Αποκάλυψη: Με 430 ίππους οι νέες BMW M3 και Μ4

Αποκάλυψη: Με 430 ίππους οι νέες BMW M3 και Μ4

Τα πρώτα τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας Μ3 sedan και της Μ4 Coupe έδωσε στη δημοσιότητα η BMW, λίγους μήνες πριν γίνει η επίσημη παρουσίαση των μοντέλων στην έκθεση του Ντιτρόιτ.

Αποκάλυψη: Με 430 ίππους οι νέες BMW M3 και Μ4
Όπως έχουμε αναφέρει εδώ και μήνες, οι Βαυαροί επέλεξαν τον 6κύλινδρο σε σειρά TwinPower Turbo, χωρητικότητας 3 lt. Χάρη στην παρουσία δύο turbo αποδίδει περίπου 430 PS και πάνω από 51 kgm ροπής.

Σημαντική δουλειά έχει γίνει πάνω στον περιορισμό του βάρους, με τη βοήθεια ανθρακονήματος και αλουμινίου, σε σημεία όπως η οροφή και η ανάρτηση, αντίστοιχα. Το βάρος των Μ3 και Μ4 είναι κάτω από 1.500 kg, ενώ η κατανομή του αγγίζει το ιδανικό 50/50.

Κλείσιμο
Η κίνηση περνά στους πίσω τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων, ενώ προαιρετικά διατίθεται και το 7τάχυτο διπλού συμπλέκτη της Μ. Τόσο η M3 Sedan όσο και η M4 Coupe εξοπλίζονται με το ηλεκτρονικό διαφορικό Active M. Η λειτουργία M Dynamic του συστήματος ελέγχου ευστάθειας διευκολύνει το ντριφτάρισμα για όσους το… κατέχουν. Το ESP θα επέμβει και σε αυτή την περίπτωση για όσους το παρακάνουν, εκτός και αν απενεργοποιηθεί πλήρως.

Για περισσότερα διαβάστε ΕΔΩ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης