Αντζελίνα
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Αντζελίνα

Αγαπητή Ανζελίνα Ζολί. Δεν με διαβάζεις και αμφιβάλλω αν κάποιον Ελληνα διαβάζεις. Ομως πρέπει μαζί σου να επικοινωνήσω. Μια ακατανίκητη παρόρμηση με οδηγεί να γράψω αυτή την δημόσια επιστολή!

Εκτιμώ αφάνταστα την ευαισθησία σου. Πιστεύω ότι τα αισθήματά σου προς τους ανοχύρωτους και ιδιαιτέρως προς τα παιδιά, είναι αυθόρμητα και πηγάζουν από την καρδιά σου. Και δεν έχεις ανάγκη να απολογηθείς προς κανένα. Αλλωστε το έχεις αποδείξει με τις υιοθεσίες σου και με την πορεία σου. Πάντα δίπλα στους αδυνάτους και τους πρόσφυγες!

Οταν σε είχα συναντήσει, σε μια συνέντευξη που είχες δώσει σε ξένους δημοσιογράφους, είχα μείνει με το στόμα ανοικτό. Οταν είχες πει ότι σε χωρίζει άβυσσος από τις Χολιγουντιανές λάμψεις και από την «πλαστική» δημοσιότητα. Και ότι εξ ανάγκης παίζεις σε πανάκριβες κινηματογραφικές περιπέτειες. Για να συγκεντρώνεις χρήματα από τις αμοιβές σου ως star, προκειμένου με τα μισά να χρηματοδοτείς τις φιλανθρωπικές σου δραστηριότητες!

Κλείσιμο
Οπως πολύ καλά γνωρίζεις οι χώρες που βομβάρδισαν και γκρέμισαν την Συρία, ένα από τα ελάχιστα στολίδια των Αραβικών χωρών, είναι η δική σου πατρίδα, παρέα με την Γαλλία, την Ρωσία και φυσικά την Τουρκία. Επομένως ο άγραφος νόμος μιας δίκαιης και στοιχειωδώς δημοκρατική διαδικασίας, θα ήταν αυτές οι χώρες να φιλοξενούσαν αυτά τα ανθρώπινα «ερείπια». Κσθένας οφείλει να πληρώνει το αντίτιμο που του αναλογεί από τις πράξεις του!

Είμαι σίγουρος πως θα συμφωνείς. Αμερικανοί, Γάλλοι Ρώσοι, Τούρκοι γκρεμίζουν. Αυτοί οι λαοί λοιπόν έχουν χρέος να περιθάλψουν τα εκατομμύρια των άστεγων και κατεστραμμένων πλασμάτων!

Εκτιμώ λοιπόν την ευαισθησία σου. Με την περιοδεία σου στα ελληνικά νησιά που προσωρινά στεγάζουν αυτούς τους δυστυχισμένους. Πιστεύω, επίσης, ότι τα δάκρυά σου είναι αληθινά. Ομως πρέπει να γνωρίζεις ότι οι Ελληνας βιώνουν στην καθημερινότητά τους, ένα δυσβάσταχτο φορτίο οικονομικής κρίσης. Που μαζί με το φάντασμα της ανεργίας και της ολοσχερούς καταστροφής μετατρέπουν την ζωή τους σε αληθινή «ταινία» τρόμου!

Με απλά λόγια, αγαπητή Ανζτελίνα, εμείς οι Ελληνες είμαστε, εκ των πραγμάτων, ο τελευταίος λαός που διαθέτει τα στοιχειώδη απαραίτητα να φιλοξενήσει αυτούς τους ξεριζωμένους. Κι όμως το κάνουμε. Κι όμως άνθρωποι φτωχοί και απλοί προσπαθούν να μοιράζονται μαζί με τους Σύριους το ελάχιστο ψωμί τους!

Αυτό που ζητάω από εσένα είναι το ελάχιστο. Και μάλιστα το δίκαιο και το σωστό. Δηλαδή όταν με το καλό επιστρέψεις στην πατρίδα σου να επιχειρήσεις, με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο, να επικοινωνήσεις με τα εκατομμύρια των Αμερικανών, μια αλήθεια. Οτι εσείς, μαζί με τους Γάλλους, τους Ρώσους και τους Τούρκους, οφείλετε να φιλοξενήσετε τους πρόσφυγες. «Εμείς» να πεις «τους βομβαρδίσαμε, εμείς οφείλουμε στα μάτια του θεού, να τους παραλάβουμε και να τους περιθάλψουμε»

Μια τέτοια καλά οργανωμένη καμπάνια, τόσο από εσένα όσο και από τον άνθρωπό σου τον Μπράντ Πιτ, καλλιτέχνης κι αυτός μεγάλης ευαισθησίας, καθώς και με την μεγάλη παρέα των δημοκρατικών συνειδήσεων από το star system, αν στρατευθείτε κάτω από αυτή την δίκαιη «ομπρέλα» θα προσφέρετε μεγάλη υπηρεσία. Ολοι οι αθώοι και αμέτοχοι από τους βομβαρδισμούς, θα σας ευγνωμωνούν!

Και μη ξεχνάς. Αυτά τα ανθρώπινα «ερείπια» κι αυτές οι παιδικές αθώες καρδιές, χίλιες φορές θα ωφεληθούν σε χώρες μεγάλες όπως οι ΗΠΑ και η Γαλλία. Πολύ πιο εύκολα θα βρουν δουλειά εκεί παρά εδώ σε μια τόσο κατεστραμμένη περιοχή. Θα συμφωνείς κι εσύ, ότι η μεταφορά τους στις ΗΠΑ θα είναι η καλύτερη και πιο στέρεη χειρονομία αληθινής και διαρκούς φιλανθρωπίας

Με εκτίμηση και θαυμασμό Δημήτρης Δανίκας 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ