Η Καλλιθέα… αγαπά την αγορά της

Η Καλλιθέα… αγαπά την αγορά της

Φεστιβάλ γευστικών δοκιμών και αφιέρωμα στο ρεμπέτικο και ελαφρολαϊκό τραγούδι με ελεύθερη εισόδο

Η Καλλιθέα… αγαπά την αγορά της

Φεστιβάλ γευστικών δοκιμών και αφιέρωμα στο ρεμπέτικο και ελαφρολαϊκό τραγούδι με ελεύθερη εισόδο


Όσο αυτονόητο κι αν ακούγεται, είναι κριτικής σημασίας το να στηρίζουν οι κατοικοί ενός δήμου τα τοπικά τους καταστήματα. Γι’ αυτό και ο Δήμος Καλλιθέας εδώ και δύο μέρες συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή καμπάνια «Love Your Local Market - αγαπώ την αγορά μου», διοργανώνοντας μία σειρά από εκδηλώσεις για την τόνωση της τοπικής αγοράς.

Οι γιορτινές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν γευστικές δοκιμές, εκθέσεις, κεράσματα, μουσικές ενώ φέτος διοργανώνεται και «το κυνήγι κρυμμένων γεύσεων στους δρόμους της Καλλιθέας». Πρόκειται για παιχνίδι στο οποίο συμμετέχουν καταστήματα γαστρονομικού ενδιαφέροντος της πόλης, καθένα από τα οποία θα προσφέρει δώρα στον νικητή που θα λύσει τον αντίστοιχο γρίφο που θα θέσει το κατάστημα.

Η κορύφωση των δράσεων ωστόσο θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη 26 Μαΐου, στην Κλειστή–Σκεπαστή Αγορά του Δήμου. Από τις 09:00 το πρωί μέχρι και τις 14:00 το μεσημέρι θα προσφέρονται εδέσματα στους περαστικούς, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας από τις 19:00 έως τις 23:00, στην Πλατεία Δαβάκη, θα πραγματοποιηθεί φεστιβάλ γευστικών δοκιμών και αφιέρωμα στο ρεμπέτικο και ελαφρολαϊκό τραγούδι.

Στις εκδηλώσεις δίνεται φέτος ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς σε λίγους μήνες παραδίδεται στην περιοχή το μεγαλύτερο έργο πολιτισμού στην Ευρώπη, το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, που περιλαμβάνει την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη. Στο πλαίσιο αυτό, η ανάδειξη της τοπικής αγοράς εστίασης, όπως οι ψαροταβέρνες των Τζιτζιφιών, οι φημισμένες ταβέρνες ποντιακής και ρωσικής κουζίνας κρίθηκε από τους ανθρώπους του Δήμου επιβεβλημένη. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.
{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης