Μπαρκάντ Αμπντί: Ο υπόψηφιος για Όσκαρ ηθοποιός παλεύει να επιβιώσει οικονομικά

Μπαρκάντ Αμπντί: Ο υπόψηφιος για Όσκαρ ηθοποιός παλεύει να επιβιώσει οικονομικά

Ο 28 χρονος Σομαλός ηθοποιός που υποδύθηκε τον αρχηγό των πειρατών στην ταινία «Captain Phillips» εμφανίστηκε στα Όσκαρ με δανεικό κοστούμι!

Μπαρκάντ Αμπντί: Ο υπόψηφιος για Όσκαρ ηθοποιός παλεύει να επιβιώσει οικονομικά
Το κινηματογραφικό ντεμπούτο του Μπαρκάντ Αμπντί στον κινηματογράφο, στον ρόλο του «πειρατή» που κατέλαβε το πλοίο του Captain Phillips,  του χάρισε φήμη, ένα βραβείο BAFTA β' ανδρικού ρόλου και μία υποψηφιότητα για τα Οσκαρ. Αυτό- που μέχρι στιγμής τουλάχιστον -δεν του έχει αποφέρει είναι χρήματα, κάτι που σύμφωνα με δημοσιεύμα της The New Yorker, έχει περισσότερο ανάγκη ο 28χρονος Σομαλός ηθοποιός που παλεύει να επιβιώσει οικονομικά.

Ο Μπαρκάντ Αμπντί δούλευε σαν οδηγός λιμουζόνας στην Μινεσότα, όταν το 2011, συμμετείχε σε μία ανοιχτή οντισιόν για την ταινία Captain Phillips, με πρωταγωνιστή των δύο φορές βραβευμένο με Όσκαρ, Τομ Χανκς. Κατάφερε να πάρει τον ρόλο του αρχηγού των Σομαλών πειρατών με τον βασικό μισθό του κλάδου που είναι τα 65.000 δολάρια. Δεδομένου ότι η
ταινία κατάφερε να σημειώσει εισπράξεις 218 εκατ.δολαρίων η συμφωνία του Αμπντί δεν ήταν ιδιαίτερα επικερδής. Μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων,ο Αμπντί επέστρεψε στην Μινεάπολη για να εργαστεί στο κατάστημα κινητής τηλεφωνίας του αδελφού του. Τα προνόμια των χολιγουντιανών σταρ τα απολάμβανε μόνο κατά τη διάρκεια της περιόδου προώθησης της  ταινίας που είχε αναλάβει η  Sony Pictures. Ήταν οι μέρες που ο Αμπντί έμενε σε πολυτελές ξενοδοχείο, είχε στην διάθεση του ένα αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του και ρούχα αποκλειστικά για τις επίσημες εκδηλώσεις.
Κλείσιμο

Μετά την πρεμιέρα του Captain Phillips ο Αμπντί αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρό του στην υποκριτική. Μετακόμισε στο Λος Άντζελες όπου συγκατοικεί με τον φίλο του, Faysal Ahmed, που έπαιζε έναν άλλον πειρατή στην ταινία. Αφήνοντας πίσω τις μνήμες από τον εμφύλιο πόλεμο που ξέσπασε το 1991 στην χώρα του, τη  Σομαλία, ο 28χρονος ηθοποιός προσπαθεί να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του σε μία δεύτερη ταινία. Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε συζητήσεις για να υποδυθεί τον Αφρικανό δρομέα Γουίλι Μτόλο, που αναδείχθηκε το 1992 στο μαραθώνιο της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης