Κάντο όπως οι Κύπριοι!!!
tsaousis_kostas

Κώστας Τσαούσης

Κάντο όπως οι Κύπριοι!!!

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης «ανέβασε» χτες στο προσωπικό του profile στο facebook ένα μικρό αλλά κατατοπιστικό post:

«Ολοκληρώθηκε το τελευταίο μνημονιακό Eurogroup για την Κύπρο, χάρη στις θυσίες του λαού μας. Τρία χρόνια δουλειάς και συνέπειας. Μακριά από λαϊκισμούς και συνθήματα, συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις και δεν ξεχνάμε τα λάθη του παρελθόντος».

Ο κ. Αναστασιάδης δεν παρέλειψε να επισυνάψει και την επίσημη ανακοίνωση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος γεγονός που σημαίνει πρακτικά και την έξοδο της Κύπρου από το καθεστώς των μνημονίων.

Κλείσιμο
Με δύο λόγια, η Κύπρος αλλά και το πολιτικό προσωπικό του νησιού τα κατάφερε. Κέρδισε το δύσκολο και απαιτητικό στοίχημα και έχει κατακτήσει ένα πιστοποιητικό αξιοπιστίας που βοηθά στο σύνθετο παιχνίδι ισχύος, επιρροής και συμφερόντων που παίζεται στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο σε αυτά.

Στο σημείο αυτό μια πρώτη παρατήρηση: Το κέρδος της εξόδου από τα μνημόνια το πιστώνεται και η πολιτική ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της νήσου. Τόσο η πολιτική ηγεσία όσο και το σύνολο του πολιτικού προσωπικού δεν ήρθαν στο νησί από μεταγραφή, «γέννημα θρέμμα» του εγκαθιδρυμένου συστήματος των τελευταίων δεκαετιών ήταν… Κι όμως τα κατάφεραν!!! Και αυτό γιατί δούλεψαν συντονισμένα, μεθοδικά, επίμονα με πρόγραμμα και στόχους. «Τρία χρόνια δουλειάς και συνέπειας», έγραψε ο πρόεδρος Αναστασιάδης και συμπλήρωσε: « Μακριά από λαϊκισμούς και συνθήματα».

Την ίδια στιγμή που οι Ελλαδίτες πολιτικοί ηγέτες είχαν επιλέξει τον ολισθηρό δρόμο της διπλής διαπραγμάτευσης- μια φορά «σκληρής» διαπραγμάτευσης μετά υπογραφών με τους «έξω» και μια δεύτερη φορά διαπραγμάτευση μετά την υπογραφή με τους «μέσα», με τους «δικούς» μας για την μη εφαρμογή των υποχρεώσεων που είχαν αναλάβει… Η λογική της αέναης διαπραγμάτευσης κυριολεκτικά στο γάμο του Καραγκιόζη προκειμένου να μην θιγούν τα ιερά και τα όσια του ελληνικού πολιτικού συστήματος που στηρίζεται κατά κύριο λόγο στα έσοδα από κάθε λογής διαμεσολάβηση!!!

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης όμως έγραψε και κάτι για τη συνέχεια αξίζει να επισημανθεί: «Συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις και δεν ξεχνάμε τα λάθη του παρελθόντος». Μετά από αυτό πόσο υπερβολή θα ήταν αν υποστήριζα ότι ήρθε η ώρα και η στιγμή για να κραυγάσω: Do it, μάνα μου - Κάντο όπως οι Κύπριοι!!!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ