Κυριακή στην Αθήνα με ρεμπέτικο και παιδικές παραστάσεις

Κυριακή στην Αθήνα με ρεμπέτικο και παιδικές παραστάσεις

Πλούσιο και σήμερα το πρόγραμμα για όσους μείνουν στην Αθήνα και ειδικότερα σε αυτούς που έχουν παιδιά, καθώς πολλές είναι οι παιδικές παραστάσεις.

Κυριακή στην Αθήνα με ρεμπέτικο και παιδικές παραστάσεις


ΜΟΥΣΙΚΗ

Κλείσιμο

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ BAND LIVE

Ο Μιχάλης Τσακίρης μαζί με την μπάντα του ξεκινούν τα live της χειμερινής περιόδου. Ανεβαίνουν στην σκηνή του Ghost House για μια μοναδική και δυναμική συναυλία. Θα παίξουν τραγούδια από τη προσωπική δισκογραφία του Μιχάλη Τσακίρη καθώς και πολλές ελληνικές και ξένες αγαπημένες rock επιτυχίες, ταξιδεύοντας στις δεκαετίες των 60's, 70's, 80's, 90's φτάνοντας μέχρι το σήμερα και αποκαλύπτοντας μας μουσικά ποια ήταν “Η Τύχη του Ντόναλντ”. Ghost House - Upstairs (Λεπενιώτου 26). Τηλ: 2103236431. Ώρα: 21:00. Εισιτήρια 5€.

ΟΠΕΡΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ JOHANNES BRAHMS

Ένα ρεσιτάλ πιάνου του Τίτου Γουβέλη, αφιέρωμα στον Johannes Brahms στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Beton7. (Πύδνας 7). Τηλ: 2107512625. Ώρα: 21:00. Εισιτήρια:10€, 5€ (ανέργων).

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ

ΖΩΗ ΤΗΓΑΝΟΥΡΙΑ ΣΤΟ ANTART

Η Ζωή Τηγανούρια, συνθέτης και σολίστ του ακορντεόν, έχει ένα μοναδικό προσωπικό στυλ. Έρχεται στο Antart με το κουιντέτο της για να μας αποκαλύψει τον κώδικα που ενώνει τις μουσικές παραδόσεις του κόσμου. Μουσικές γεμάτες πάθος σαν εκ βαθέων προσωπικές εξομολογήσεις που καθηλώνουν. Τα Tango, τα Latin, τα Ηπειρώτικα Μοιρολόγια, τα Θρακιώτικα, τα Μακεδονίτικα, τα Ποντιακά, τα χορευτικά μοτίβα των νησιών μας σε συνδυασμό με τις δικές της συνθέσεις. Guests: Θάνος Πολύδωρας, Νικολέτα Μιλιώνη και Στέλλα Σειραγάκη. AntArt (Λεωφόρος Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 52). Ώρα: 21:00. Εισιτήριο: 10€ (με ποτό).

"ΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ"

Τα ρεμπέτικα τραγούδια της δεκαετίας του 40. Οι μεγάλοι λαϊκοί δημιουργοί δίνουν γλαφυρά την εικόνα της Ελλάδας στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής αλλά και του εμφυλίου πολέμου. Σπάνια τραγούδια του Μάρκου, του Τσιτσάνη, του Μπαγιαντέρα, του Χατζηχρήστου και τόσων άλλων σπουδαίων συνθετών, μας φέρνουν κοντά στα πρόσωπα, τα γεγονότα και τη ζωή της ιστορικής εκείνης εποχής. Χίλιες και δύο νύχτες (Καραϊσκάκη 10). Τηλ: 210 3317293. Ώρα: 22:30. Εισιτήριο 10€ (κρασί, μπύρα, ρακί).

ΟΙ ΧΑΜΑΤ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΑΣΑΚΙΔΗ ΣΤΟ ΧΑΜΑΜ

Το Χαμάμ υποδέχεται τους ΧΑΜΑΤ για να μοιραστούμε, να νιώσουμε και να τραγουδήσουμε παρέα, όσα λόγια και αλήθειες γεμίζουν την ψυχή. Μουσική σκηνή Χαμάμ (Δημοφώντος 97). Τηλ: 210 3421212. Ώρα: 22:00.

VALKYRIES - BAZZINGA - SICK CHOICE - FORCED IN

Με αφορμή την αργία στις 28 Οκτωβρίου, 4 αξιόλογες μπάντες από διάφορα παρακλάδια της rock και metal σκηνής στο stage του 7sins Club, σε μια ξεχωριστή live βραδιά. Seven Sins Club - Εξάρχεια (Θεμιστοκλέους και Γαμβέτα 5). Τηλ: 6985964483. Ώρα: 20:00. Εισιτήριο: 5€ (με ποτό).

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΝΙΩΤΗΣ ΚΙ ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΤΟΥ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ PASSPORT

Ο Κοζανίτης συνθέτης, έχοντας δώσει μουσικά διαμάντια στην ελληνική δισκογραφία ( τραγούδια όπως Δυόσμος και Κανέλα, Παραβάτες, Μοίρα Κρυφή κ.α.), μέσα από τις συνεργασίες του με καταξιωμένους δημιουργούς και καλλιτέχνες (Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Σωκράτης Μάλαμας, Λιζέτα Καλημέρη, Μελίνα Κανά), παίρνει αφορμή από τον νέο του δίσκο «Κανένας δεν το ξέρει» και προσκαλεί τους φίλους και συνεργάτες του για μια βραδιά. Επί σκηνής η Λιζέτα Καλημέρη, η Μελίνα Κανά κι η Εύα Σταμπολίδου, καθώς και ο Ορφέας Περίδης και η Μάρθα Φριντζήλα, όλοι τους ερμηνευτές που συμμετέχουν στο νέο δίσκο του Μιχάλη Χανιώτη, στον οποίο με ένα τραγούδι συμμετέχει επίσης και ο Σωκράτης Μάλαμας. PassPort Xώρος Πολιτισμού (Καραΐσκου 119). Τηλ: 2104296401. Ωρα: 21:30. Εισιτήριο: 12€ (στο bar, με ποτό) - 20€ (σε τραπέζι, με ποτό).

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

"ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ" ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΟΤΑΜΙΤΗ

Η παιδική σκηνή του Θεάτρου Κάτω από τη Γέφυρα, τιμώντας τα 10 χρόνια απουσίας του Δημήτρη Ποταμίτη, παρουσιάζει την παράσταση "Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη", σε σκηνοθεσία Νίκου Δαφνή. Πρόκειται για τέσσερις κωμωδίες του Αριστοφάνη (Ειρήνη, Αχαρνείς, Πλούτος και Όρνιθες) που διασκεύασε και ανέβασε το 1978, στο θέατρο Έρευνας, σε μια παράσταση "σταθμό" στην ιστορία του παιδικού θεάτρου στη χώρα μας. Η μουσική και τα τραγούδια της παράστασης είναι του Γιάννη Ζουγανέλη και στο μεγαλύτερο μέρος της θα είναι η ίδια εκείνης της παράστασης, που θεωρείται πια "κλασική" στο χώρο της παιδικής δισκογραφίας. Παίζουν: Κώστας Κλάδης, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου, Κώστας Τζαφέρης, Γιώργος Γιαννακόπουλος, Οδυσσέας Κιόσογλου και Δανάη Καλαχόρα. Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα – Φάληρο (Πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού) Τηλ: 2104816200. Ώρες: 12:00 και 15:30. Εισιτήριο: 10€.

"ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΗΣ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ

Ένα υπέροχο παραμύθι που προσφέρει τροφή για σκέψη. Μέσα σ΄ αυτό η συγγραφέας Πηνελόπη Δέλτα, θίγει ζητήματα όπως η αφοσίωση, η αλληλεγγύη, η χαρά της προσφοράς, η αγάπη για την πατρίδα και την οικογένεια, ο θάνατος, η ευτυχία, η δυστυχία, η λύπη, η χαρά, όλα τα στοιχεία που αναπόφευκτα θα συναντήσουμε σ΄ αυτή τη ζωή. Κείμενο - Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη. Θέατρο Κιβωτός (Πειραιώς 115). Τηλ: 210-3427426. Ώρες: 11:15 και 15:00. Εισιτήριο 12€.

"ΛΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΧΑΧΑΝΑ - THE MUSICAL" ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΠΠΑ

Η παράσταση πραγματεύεται δύο "φαινομενικά" αντίθετους πόλους: Την Τέχνη και την Τεχνολογία και πώς αυτοί συγκρούονται ή συνομιλούν κατά τη διάρκεια της μαθησιακής διαδικασίας. Γιατί όταν αυτό που θέλουμε να μάθει το παιδί το κάνουμε τραγούδι, αποκτά χρώμα, γίνεται παιχνίδι, γίνεται μια συναισθηματική εμπειρία. Τότε η μνήμη "ενδίδει" στη μαθησιακή διαδικασία και λειτουργεί με τρόπο "αειθαλή", με ανεξίτηλα χρώματα. Ένα πρωτότυπο μιούζικαλ, με βιντεοπροβολές, με ευφάνταστα σκηνικά από ανακυκλωμένα υλικά, με πολύχρωμα κοστούμια για λαχανοξωτικά, ρομπότ, παπαγάλους, ιπποπόταμους, πεταλούδες, νεράιδες, σε περιπλανήσεις με βαρκούλες, τρενάκια, πατίνια, στο ρυθμό και την μαγεία των τραγουδιών "Λάχανα και χάχανα". Κείμενο - Μουσική: Τάσος Ιωαννίδης. Σκηνοθεσία - Χορογραφίες: Αποστολία Παπαδαμάκη. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Χρήστος Αμβράζης, Κωνσταντίνος-Κάρολος Αρμένης, Θοδωρής Ευστρατιάδης, Ορφέας Ζαφειρόπουλος, Αρης Μπαλής, Ντένης Μακρής, Αλεξάνδρα Χασάνι. Θέατρο Κάππα (Κυψέλης 2). Τηλ: 210 8831068. Ώρα: 11:00. Εισιτήρια: Παιδικό 8€, Κανονικό 10€.

"ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ" ΤΟΥ ΜΙΓΚΕΛ ΝΤΕ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ

Η ιστορία εκτυλίσσεται στην Ισπανία. Ένας ευγενής, που ζει εκεί με την ανιψιά του και τους λίγους αλλά καλούς του υπηρέτες, διαβάζει πολλά βιβλία, αλλά ένα από αυτά του κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Είναι το βιβλίο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες ο "Δον Κιχώτης". Αμέσως, χωρίς δεύτερη σκέψη, πείθει τον εαυτό του ότι ο Δον Κιχώτης είναι αυτός ο ίδιος και ότι ο συγγραφέας ουσιαστικά περιγράφει τις περιπέτειες και τα ταξίδια του. Αυτό τον οδηγεί να αναζητήσει τα ίχνη του ήρωά του στο δικό του πια ταξίδι, που έχει άπειρες ομοιότητες με το ταξίδι του Δον Κιχώτη. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να "συναντήσουν" τις ιδέες στις οποίες βασίζεται το πασίγνωστο αυτό έργο, μέσα από μια σύγχρονη ματιά. Κείμενο - Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης. Παίζουν: Δημήτρης Αγοράς, Αλέξης Βιδαλάκης, Πέτρος Ιωάννου, Θώμη Κοσκώση, Γιώργος Μπαλόπητας, Δανάη Σδούγκου, Μαριλίζα Χρονέα. Θέατρο Ιλίσια - Βολανάκης (Παπαδιαμαντοπούλου 4). Τηλ: 210 7210045. Ώρες: 11:00 και 15:00. Εισιτήρια: 10€, Ομαδικά 8€, Άνεργοι 6€.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης