Κάντο όπως ο Πανιώνιος!!!
tsaousis_kostas

Κώστας Τσαούσης

Κάντο όπως ο Πανιώνιος!!!

Ο Αναστάσιος (Τάσος) Μπακασέτας τον ερχόμενο Ιούνιο όταν η ομάδα του με τις επιδόσεις της στη σεζόν 2015- 2016 -και βεβαίως με την δική του ξεχωριστή συμβολή- ξεπεράσει όλες τις δυνατές προβλέψεις και προσδοκίες θα σβήσει 23 κεράκια στη τούρτα του.

Ναι, τον Ιούνιο του 2016 θα είναι 23 χρονών και περιζήτητος. Μπορεί ήδη να έχει υπογράψει σε μια από τις μεγάλες ομάδες της Super League έχοντας πέραν όλων των άλλων να γεμίσει τα ταμεία του Ιστορικού της Νέας Σμύρνης. Του Πανιώνιου.

Ο Τάσος Μπακασέτας είναι μέλος της ομάδας – έκπληξη που έχει κάνει φιλάθλους και οπαδούς, δημοσιογράφους, παράγοντες αλλά και προέδρους ΠΑΕ με δύναμη και ισχύ να αναρωτιούνται για το μυστικό της επιτυχίας, για το «μαγικό φίλτρο» που κρύβεται στα πέριξ της Πλατείας...

Κλείσιμο
Υπάρχει όμως «μαγικό φίλτρο»; Υπάρχει μυστικό; Η απάντηση όλων όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα είναι μία και σχεδόν πανομοιότυπη: Τίποτα από όλα αυτά. Ένας καλός φίλος που συναντώ όταν πηγαίνω για τα παιχνίδια του Ολυμπιακού στο Γεώργιος Καραϊσκάκης μου είπε μια ατάκα που υιοθέτησα:

«Ο Πανιώνιος είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα που εφαρμόζει στη πράξη το σκληρό μνημόνιο». Ο φίλος μου ειλικρινής μέχρι παρεξηγήσεως πολλές φορές έσπευσε να διευκρινίσει: «Ο Πανιώνιος είναι σαν την Ελλάδα μονίμως με χρέη και χρέη πολλών εκατομμυρίων αλλά και με αβάσταχτους περιορισμούς για τις κινήσεις του (π.χ μεταγραφές). Μπροστά σε αυτή τη κατάσταση φρόντισε έγκαιρα να προσαρμοσθεί και να διαχειρισθεί με δυναμικό τρόπο τη φτώχεια του. Η μεγαλύτερη μαγκιά είναι το δυναμικό της ομάδας. Νέοι σε ηλικία παίκτες που διψούν για διακρίσεις και άνοδο. Παίκτες από τις μικρές κατηγορίες αλλά και από τις γειτονιές της Αθήνας και την περιφέρεια. Α, και ένας προπονητής (ο Μαρίνος Ουζουνίδης) που δουλεύει με το δυναμικό που έχει στη διάθεση του».

Επέμενα ιδιαίτερα στο σημείο της επιλογής των παικτών. Να, εκεί είναι το μυστικό είπα. Ο φίλος μου δεν του έδωσε και μεγάλη σημασία λέγοντας ότι αυτό είναι μια συνηθισμένη δουλειά των σκάουτερς, των ανιχνευτών ταλέντων. Και ταλέντα υπάρχουν.

Αλλά, ας ξαναγυρίσουμε στον Μπακασέτα. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τα τμήματα υποδομής του Αστέρα Τρίπολης και το 2010 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα του συλλόγου. Στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου του πρωταθλήματος 2010-11 παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στον Θρασύβουλο Φυλής, επιστρέφοντας με την έναρξη της περιόδου 2011-12. Τον Ιανουάριο του 2014 παραχωρήθηκε ξανά ως δανεικός για ένα εξάμηνο στον Άρη Θεσσαλονίκης, για να επιστρέψει και πάλι στην ομάδα της Τρίπολης με την έναρξη της επόμενης περιόδου.

Το καλοκαίρι του 2014 στον εντός έδρας αγώνα απέναντι στη φινλανδική Ροβανιέμι σημείωσε το πρώτο του τέρμα σε ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, το οποίο ήταν το τέταρτο της ομάδας του στην εν λόγω αναμέτρηση (4-2), εδραιώνοντας τη νίκη των Αρκάδων και εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Europa League (2014-15).

Μερικές ημέρες αργότερα, τον Αύγουστο του 2014, ανανέωσε τη συνεργασία του με τον αρκαδικό σύλλογο μέχρι το καλοκαίρι του 2017, όμως έπειτα από πέντε μήνες, τον Ιανουάριο του 2015, έλυσε τη συνεργασία του με την ομάδα της Τρίπολης, για να συνεχίσει στον Πανιώνιο, με τον οποίο υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Σήμερα, είναι ο γκολτζής του Πανιωνίου και η αξία του παίκτη στο έτσι και αλλιώς αναιμικό ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο έχει κτυπήσει ταβάνι. Ορισμένοι στα πέριξ της Πλατείας κάνουν λόγο και για ένα εκατομμύριο ευρώ!!!

Ο καλός μου φίλος όμως μου αποκάλυψε και κάτι που δεν μπορούσα να ξεπεράσω ή να παρακάμψω. Τελευταία, ο Πανιώνιος πούλησε παίκτες – τον 24χρονο κεντρικό αμυντικό Δημήτρη Χατζηισαΐα στον ΠΑΟΚ και τον 26 Καμερουνέζο Ολιβιέ Μπουμάλ (που πρωτοήρθε στη χώρα μας το 2010 και έχει παίξει μέχρι και στον Ηρακλή Ψαχνών) στον Παναθηναϊκό. Τα λεφτά των μεταγραφών –που δεν ήταν και λίγα- πήγαν χωρίς δεύτερη σκέψη στην Εφορία και μείωσαν δραστικά το χρέος.

Με λίγα λόγια, νέοι σε ηλικία παίκτες αλλά και γυρολόγοι των ελληνικών γηπέδων της περιφέρειας μεταμορφώνονται όταν πατούν ταλαιπωρημένο χορτάρι της Νέας Σμύρνης , ενισχύουν ένα ήδη αξιόμαχο σύνολο όπου η συλλογική δουλειά και καταξίωση είναι πάνω από όλα και λειτουργούν εν τέλει ως ξεχωριστές μονάδες προστιθέμενης αξίας. Να ένα καλό παράδειγμα για να λειτουργούν οι επιχειρήσεις αθλητικού θεάματος αλλά και οι εταιρείες εν γένει στην Ελλάδα των μνημονίων. Με άλλα λόγια, κάντο όπως ο Πανιώνιος!!!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα