύγχρονο τελετουργικό της άνοιξης, εμπνευσμένο από παράξενες τελετές αναγέννησης διαφορετικών πολιτισμών και εποχών, οργανώνεται γύρω από το ποίημα ''Κλέφτικο'' του Γιώργου Πρεβεδουράκη, και διερευνά σκηνικά, τη σχέση της ποίησης με την τελετουργία καθώς και τη σχέση των τελετών, του ιερού και των εκστατικών φαινομένων με το θέατρο.Σκηνοθεσία, Δημήτρης Τσιάμης. Παίζουν. Μάγια Ανδρέου, Κατερίνα Βούρτση, Κωσταντίνος Παπαθεοδώρου, Αντώνης Τσίλλερ. Bios: Πειραιώς 84 Tηλ.2103425335. Διάρκεια: 70' Τιμή Εισιτηρίου: 10 ευρώ (ενιαίο). Ωρα έναρξης: 21.00
 
 
ΜΟΥΣΙΚΗ
 
"Στην Κόψη του Ξυραφιού'', στο Μέγαρο Μουσικής
 
Μουσική, λόγος και εικόνα επιστρατεύονται για να σχολιάσουν έναν κόσμο σε αμηχανία, μετέωρο, που έχει χάσει τον εαυτό του και αγωνίζεται να βρει έναν καινούργιο μέσα σε ένα τοπίο ανοίκειο, αλλά και υποσχετικό. Η Νάνσυ Μπινιαδάκη εμπνεύστηκε και σκηνοθετεί μια παράσταση μουσικού θεάτρου και η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου επιλέγει τα μουσικά κομμάτια της κόψης του Ξυραφιού, και ερμηνεύει Μπαχ, Ραμό, Μπάρτοκ, Σκριάμπιν, Ραχμάνινοφ, Σούμπερτ, Λιστ, Κραμπ, αλλά και δικές της συνθέσεις. Η ηθοποιός 'Αννα Καλαϊτζίδου συνθέτει έναν μονόλογο με κείμενα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Η ακροβάτης Μυρτώ Πετροχείλου αιωρείται χωρίς δίχτυ ασφαλείας, αναζητώντας ένα σταθερό σημείο για να πιαστεί και από εκεί να αρχίσει πάλι την αδιάκοπη αιώρησή της.Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1.Παραστάσεις 13 και 14 Μαρτίου. Ωρα: 9μ.μ.Τιμές εισιτηρίων: 17 ευρώ - 28 ευρώ. Ειδικές τιμές: 6 ευρώ (φοιτητές, νέοι, άνεργοι και Α.Μ.Ε.Α.) και 11 ευρώ (65+ και πολύτεκνοι).Τηλ :210 72.82.333 Ωρα έναρξης: 9μ.μ.
 
Ποιητικά και αισθησιακά μπλουζ από το Πράσινο Ακρωτήριο
 
Με τη Mayra Andrade, την διάδοχο της Σεζάρια Εβόρα, όπως την έχουν χαρακτηρίσει. Η γεμάτη ενέργεια και λάμψη 28χρονη τραγουδίστρια, έρχεται στην Αθήνα, στα πλαίσια των δρώμενων της εβδομάδας Γαλλοφωνίας. Gazarte: Βουτάδων 32-34, Γκάζι.Τιμές εισιτηρίων Προπώληση: A ζώνη: 30ευρώ Β ζώνη: 23ευρώ Όρθιοι: 15ευρώ Ταμείο: A ζώνη: 35ευρώ Β ζώνη: 28ευρώ Όρθιοι: 20ευρώ. Είσοδος με την κάρτα club IFG: προπώληση -3ευρώ, ταμείο -5 ευρώ.Τα εισιτήρια δεν περιλαμβάνουν ποτό. Ώρα έναρξης: 10μ.μ.
 
Αφιέρωμα στον Fela Kuti, έναν μύθο της Νιγηρίας
Από τους δημιουργούς της afrobeat, με έντονη πολιτική δράση ο ακτιβιστής Fela kuti, πέθανε πρόωρα από AIDS. Οικοδεσπότης της βραδιάς,ο Νιγηριανός κιθαρίστας Adedeji Adetayo, που ζει στην Ελλάδα και την ομάδα των Neo Yoruba People, που αποτελείται από σημαντικούς τζαζ μουσικούς της Αθήνας, όλοι τους με βαθιά γνώση της Αφρικάνικης μουσικής, Ελληνες και άλλους μουσικούς με αφρικανικές και αφροαμερικάνικες ρίζες.Ανάμεσά τους η Ελληνο-Ουγκαντέζα Idra Kayne. SIX D.O.G.S Αβραμιώτου 6-8.τηλ. 21 0321 0510. Τιμή εισιτηρίων 5 ευρώ και 7 ευρώ Ώρα εναρξης: 9μ.μ.
 
Μουσικοθεατρικό αναλόγιο, γένους θηλυκού
 
Στα πλαίσια του αφιερώματος ''Η τέχνη γένους θηλυκού'', η συναυλία προς τιμήν της Clara Haskil και Jacqueline du Pré. Δύο γυναίκες. Δύο μεγάλα ταλέντα. Η Clara Haskil πιανίστα. Η Jaqueline du Pré βιολοντσελίστα. Τι κοινό έχουν μεταξύ τους; Τη μουσική και την αναπηρία. «Γιατί σε μένα;», θα έλεγαν με μία φωνή οι δύο θεϊκές μορφές της κλασικής μουσικής, που ενώ η φύση τις προίκισε με τόσο ταλέντο τους έδωσε, όμως και τόσο πόνο. Η ζωή τους χάρισε πληθωρικά τη δόξα, αλλά τους στέρησε το πολυτιμότερο αγαθό: την υγεία. Θα ερμηνευτούν έργα Scarlatti, Mozart, Beethoven, Schuman. Κείμενο - αφήγηση Μάγδα Μαυρογιάννη, Chloe Herte, βιολοντσέλο, Αλεξάνδρα Νομίδου,πιάνο. Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη: Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1. Τηλ 210-3611206
Τιμές εισιτηρίων 20ευρώ, 15ευρώ, 10ευρώ Ωρα έναρξης 8:30μ.μ.
 
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
 
9ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Αθήνας (Athens ANIMFEST)
 
Ξεκινά από σήμερα, διεξάγεται έως τις 19 Μαρτίου, προσφέροντας στους λάτρεις της τέχνης των κινουμένων σχεδίων, ένα πανόραμα ταινιών από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, αφιερώματα και διαγωνιστικά τμήματα για τους δημιουργούς. Στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος: Ιερά οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, Κεραμεικός,τηλ: 210-3609695. Τιμές εισιτηρίων 4 ευρώ ανά προβολή, 10 ευρώ κάρτα διαρκείας (21 προβολές) για φοιτητές και άνεργους, 20 ευρώ κάρτα διαρκείας (21 προβολές). Ώρα έναρξης: 6 μ.μ.
 
 
''Λευκό αίμα''
 
Σε ένα σχεδόν άγνωστο κεφάλαιο της ευρωπαϊκής ιστορίας, ρίχνει φως το ντοκιμαντέρ της Γερμανίδας Ρεγκίνε (Regine Dura), ''Λευκό αίμα'' (2011), για την αποστολή ορφανών γερμανόπουλων ηλικίας 2 έως 14 χρονών, στη Νότια Αφρική, μέσω ενός πρακτορείου υιοθεσιών, το οποίο είχε ιδρυθεί από ακροδεξιών δεξιών πεποιθήσεων Μπόερς, προκειμένου η μειονότητα των Μπόερς, «να παραμείνει λευκή σε μια μαύρη χώρα. Η ταινία προβάλεται παρουσία της σκηνοθέτιδος, και θα ακολουθήσει συζήτηση με τον ψυχαναλυτή Νίκο Τζαβάρα. Ινστιτούτο Γκαίτε : Ομήρου 14-16. Ωρα έναρξης 8:30μ.μ. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό
 
 
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΡΑΔΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ
«Hμερολόγια Καταστρώματος-Γιώργος Σεφέρης» ( 2001,διάρκεια 70'), σε σκηνοθεσία Στέλιου Χαραλαμπόπουλου. Ένα ταξίδι στην ποίηση και τη σκέψη του Γιώργου Σεφέρη. Στον Ιανό: Σταδίου 24.Τηλ.210 3217810. Ώρα έναρξης: 1030 μ.μ. Eίσοδος ελεύθερη για το κοινό.
 
 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
 
Tην έρευνα του Ηλία Καφάογλου "Ελληνική αυτοκίνηση, 'Ανθρωποι, δρόμοι, οχήματα, αγώνες" (εκδ.Υψιλον) παρουσιάζουν οι Μιχάλης Ασημακόπουλος (αναπληρωτής καθηγητής ΕΜΠ) και Τάσος Τσιπλάκος (δημοσιογράφος - ιστορικός ερευνητής), ενώ οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Φύσσας και Γιάννης Τριάντης, θα συνομιλήσουν με τον συγγραφέα. Στο Polis Art Café, Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου (Στοά του Βιβλίου). Ωρα 7:30 μ.μ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης