Μουσικές του κόσμου από την Ζωή Τηγανούρια

Μουσικές του κόσμου από την Ζωή Τηγανούρια

Η συνθέτις και ακορντεονίστα Ζωή Τηγανούρια, παρέα με νέους ταλαντούχους μουσικές, τραγουδιστές αποκαλύπτει (26/7) στον κήπο του Μεγάρου τον κώδικα που ενώνει τις μουσικές παραδόσεις του κόσμου.

Μουσικές του κόσμου από την Ζωή Τηγανούρια
Τι κοινό θα μπορούσαν να έχουν ο Astor Piazzolla με τον Βασίλη Τσιτσάνη; Και όμως, για τη  Ζωή Τηγανούρια η καλή μουσική δεν γνωρίζει διακρίσεις!

Στη συναυλία της- διάρκειας δυόμιση ωρών- στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών θα ζωντανέψουν εικόνες, ήχοι και φιγούρες θρύλων της μουσικής. Ο Astor Piazzolla, ο Carlos Gardel και ο Mariano Mores «συνομιλούν» με τις παραδοσιακές μουσικές της Θράκης, της Μακεδονίας, του Πόντου και των νησιών μας, με τις μελωδίες του Βασίλη Τσιτσάνη και τα τραγούδια του Μανώλη Χιώτη. Από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι συνθέσεις της Ζωής Τηγανούρια, από το 1999 μέχρι σήμερα.

Κλείσιμο
Το κουιντέτο της Ζωής Τηγανούρια, ή αλλιώς Zoe's Quintet αποτελούν εκτός από την ίδια ( ακορντεόν), ο Ηλίας Αργυρόπουλος (πιάνο), ο Κώστας Κωνσταντίνους (κιθάρα), ο Γιώργος Ρούλος (κόντρα-μπάσο) και ο Στέλιος Γενεράλης (τύμπανα/κρουστά). Καλεσμένος της Ζωής Τηγανούρια είναι ο δημοφιλής τραγουδιστής Θάνος Πολύδωρας. Στη συναυλία μετέχουν οι χορευτές της σχολής χορού “Χοροακτίς” Κωστάκη- Μαυροειδή.

26 Ιουλίου, Ώρα: 21.00, Τιμή: 7 ευρώ (Προπώληση) , 9 ευρώ (Ταμείο), Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333 και στο www.megaron.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης