Συναυλία αλληλεγγύης με Νατάσα Μποφίλιου και Μανώλη Λιδάκη στον Άλιμο

Συναυλία αλληλεγγύης με Νατάσα Μποφίλιου και Μανώλη Λιδάκη στον Άλιμο

Κώστας Μαρτάκης σε μια ποπ ρομαντική κομεντί με τίτλο «Δε Σε Θέλω» - «Εύρε έργα 2014» της Μανίνας Ζουμπουλάκη στο Ι.Μ.Κ και «Τα Κύματα» της Βιρτζίνια Γουλφ στο Σύγχρονο Θέατρο



Συναυλία αλληλεγγύης με Νατάσα Μποφίλιου και Μανώλη Λιδάκη στον Άλιμο
Πλούσια και σήμερα η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας!

ΘΕΑΤΡΟ

«(ΔΕ) ΣΕ ΘΕΛΩ»


Το «(Δε) σε θέλω» είναι μια ποπ ρομαντική κομεντί. Είναι οι παράλληλες ιστορίες δύο ζευγαριών από την αρχή της σχέσης τους μέχρι και σήμερα. Το έργο μιλάει για τη σημερινή δυσκολία που μία ολόκληρη γενιά αντιμετωπίζει ως προς τη δέσμευση και τη συνύπαρξη που στην ουσία όμως είναι η βαθύτερη της ανάγκη. Η παράσταση με πολύ χιούμορ και μουσική από τη δεκαετία του '90 - στο μεγαλύτερο μέρος της - παρουσιάζει τέσσερις πολύ αναγνωρίσιμους σημερινούς χαρακτήρες που προσπαθούν να συνυπάρξουν με το ταίρι τους. Θα μπορούσε να είναι ένα συμβατικό μιούζικαλ δωματίου, ή μία απλή κωμωδία αλλά το «(Δε) σε θέλω» για πρώτη φορά συνδυάζει γνωστά μας τραγούδια με την ιστορία σαν οργανικό της κομμάτι. Σκηνοθεσία Φωκάς Ευαγγελινός. Κείμενο, μουσική επιμέλεια Μίνως Θεοχάρης. Πρωταγωνιστούν: Κώστας Μαρτάκης, Ευαγγελία Μουμούρη, Άγγελος Μπούρας, Μυριέλλα Κουρεντή. Θέατρο Badminton (Πάρκο Σχολής Χωροφυλακής). Τηλ: 21110 10020. Ώρα: 21:00.Γενική είσοδος 15€, Φοιτητικό 10€.
Κλείσιμο

"ΕΥΡΕ ΕΡΓΑ 2014" ΤΗΣ ΜΑΝΙΝΑΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ

Πώς θα είναι, άραγε, το 2014; Θα υπάρχει ακόμα το χαράτσι; Θα έχει ανάψει κάποιος το φως στην άκρη του τούνελ; Θα έχει success το story; Οι δύο γυναίκες από το μακρινά κοντινό αύριο, ξέρουν την απάντηση. Τη ζούνε κάθε μέρα. Και μιλούν μεταξύ τους. Για όλα. Όπως μόνο οι γυναίκες μιλάνε μεταξύ τους. Με τρόπο που φτιάχνει θέατρο. Ή έστω… οντισιόν. Και ο τύπος με την αυστηρή φωνή; Τι θέλει και τις διακόπτει κάθε τόσο; Και γιατί τις ζυγίζει; Κείμενο Μανίνα Ζουμπουλάκη. Σκηνοθεσία Πέμη Ζούνη. Παίζουν: Βάνα Πεφάνη, Γαλήνη Τσεβά, Νίκος Σούλης. Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206). Τηλ: 210 3463333. Ώρα: 21:30. Εισιτήρια: 10€ ενιαίο, 7€ ατέλειες, φοιτητικά, κάρτα ανεργίας 7€.

ΜΟΥΣΙΚΗ

"ΒΙΟΛΑ POWER" ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΑΘΗΝΩΝ


Μια συναυλία που έχει ως σκοπό την «αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας» σχετικά με τη σημαντικότητα της βιόλας ως σολιστικό όργανο, σε ένα μουσικό σύνολο. Το Σύνολο απαρτίζεται από 10 βιόλες της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών σε έργα των Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, Ζωρζ Μπιζέ, Ντμίτρι Σοστακόβιτς, Κουρτ Βάιλ, Άστορ Πιατσόλα, Πάουλ Χίντεμιτ, κ.ά. Συμμετέχουν: Ελένη Κοκκίδου, αφήγηση - τραγούδι, Ίρις Λουκά, κείμενα - ενορχηστρώσεις. Gazarte (Βουτάδων 32-34). Τηλ: 10 3452277. Ώρα: 21:00.Εισιτήρια: A ζώνη 15€, Β ζώνη 10€, Όρθιοι 5€.

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ

 ΘΕΑΤΡΟ

"JULIUS" ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΑΤΖΗ ΣΤΟ ΒΥΡΣΟΔΕΨΕΙΟ


Julius. Η γυναίκα και το παιδί. Ένα αγόρι σε αναπηρική καρέκλα. Μητέρα και γιος, ο ένας απέναντι στον άλλον. Η μητέρα εκπαιδεύει τον γιο. Να μάθει ποιος είναι και για ποιο σκοπό προορίζεται. "Να συνεχίσει αργότερα, αυτό που άρχισε". Αν οι ιδέες δεν πεθαίνουν, τότε πως ξέρουμε ότι το τέρας σκοτώθηκε οριστικά; Ποιος αντέχει την επανάληψη του εφιάλτη; Κείμενο - Σκηνοθεσία Κωνσταντίνος Χατζής. Παίζουν: Αγλαΐα Παππά, Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος. Βυρσοδεψείο (Ορφέως 174). Τηλ: 210 3453203. Ώρα: 20:30. Γενική είσοδος: 10€

"ΑΙΩΝΙΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ"

Σύμφωνα με τον μύθο ο Προμηθέας κρύβει τη φωτιά σε έναν κούφιο νάρθηκα και τη μεταφέρει κρυφά από το εργαστήρι του θεού Ήφαιστου με σκοπό να τη χαρίσει στους ανθρώπους. Αυτή είναι αναμφισβήτητα μια επαναστατική πράξη, ο Αλμπέρτ Καμύ την ονομάζει "επίθεση ενάντια στον ουρανό". Ο Προμηθέας, γιος ενός Τιτάνα και μιας Ωκεανίδας, αναγνωρίζει την αδικία των παντοδύναμων θεών εις βάρος των αδύναμων ανθρώπων και δρα ενάντια στο προσωπικό του συμφέρον και υπέρ των αδικημένων. Αυτή η πράξη τον κάνει το αρχέτυπο του αληθινού επαναστάτη. Από τον μύθο στην πραγματικότητα, μέσα από την ποίηση της Κατερίνας Γώγου και του Μπέρτολ Μπρεχτ, τα κείμενα του Αλμπέρ Καμύ και της Φράνκα Ράμε, στην παράσταση αυτή ακολουθούμε την πορεία του ανθρώπου, που αντιστέκεται στην αδικία και την καταπίεση. Η εικόνα, η μουσική και ο λόγος συνδιαλέγονται επί σκηνής και συνθέτουν τον σύγχρονο άνθρωπο που αντιστέκεται, δηλαδή τον "Αιώνιο Προμηθέα". Ερμηνεία: Μαίρη Μαραγκουδάκη, Νίκος Παινέζης. Στούντιο της οδού Πλαταιών (Πλαταιών 4). Τηλ: 2130058407. Ώρα: 21:15. Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά.

"Η ΖΩΗ ΜΟΥ - ΙΣΙΔΩΡΑ ΝΤΑΝΚΑΝ"

Την Ισιδώρα Ντάνκαν, αυτή τη γυναίκα θρύλο, την ιέρεια του μοντέρνου χορού, την πρώτη ξυπόλητη χορεύτρια, που σε κάθε άλμα μετάγγιζε την ουσία της ύπαρξής της και γοήτευε τον θεατή, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε μέσα από αυτό το θεατρικό έργο που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Θανάσης Θεολόγης. Στο έργο παρακολουθούμε την πορεία της Ισιδώρας Ντάνκαν από τα παιδικά της χρόνια στην Αμερική, την περιοδεία της στην Ευρώπη (και Ελλάδα), μέχρι την αναχώρησή της στη Ρωσία. Επίσης, καταγράφονται οι πιο σημαντικοί έρωτες, οι τραγωδίες της αλλά και οι τεράστιες επιτυχίες της ζωής της. Κείμενο - Σκηνοθεσία: Θανάσης Θεολόγης. Την Ισιδώρα Ντάνκαν ερμηνεύει η ηθοποιός Ιωάννα Δελάκου. Στο πιάνο ο μουσικοσυνθέτης Γιούρι Στούπελ. Θέατρο Αργώ (Ελευσινίων 15). Τηλ: 210 5201684. Ώρα: 21:30. Εισιτήρια: 10€ (κανονικό), 7€ (φοιτητικό, μαθητικό, ανέργων).

"ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ" ΤΗΣ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΓΟΥΛΦ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ

"Τα κύματα" παρακολουθούν μια παρέα έξι φίλων, σε εννέα διαφορετικές ηλικιακές φάσεις της ζωής τους, από τα παιδικά χρόνια μέχρι τα γεράματα. Μέσα σε μια πραγματικότητα άλλοτε πιο ομαλή, άλλοτε πιο σκληρή και πιο βίαιη, αλλά ποτέ εύκολη, η Σούζαν, η Ρόντα, η Τζίννυ, ο Μπέρναρντ, ο Νέβιλ και ο Λούις αυτοπροσδιορίζονται και ετεροπροσδιορίζονται διαρκώς. "Κυματίζοντας" ανάμεσα στο ομαδικό και στο ατομικό, στην παρέα και στη μοναχικότητα, οι ήρωές της προσπαθούν να βρουν το νόημα στη ζωή και να δώσουν απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα: Ποια είναι η δύναμη της συλλογικότητας σε έναν κόσμο που διαρκώς μεταβάλλεται; Ποιος είναι ο ρόλος της φιλίας και της παρέας στην αέναη αναζήτηση του εγώ; Διασκευή - Σκηνοθεσία: Αγγελίτα Τσούγκου. Παίζουν: Σάννυ Χατζηαργύρη, Αντιγόνη Δρακουλάκη, Σοφιάννα Θεοφάνους, Στάθη Μαντζώρο, Μπάμπη Γούσια, Φλάβιο Νεάγκου. Σύγχρονο Θέατρο - Εθνικό (Ευμολπιδών 41). Τηλ: 210 3455020. Ώρα: 21:00. Γενική είσοδος: 15€, Μειωμένο 10€ (ισχύει για φοιτητές, νέους και ανέργους).

"REBECCA" ΤΗΣ DAPHNE DE MAURIER


Μία φτωχή, αφελής και χαρωπή κοπέλα, ένας πλούσιος και προβληματισμένος χήρος, μια στρυφνή οικονόμος, ένας ευτραφής μπάτλερ, ένας ράθυμος σκύλος και η "ώρα για τσάι", συνυπάρχουν σε μία επιβλητική έπαυλη, γεμάτη μυστικά και σκάλες, σε μία ανατρεπτική ανάγνωση του έργου της Daphne Du Maurier. Διασκευή - Σκηνοθεσία - Σκηνογραφική επιμέλεια: Γρηγόρης Χατζάκης. Διανομή: Χάρης Ασημακόπουλος, Κλεοπάτρα Τολόγκου, Άννα Κολιοφώτη, Γρηγόρης Χατζάκης. Θέατρο Επί Κολωνώ - Κεντρική Σκηνή (Ναυπλίου 12 και Λένορμαν). Τηλ: 210 5138067. Ωρα: 21:15. Εισιτήρια: 12€, Φοιτητικό, μαθητικό: 8€, Ανέργων: Δωρεάν (συγκεκριμένος αριθμός θέσεων)

"ΩΔΗ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ"

Μετά τη μεγάλη περυσινή επιτυχία και με αφορμή την 40η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η παράσταση "Ωδή στον Αλέξανδρο Παναγούλη" παρουσιάζεται στο Παλλάς. Το κείμενο του Δήμου Αβδελιώδη είναι βασισμένο στο βιβλίο του Κώστα Μάρδα "Αλέξανδρος Παναγούλης, Πρόβες Θανάτου". Στα τραγούδια της παράστασης ακούγεται η φωνή του Παντελή Θαλασσινού. Πρωταγωνιστεί η Ελένη Ερήμου. Θέατρο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5). Τηλ: 210 3213100. Ώρα: 21:00. Εισιτήρια: 10€, 15€, 20€, 25€, Φοιτητικό και ανέργων: 10€.

ΜΟΥΣΙΚΗ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΛΙΔΑΚΗ


Συναυλία προσφοράς και αλληλεγγύης με την Νατάσσα Μποφίλιου και τον Μανώλη Λιδάκη. Για να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Στην είσοδο (στο φουαγέ) της θεατρικής σκηνής «Κάρολος Κουν» θα συγκεντρωθούν, οι δικές σας προσφορές. Θεατρική Σκηνή Αλίμου "Κάρολος Κουν" (Υψηλάντου και Θησείου). Τηλ: 2109888200. Ώρα: 20:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ HERMANN PARZINGER


Hermann Parzinger: «Το Νησί των Μουσείων και το Humboldt Forum, μια νέα σελίδα για την Τέχνη και τον Πολιτισμό στο ιστορικό κέντρο του Βερολίνου». Θα μιλήσει ο καθηγητής Hermann Parzinger, Πρόεδρος του Ιδρύματος της Πρωσσικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη). Τηλ: 210 7282333. Ώρα: 19:00. Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 5:30 μ.μ.

ΤΑΙΝΙΕΣ-ΠΡΟΒΟΛΕΣ

"ΙΣΠΑΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ Α ΛΑ ΚΑΡΤ"


Η Πρεσβεία της Ισπανίας και το Ινστιτούτο Θερβάντες διοργανώνουν τον κύκλο «Ισπανικός Κινηματογράφος α λα κάρτ» με την προβολή πέντε ισπανικών ταινιών που επέλεξε το κοινό. Οι επιλογές ποικίλουν θεματικά καθώς δύο από αυτές είναι βασισμένες σε λογοτεχνικά έργα ("Η κυψέλη" και "Μαύρο Ψωμί"), δύο άλλες είναι σπουδαίες κωμωδίες ("Η άλλη πλευρά του κρεβατιού" και "Ξαδέρφια"), και τέλος ένα δράμα "Τα 13 τριαντάφυλλα", που βασίζεται σε αληθινή ιστορία του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου. Θα προβληθεί η ταινία "Η κυψέλη" του Mario Camus. Ηθοποιοί: Victoria Abril, Francisco Algora, Rafael Alonso, Ana Belén, J.L. López Vázquez, Francisco Rabal, José Sacristán. Η δράση εκτυλίσσεται στη μεταπολεμική Μαδρίτη (1942) με τους κατοίκους της θύματα των συνεπειών του ισπανικού εμφυλίου πολέμου. Ανάμεσά τους μια ομάδα φίλων που μιλούν καθημερινά επί παντός επιστητού στο καφέ «Λα Ντελίθια». Η κυψέλη, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Καμίλο Χοσέ Θέλα (Νόμπελ Λογοτεχνίας 1989) - ο οποίος παίζει και έναν μικρό ρόλο στην ταινία -, βραβεύτηκε με την Άρκτο καλύτερης ταινίας της Berlinale του 1983. Ινστιτούτο Θερβάντες Αθήνας (Μητροπόλεως 23). Τηλ: 2103634117. Ώρα: 19:30. Είσοδος ελεύθερη μέχρι να συμπληρωθούν οι θέσεις.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ: IL SOLE DENTRO

Δύο ιστορίες εφηβείας σε αναζήτηση ελπίδας. Δύο μακρινά ταξίδια προς αντίθετη κατεύθυνση: ο Yaguine και ο Fodè, δύο έφηβοι από τη Γουινέα, κρύβονται στο χώρο του συστήματος προσγείωσης ενός αεροπλάνου που κατευθύνεται προς Βρυξέλλες για να μεταφέρουν μια επιστολή «Προς τις Εξοχότητες τα μέλη και τους επικεφαλής της Ευρώπης». Δέκα χρόνια αργότερα, ο Τhabo και ο Rocco, θύματα του εμπορίου των παιδιών ποδοσφαιρικών ταλέντων, αποφασίζουν να το σκάσουν επιχειρώντας το αντίστροφο ταξίδι, από την Ευρώπη προς την Αφρική, το οποία θα τερματιστεί στο N'Dola, ένα μικρό χωριό της Κεντρικής Αφρικής, σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου ειδικά αφιερωμένου στον Yaguine και τον Fodè, όπου θα παίξουν ένα παιχνίδι για να γιορτάσουν την επιστροφή ενός μικρού πρωταθλητή. Σκηνοθεσία: Paolo Bianchini. Παίζουν: Angela Finocchiaro, Diego Bianchi, Giobbe Covatta, Francesco Salvi, Gaetano Fresa, Fallou Kama, Mohamed Toumany Sylla, Mohamed Lamine Keita. Ιταλικό Ινστιτούτο (Πατησίων 47). Τηλ: 210 5242646. Ωρα:19:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ "ART21-100 ARTISTS"

Διεθνείς εικαστικοί μιλούν οι ίδιοι για τη δουλειά τους και για τη δημιουργική διαδικασία που ακολουθούν, για τη σχέση τους με το κοινό αλλά και τη στάση τους απέναντι στις κοινωνικές εξελίξεις του 21ου αιώνα. Η σειρά Art21-100 Artists περιλαμβάνει 24 συνολικά ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν από τους συνεργαζόμενους φορείς (ΑΣΚΤ, Camp, Ελληνοαμερικανική Ένωση). Σήμερα θα προλβηθεί η ταινία Change (Αλλαγή) με τους καλλιτέχνες Ai Weiwei, Catherine Opie και El Anatsui.Τα ντοκιμαντέρ θα προβληθούν στα Αγγλικά με αγγλικούς υπότιτλους.Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22). Τηλ: 2103680900. Ώρα: 19:30. Είσοδος ελεύθερη.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ


Το Πολιτιστικό Στέκι του προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ και ο Πολιτιστικός Όμιλος Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν έκθεση των μελών του Φωτογραφικού Τομέα, έως τις 22 Νοεμβρίου. Πολιτιστικό Στέκι του ΚΕΘΕΑ (Σταυροπούλου 29). Τηλ: 2108640943. Ωρες: 18:30 - 20:30. Είσοδος ελεύθερη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης