Ο “λίγος”, το brexit και οι εκβιαστές
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Ο “λίγος”, το brexit και οι εκβιαστές

Το συνοθύλευμα της Κυβέρνησης των Σύριζα- Ανελ περιμένει την “δίκαιη” ανάπτυξη, και πιστεύει ότι, η αποδοχή των ομολόγων των ελληνικών τραπεζών στην Εκτ είναι ικανή να γυρίσει την οικονομία

Ακόμα χειρότερα ο Σταθάκης πιστεύει πως η ΝΔ έχει εμμονή με τους φόρους, ενώ ο αναπτυξιακός νόμος είναι αρκετός για να δημιουργηθούν τα “κόκκινα” τζάκια επιχειρηματιών. Καμία επαφή με την πραγματικότητα δηλαδή. Υπογράφουν ιδιωτικοποιήσεις, πωλήσεις και μερικές ώρες μετά ο Σπίρτζης και η υπόλοιπη κομπανία αρχίζει τα κλάματα για τα αεροδρόμια, το Ελληνικό. Ένας υπουργός ο οποίος δεν γνωρίζει ότι, το μεταφορικό έργο που πωλείται δεν τα λεωφορεία που γεμίζουν καυσαέρια την Αττική, αλλά τα δρομολόγια. Η κυβέρνηση αυτή που έχει ένα υπουργό οικονομικών τον, κ. Τσακαλώτο, που θεωρεί ότι, τώρα θα ξεκινήσει η αναπτυξιακή ατζέντα.

Δυστυχώς, για αυτούς το ραντεβού με την ανάπτυξη δεν θα έλθει και οι ξένοι επενδυτές γνωρίζουν ήδη οτι, η συμφωνία με τους δανειστές δεν θα εφαρμοστεί. Έχουν πειστεί όπως μας υποδεικνύει  πικρά το χρηματιστήριο. Την ώρα, όμως, που συγκλονίζεται η Ευρώπη από το λάθος του Κάμερον να προχωρήσει το δημοψήφισμα, η Ελλάδα έχει ένα πρωθυπουργό “λίγο” γι αυτή την περίοδο. Έναν πρωθυπουργό ο οποίος προχωρεί με όσα αποφασίζει η ομάδα Φλαμπουράρη – Παππά – Δραγασάκη – Καμένου ( σ.σ ομάδα που είναι απασχολημένη με τις μπίζνες του τζόγου, των κατασκευών κλπ). Σε μια εποχή σαρωτικών αλλαγών, όπου η Ελλάδα έχει να επωφεληθεί ακόμη κι από ένα brexit, εμείς έχουμε ένα πρωθυπουργό που περιφέρει τον εαυτό του στα Ποσειδώνια σαν celepbrity. Η ατυχία της Ελλάδας είναι διπλή, όμως. Η ηγεσία της Γερμανίας ( Μέρκελ- Σοϊμπλε) που έκαναν καριέρα στην Ανατολική Γερμανία δεν αλλάζουν εύκολα γνώμη – και δεν υποχωρούν δίνοντας χώρο και χρόνο απέναντι στις χώρες του Νότου. Αν έλθει το Brexit λοιπόν η κατάσταση ίσως να μην είναι τόσο δραματική όπως νομίζουμε.

Κλείσιμο
Μέχρι και έκτακτη σύνοδο μπορεί να δούμε, όπου θα εγκαινιαστεί μια άλλη πολιτική. Tι σημασία θα έχει για την Ελλάδα όμως ; Όλοι οι άλλοι θα είναι μαζί και ο ψωριάρης χώρια. Εμείς στην γωνία με τους φόρους για να συντηρούμε το σύστημα των Νεφελούδη- Πολλάκη και των άλλων που εκβίασαν τον “μικρό” Αλέξη για να βρίσκονται εκεί που βρίσκονται.     
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ