Ο πάτος του βαρελιού
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Ο πάτος του βαρελιού

Ας πούμε ότι   έπρεπε να γίνει  η απεργία  των  δημοσιογράφων. Ετσι  για την τιμή των όπλων. Ας πούμε επίσης ότι ήταν  κρυστάλλινα τα  κίνητρα αυτής της κινητοποίησης. Δηλαδή εναντίον  της κατάργησης του αγγελιόσημου. Γεγονός που θα προκαλέσει το “σφράγισμα” των ιατρείων  των  δημοσιογράφων. Ας πούμε ότι όλα  έγιναν καλώς!

Ε και τι μ αυτό; Σάμπως θα ιδρώσει το αυτί το  Κατρούγκαλου; Σάμπως  θα κάνουν πίσω οι  δανειστές που απαιτούν εδώ και τώρα κατάργηση  των φόρων υπέρ τρίτων; Σάμπως  αυτή η μάχη είχε κάποιες πιθανότητες να κερδηθεί;

Πλάνη επικών διαστάσεων. Για όποιον πιστεύει ότι  κάποια από τα μέτρα  θα  φύγουν από το τραπέζι  των διαπραγματεύσεων και κάποιες ομάδες  και  κάποια τμήματα εργαζομένων θα μείνουν ανέπαφα από τις επιπτώσεις!

Κλείσιμο
Ουδείς  μπορεί να διαφύγει. Το τσουνάμι   σαρωτικό. Τα δάνεια  υπέρογκα. Οι παθογένειες ατελείωτες. Το ευρωπαικό  διευθυντήριο αμείλικτο. Και το  ευρώ  πολύ  σκληρό για τον Ελληνα τον   φτωχό!

Με απλά λόγια  τα  ψέματα  τελειώσανε. Τα κεφάλια μέσα. Το συμπέρασμα  φρικτό. Μέσα στην Ευρωζώνη  καταλήγεις όπως ο Βούλγαρος ο διπλανός. Το κόστος ασήκωτο!

Επομένως κάθε μέτρο  εκλαμβάνεται ως προυπόθεση παραμονής της Ψωροκώσταινας στην Λέσχη των  ισχυρών. Επομένως κάθε  συνδικαλιστικός αγώνας είναι μάταιος και περιττός. Επομένως  για να αλλάξει κάτι πρέπει πρώτα ν αλλάξουν όλα!

Κάθε  αίτημα, κάθε διεκδίκηση, κάθε κινητοποιήση πρέπει απαραιτήτως να ενσωματώνεται  σ ένα κοινό στόχο. Σ αυτό που λέει περίπου ο Περισσός. Ανατροπή. Μόνο αυτή!

Είσαι;  Φυσικά όχι δεν είμαι.  Εμ τότε  ο δρόμος θα είναι εφιαλτικός. Το τίμημα  μεγάλο. Και όλα τα δικαιώματα  των  εργαζομένων θα  σωριάζονται σαν  τραπουλόχαρτα!

Αν  αυτό  δεν  γίνει αντιληπτό  τότε από πλάνη σε  πλάνη και από διάψευση σε  διάψευση  η εσωτερική, του καθενός, η ανατροπή θα είναι μεγάλη!

Ετσι επιστρέφουμε στην αρχική αφετηρία. Η  Ελλάδα  ήταν ανέτοιμη  για την ευρωζώνη. Η Ελλάδα ήταν ανέτοιμη να  υιοθετήσει και  να εφαρμόσει  τις μεταρρυθμίσεις.  Η Ελλάδα από καθυστέρηση σε καθυστέρηση  ανέβαζε τον λογαριασμό Η Ελλάδα  δεν επιθυμεί έξοδο από το ευρώ.  Η Ελλάδα θα καταστραφεί από μια τέτοια έξοδο από το ευρώ!

Επομένως  τα συνήθη υποζύγια θα πληρώσουν τον λογαριασμό. Και  ξέρετε ποιο το  χειρότερο όλων. Οτι ακόμα και μ αυτά τα μέτρα. Ακόμα και με τα τέσσερα να σούρνονται όλοι οι πολίτες αυτής της  χώρας. Ακόμα και με την  υπερφορολόγηση και  την διάλυση των ασφαλιστικών  ταμείων. Ακόμα και μ αυτή  την  τελευταία πράξη φτωχοποίησης  του Ελληνα. Ακόμα και με όλα αυτά, ουδείς αξιωματούχος του Βερολίνου μπορεί να σου εγγυηθεί λύτρωση, ανάπτυξη και έξοδο από την κρίση!

Οσο πιο κάτω  τόσο ακόμα πιο  κάτω. Ο πάτος του βαρελιού  ο κρυφός πόθος κάθε φτωχού.  Αν και όποτε τον πιάσουμε  τότε και μόνο  τότε θα  αρχίσει να  τρεμοφέγγει κάποιο  φως στην  άκρη του τούνελ. Διαφορετικά σκάσε και κολύμπα.  Ευρώ θέλουμε αγγελιόσημο  δεν έχουμε!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ