Ο Tom Hanks και η Emma Thompson μιλούν για τη νέα τους ταινία Saving Mr.Banks

Ο Tom Hanks και η Emma Thompson μιλούν για τη νέα τους ταινία Saving Mr.Banks

Η νέα ταινία που θα βγει σύντομα στις αθηναϊκές αίθουσες με τίτλο Saving Mr. Banks, περιγράφει την σχέση του Walt Disney με την συγγραφέα του Mary Poppins.

Ο Tom Hanks και η Emma Thompson μιλούν για τη νέα τους ταινία Saving Mr.Banks

Η νέα ταινία του Tom Hanks είναι μια ιστορία που αφορά τον Walt Disney και την διάσημη πλέον ταινία του την κλασσική Mary Poppins. Ο Hanks υποδύεται τον Disney και η Emma Thompson την συγγραφέα του βιβλίου της Mary Poppins, που αρνιόταν να δώσει τα δικαιώματα του στον Disney. Οι δύο ηθοποιοί μίλησαν στην αμερικανική εφημερίδα New York Times για την εμπειρία τους.

Η ταινία περιγράφει την δύσκολη ζωή της P. L. Travers, συγγραφέα του Mary Poppins, η οποία έζησε μια τραυματική παιδική ηλικία σε ένα περιβάλλον με μια μητέρα καταθλιπτική. Το βιβλίο που έγραψε ήταν ο τρόπος της για να ξεφύγει.
Κλείσιμο

Ο αγώνας του Walt Disney να την πείσει να γίνει το βιβλίο της ταινία ήταν μεγάλος, σαν ένα φλερτ που διήρκεσε χρόνια. Και τελικά την κατάφερε. η ιστορία όμως πίσω από την ταινία δεν ήταν τόσο ρομαντική και αθώα...

Διαβάστε εδώ την συνέντευξη των ηθοποιών :

-Η ταινία έχει να κάνει πάρα πολύ με την ιδέα της προσαρμογής. Πόσο από την δικές σου εμπειρίες στην προσαρμογή με ταινίες όπως το «Λογική και ευαισθησία» και το «Nanny McPhee» χρησιμοποίησες για τον ρόλο σου ως η συγγραφέας Travers στην ταινία 'Εμμα;

Εγώ προσάρμοσα ένα βιβλίο σε σενάριο. Τα σενάρια τα δίνεις σε κάποιον άλλον. Αυτή η συγγραφέας έγραψε κάτι που δεν ήθελε με τίποτα να αποχωριστεί.

-Έκανες μεγάλη έρευνα για την ζωή της συγγραφέως. Ήταν όντως τόσο ψυχρή;
Ναι πρόσφατα δώσαμε μια κοινή συνέντευξη με τον Tom Hanks και η σκηνοθέτης είπε ότι τα εγγόνια της δήλωσαν πως «πέθανε χωρίς να αγάπαει κανέναν και χωρίς να την αγαπάει κανείς». Μετά από αυτό ο Tom άρχισε να τραγουδάει.

-Γιατί τραγουδήσατε κύριε Hanks;
Γιατί το κλίμα ήταν βαρύ και είπα ένα τραγούδι του disney για να το ελαφρύνω.

-Tom, υποδύεσαι έναν θρύλο για τα παιδιά τον Walt Disney. Μίλησε μας λίγο για τον ρόλο;

Βασικά με προσέγγισαν με περίεργο τρόπο από το στούντιο του Disney. Μου είπαν «έχουμε ένα φοβερό σενάριο. Για την ζωή του Ντίσνει. Αν δεν το κάνουμε εμείς θα το πάρει κάποιος άλλος και θα φανούμε αχάριστοι. Μπορείς να υποδυθείς τον Disney εσύ;».

-Και τι συνέβη μόλις είπες το ναι;

Εγώ ήμουν έντρομος, θεωρώ οτι είναι από τους πιο δύσκολους ρόλους. Υπάρχουν χιλιάδες ώρες με βίντεο. Και στις περισσότερες παίζει και ο ίδιος τον ρόλο του Walt Disney ο καλός κύριος που έφτιαξε όλα αυτά τα κινούμενα σχέδια. Αλλά υπάρχουν κάποιες συνεντεύξεις που βγαίνει και η κακή του πλευρά, η ανυπομονησία του και βλέπει κανείς ότι υπάρχει και η κακή πλευρά του. Ε αυτές οι στιγμές με βοήθησαν στον ρόλο.

-Η οικογένεια του βοήθησε καθόλου;
Δεν πήγε τόσο καλά όσο θέλαμε μέσα στην εταιρεία. Ο ανηψιός του Walt disney, Roy που ήταν επικεφαλής της εταιρείας δεν είχε τόσο λόγο στην δημιουργική διαδικασία και έτσι αποσύρθηκε. Αλλά όταν επισκεφτήκαμε την κόρη του Diane Disney, αυτή μας βοήθησε.

-Εμμα τα μαλλιά της συγγραφέως ήταν χαρακτηριστικά και δούλεψαν πολύ καλά στην δική σου μεταμφίεση.

Ναι γιατί εγώ έχω ίσια μαλλιά και αυτό ήταν μεγάλη αλλαγή. Είχε αυτή την κοντή περμανάντ που ήταν το στυλ της για όλη της τη ζωή αυστηρό και συγκεκριμένο. Ε και ένιωσα και εγώ έτσι όταν έκανα τα μαλλιά μου σαν τα δικά της.

-Γνωρίζατε ότι η συγγραφέας ήταν σε πολύ δεινή οικονομική κατάσταση όταν δέχτηκε να παραχωρήσει τα δικαιώματα του Mary Poppins στον Walt Disney.

Emma Thompson. Ναι πιστεύω ότι ήταν τόσο μόνη που αναγκάστηκε.

Tom Hanks. Ίσως τελικά η συζήτηση τους στις διαπραγματεύσεις να ήταν μονο για λεφτά. Κάτι που μπορεί να είπε ο Disney ίσως να ήταν στο στυλ «Ξέρεις κάτι κυρά μου. Θα μείνεις άφραγκη και μόνο. Θέλεις να έχεις λεφτά στα γηρατειά;  Ε τότε άσε με να κάνω την ταινία» (γελάει)

Emma Thompson. Δεν είναι μόνο τα χρήματα. Είναι ότι αυτή η γυναίκα ήταν μόνη της και δεν είχε ένα πλούσιο σύζυγο να την συντηρεί για να γράφει μυθιστορήματα.

-Η ταινία σχολιάζει πολύ έξυπνα και το πόσο μπορεί κανείς να “διπλαρώνει” με γοητεία κάποιον σε μια εμπορική συναλλαγή. Ο Walt Disney ήταν πολύ καλός σε αυτό, και η συγγραφέας το απεχθάνονταν.

Hanks. Δυστυχώς εγώ δεν μπόρεσα να φτάσω την τελειότητα του χαμόγελου του. Το δικό μου έβγαινε λίγο διαβολικό αυτός γελούσε σαν να έλεγε «η ζωή είναι τέλεια».
Thompson Μιλάμε για δύο άκρα. Η γυναίκα που υποδύομαι εγώ είναι μια γυναίκα που είχε αποφασίσει να μην είναι γοητευτική. Μπορούσε να ειναι αν ήθελε μου το είπαν φίλες και γνωστοί της αλλά είχε επιλέξει να είναι κοφτή και ψυχρή.

-Είστε αρκετά διαφορετικοί χαρακτήρες. Πως μπήκες στο πετσί του ρόλου;

Ήταν δύσκολο για μένα να ταυτιστώ σε κάποιες συμπεριφορές της. Αλλά από την άλλη, έχασε τον πατέρα της και εγώ είχα μεγάλο δέσιμο με τον δικό μου καθώς είχε πάθει εγκεφαλικό και τον φρόντιζα εγώ. Και έκανα και άλλες διασυνδέσεις για να έρθω κοντά στον ρόλο μέσω αυτών των εμπειριών. Η Travers πάντως ήταν όπως πολλοί καλλιτέχνες, ανικανοποίητη.

-Σύμφωνα με κάποιον που ενεπλάκη στην ταινία η ίδια είχε πάει μετά την πρεμιέρα στον Disney να του πει να γίνουν αλλαγές.
Emma Thompson. Ναι και αυτός της είπε “Παμ το πλοίο έχει σαλπάρει”.

-Και μετά;
Tom Hanks. Και δεν ξανασχολήθηκε μαζί της. Είχε πάρει αυτό που ήθελε.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης