Ο Κήπος θα ανθίσει (και φέτος!)

Ο Κήπος θα ανθίσει (και φέτος!)

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ανακοίνωσε τις συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν και φέτος στον Κήπο του και εμείς ετοιμάζουμε ψάθες, θερμός και την πιο καλή μας διάθεση

Ο Κήπος θα ανθίσει (και φέτος!)

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ανακοίνωσε τις συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν και φέτος στον Κήπο του και εμείς ετοιμάζουμε ψάθες, θερμός και την πιο καλή μας διάθεση

Κλείσιμο

Μπορεί να άργησαν να ανακοινωθούν, μπορεί να είναι σαφώς λιγότερες από τις περσινές αλλά οι συναυλίες στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής θα μας συντροφεύσουν και φέτος. Με δεδομένα τα προβλήματα του Οργανισμού το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε μόλις χθες είναι αρκετά ικανοποιητικό, με τους γνωστούς θαμώνες του Κήπου να μας καλούν και φέτος σε ξέφρενα μουσικά πάρτι και μάλιστα στο κέντρο της Αθήνας. Εκτός από τις συναυλίες του Ιουνίου και του Ιουλίου, το πρόγραμμα θα επεκταθεί και στον Σεπτέμβριο με εκπλήξεις και κυρίως βραδιές κλασικής μουσικής που θα μάθουμε σύντομα.

Το πρώτο ραντεβού δίνεται για το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 9 μ.μ με τον Διονύση Σαββόπουλο και την Ελένη Βιτάλη να φέρνουν στο γκαζόν το πρόγραμμα τους «Σήκω, ψυχή μου, δώσε ρεύμα» που ενθουσίασε το κοινό τον χειμώνα που μας πέρασε. Τα δύο… ιερά τέρατα της ελληνικής μουσικής σκηνής θα ξεκινήσουν την περιοδεία τους από τον Κήπο και θα συνεχίσουν σε όλη την Ελλάδα με τραγούδια τόσο του Νιόνιου, όσο και άλλων σημαντικών συνθετών που έχουμε αγαπήσει με τη φωνή της Ελένης Βιτάλη.



Η Γιορτή της Μουσικής θα είναι η επόμενη φορά που οι Αθηναίοι θα περάσουν την πύλη της Βασιλίσσης Σοφίας για να απολαύσουν και εκεί καλλιτέχνες και σύνολα από διαφορετικούς μουσικούς χώρους. Όπως κάθε χρόνο, στις 21 Ιουνίου το Μέγαρο θα συμμετάσχει στη μεγάλη γιορτή της πόλης και φέτος την τιμητική τους θα έχουν η Χριστία Μπαζίλη στο τσέλο, ο Θανάσης Αποστολόπουλος στο πιάνο, η παιδική χορωδία Rosarte, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και η Αγγελική Τουμπανάκη με τους Buzz Bastardz.

Ότι και να έχει προηγηθεί, όποιος και να έχει ανέβει στη σκηνή του Κήπου πριν τις 24 Ιουνίου, το highlight και του φετινού προγράμματος είναι πάντα ο Κωστής Μαραβέγιας. Κορίτσια και αγόρια θα γεμίσουν τον Κήπο και μια βραδιά που έχει ήδη ανακοινωθεί είναι σίγουρο ότι δεν θα φτάσει για να χωρέσει όλους τους φίλους του Κωστή. Με καινούργιο τραγούδι στις αποσκευές του, το «Κατάστρωμα», προπομπός του «Φάρου» που θα κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό, ο τραγουδοποιός θα ξεσηκώσει το κοινό, θα τραγουδήσει, θα παίξει πιάνο, θα χορέψει, θα αφιερώσει και θα κάνει ότι μπορεί για να μας μείνει και η φετινή συναυλία αξέχαστη.



Οι συναυλίες του Ιουνίου ολοκληρώνονται την Τετάρτη, 29 του μήνα, με την εμφάνιση της Έλλης Πασπαλά και της Underground Youth Orchestra. Η αγαπημένη ερμηνεύτρια εμπνεύστηκε τον τίτλο της συναυλίας της “I Love Athens”, παραφράζοντας το διάσημο τραγούδι “I Love Paris” του Κόουλ Πόρτερ.

Τον Ιούλιο θα εγκαινιάσει ο Πάνος Μουζουράκης ο οποίος, μετά την πρώτη του εμφάνιση πέρυσι στον Κήπο, επιστρέφει στις 4 Ιουλίου για μια μουσική βόλτα μαζί με τη Νατάσσα Μποφίλιου και τον Σπύρο Γραμμένο. Στη συναυλία του -που θα έχει τίτλο «Δευτέρα παρουσία»-, θα ερμηνεύσει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, επιλογές από την ξένη μουσική σκηνή και κομμάτια αγαπημένων του καλλιτεχνών.



Δύο συναντήσεις ακολουθούν στο πρόγραμμα, συναδέλφων αλλά κυρίως φίλων. Ο Μανώλης Φάμελλος και ο Στάθης Δρογώσης θα συναντηθούν στις 7 Ιουλίου και η Αρλέτα με τον Λάκη Παπαδόπουλο στις 13 του ίδιου μήνα. Στην πρώτη περίπτωση οι δύο άντρες θα επιλέξουν δικά τους τραγούδια αλλά και συναδέλφων τους της ίδιας γενιάς ενώ στη δεύτερη οι δύο τραγουδοποιοί θα πάρουν τις κιθάρες τους και θα μας ταξιδέψουν μαγικά όπως μόνο εκείνοι ξέρουν.
{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης