«Χωρίς να δουλεύουν όσο σκληρά χρειάζεται»
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

«Χωρίς να δουλεύουν όσο σκληρά χρειάζεται»

Ο  Ντέβιντ Ρίβερς ο Αμερικανός άσος του Ολυμπιακού τη χρυσή εποχή του triple crown βρίσκεται στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στον Πειραιά όπου από την περασμένη εβδομάδα δίνει σεμινάρια σε μικρά παιδιά, επισκεπτόμενος σχολεία και  γήπεδα

Είπε πολλά πράγματα,  φιλτραρισμένα μέσα από τα δικά του βιώματα. Ας μην ξεχνάμε ότι ήταν ένας παίκτης με ήθος και τεράστια αθλητικά προσόντα που ξεκίνησε την καριέρα του στους  Λέικερς όπου δέσποζε η θρυλική  φιγούρα του Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.

Μαζί με τον φίλο και συνάδελφο Γιώργο Θαναηλάκη τον είχαμε φιλοξενούμενο στην εκπομπή «Πνίξτε τον Φουνταριστό»  στο ραδιόφωνο  Parapolitika 90,1.

Κλείσιμο
Εκείνο από τα λεγόμενά του που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι η απάντησή του στην ερώτηση  πως αντιμετωπίζουν τα παιδιά της σημερινής  εποχής τον αθλητισμό γενικότερα και το μπάσκετ ειδικότερα, ως αθλούμενοι σε σύγκριση με τη δική του εποχή.

«Έχουν δυνατότητες όμως απλά περιμένουν να τους δοθούν ευκαιρίες  χωρίς να δουλεύουν όσο σκληρά χρειάζεται». Μεγάλη κουβέντα.  «No pain, no gain»  που λένε οι Αμερικάνοι.

Ίσως  τα παιδιά της νέας  γενιάς είναι πιο καλομαθημένα ακόμη και από εκείνη των γονιών τους. Ίσως είναι πιο μαλθακή γενιά σε σύγκριση με τις προηγούμενες. Οι γονείς τους έζησαν την εποχή των χρυσών αγελάδων που πέρασε ανεπιστρεπτί και ανάλογα μεγαλώνουν  τα παιδιά. Όλα εύκολα και γρήγορα, χαλαρά,  ξεκούραστα και στο χέρι. Έτοιμα.

Αυτή ήταν  η φιλοσοφία που κυριαρχούσε τις τελευταίες δεκαετίες. Καλοζωία και επίδειξη  πλούτου και άνεσης χωρίς  να υπάρχει το ανάλογο οικονομικό υπόβαθρο στην οικογένεια. 
 
Τώρα με την παγκόσμια οικονομική κρίση θα αναγκαστούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να προσαρμοστούν όλοι σε δύσκολες συνθήκες. Η πίεση είναι τεράστια αφού καταρρέουν τα πάντα γύρω μας όπως τα γνωρίζαμε και καλούμαστε να επιβιώσουμε πλέον κάτω από άγνωστες συνθήκες. 

Η κατάσταση της καλοζωίας αποτυπώθηκε και στον αθλητισμό.  Όπως θα αποτυπωθεί και η  σκληρότητα των νέων συνθηκών με παιδιά που θα μάθουν αναγκαστικά να παλεύουν στη ζωή τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ