«Ο Μπόμποκ» του Ντοστογιέφσκι στο ΕσωΘέατρο

«Ο Μπόμποκ» του Ντοστογιέφσκι στο ΕσωΘέατρο

Σύγκρουση, παραδοξότητα κι ανατροπή είναι τα συστατικά της σατιρικής αυτής κωμωδίας.

«Ο Μπόμποκ» του Ντοστογιέφσκι στο ΕσωΘέατρο
Στο ΕσωΘέατρο ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το κωμικό διήγημα του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι «Μπόμποκ», με κεντρικό πρόσωπο του έργου τον Ιβάν Ιβάνοβιτς -επονομαζόμενο και Μπόμποκ- συγγραφέα μέτριο, μονόχνωτο και ολίγον αλαφροῒσκιωτο, που ‘χει το συνήθειο να περνά τη ζωή του, άλλοτε χωμένος στα γραπτά του κι άλλοτε περιδιαβαίνοντας τα μνήματα των νεκροταφείων, συγχέοντας το εδώ με το επέκεινα και την πραγματικότητα με την φαντασία.

Η δραματοποίηση για το θέατρο και η σκηνοθεσία είναι του Τάσου Προύσαλη ο οποίος αναφέρει ότι «Μπομποκ στα ρώσικα σημαίνει ο ανάλατος, αυτός που δεν έχει γεύση. Ο άνοστος. Πρόκειται για χαρακτήρα μονόχνοτο, συναισθηματικά και οικονομικά περιορισμένο, ο οποίος αναζητά διέξοδο μέσω φαντασιώσεων που εχει δημιουργήσει ο ίδιος».

Κλείσιμο
Ο σκηνοθέτης αντιμετώπισε με σεβασμό το πρωτότυπο κείμενο ωστόσο δεν απέφυγε τις προσθήκες με σημαντικότερη αυτή της θηλυκής πλευράς του πρωταγωνιστή που ενσαρκώνει η ταλαντούχα Δήμητρα Κόκκορη. Η ίδια αναφέρει ότι «νοιώθω μεγάλη πρόκληση στο θέατρο να μεταμορφώνομαι. Λατρεύω να ακουμπώ α κομμάτια μου σε κάθε ρόλο».

Το σκηνικό έχει σχεδιαστεί από τον Αντώνη Πάσσαρη σε ζωγραφική εκτέλεση του Στράτου Σαραντίδη. Τα κοστούμια είναι της Λίτσας Τρωϊάνου. Τους φωτισμούς επιμελήθηκε ο Τάκης Ποδαρόπουλος και τη μουσική η Ναταλία Τζήμα. Οι φωτογραφίες είναι της Αλίνας Λέφα. Υπεύθυνος σχεδιασμού επικοινωνίας ο Γιώργος Γεωργιάδης και βοηθός σκηνοθέτη η Χρύσα Διαμαντάκη. Παίζουν οι: Τάσος Προύσαλης, Δήμητρα Κόκκορη, Φιλίνη Παναγιωτοπούλου ενώ αφηγούνται σε διπλή διανομή οι σπουδάστριες του στούντιο Άννα Βακόντιου και Μαρία Ιωάννου.

Πληροφορίες

Τοποθεσία: ΕσωΘέατρο, Ακταίου 3 Θησείο (πλησίον ηλεκτρικού σταθμού)

 Διάρκεια παράστασης: 80΄ (μεταξύ πρώτου και δευτέρου μέρος διάλειμμα 10΄)

 Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή και Σάββατο: 21.30, Κυριακή: 20.30

 Τιμές εισιτηρίων: 14 ευρώ, φοιτητικό: 10 ευρώ

 Πληροφορίες- Κρατήσεις: 210 3410224  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης