Βοήθεια!
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Βοήθεια!

Αν σκοτεινοί κύκλοι σχεδιάζουν «πραξικόπημα».

Αν ο Σόιμπλε γουστάρει Grexit. Αν το Βερολίνο διαθέτει, προς εφαρμογή, Plan B με μια ευρωζώνη δύο ταχυτήτων. Κι αν υπάρχει πανίσχυρο λόμπι δραχμής. Αν συμβαίνουν όλα αυτά-διόλου απίθαο δηλαδή-τότε η Ψωροκώσταινα είναι ο καλύτερος σύμμαχος και του Σόιμπλε και του Βερολίνου και της Δραχμής και των σκοτεινών κύκλων!

Τα «κομμουνιστικά» πυροτεχνήματα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, τα καλύτερα επιχειρήματα για τον Σόιμπλε. Το αριστερό χέρι του σύντροφου Παναγιώτη χαιδεύει την γερμανική σκανδάλη!

Κλείσιμο
Το εκάστοτε παραλήρημα του Γιάνη Βαρουφάκη είναι ο αντίλαλος από τις φωνές των «σκοτεινών κύκλων» που επιθυμούν την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη!

Τα εθνο-αριστερά κηρύγματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου ασφαλτοστρώνουν λεωφόρους για την παρέλαση των γερμανικών «Πάντσερ»!

Η ακινησία, η αναποφασιστικότητα και η εσωστρέφεια του Αλέξη Τσίπρα είναι το νυστέρι με το οποίο θα χειρουργηθεί και θα αποκοπεί από τη ευρωζώνη το κακοφορμισμένο κομμάτι με την ονομασία Hellas!

Αν κοντά σε όλα αυτά προσθέσει κάποιος τις αντιστάσεις δικηγόρων, συμβολαιογράφων, αγροτών, ελεύθερων επαγγελματιών και φυσικά των φοροφυγάδων, ε τότε το εβομήντα τοις εκατό της Ελληνικής κοινωνίας-να μην πω το ογδόντα- κάνει ότι μπορεί προκειμένου η Ψωροκώσταινα να επιστρέψει στη Δραχμή!

Αυτά είναι τα επιχειρήματα του Σόιμπλε. Αυτές οι «συντεχνίες» είναι οι σύμμαχοί του. Αυτή η διχοτομημένη κυβέρνηση είναι το εφαλτήριό του. Αυτή η αφερέγγυα και αναξιόπιστη αντιπολίτευση είναι το «πεζικό» του. Και αυτή η χώρα είναι το παράδειγμα προς απιφυγή και τιμωρία σκληρή!

Επειδή θέλουμε ευρώ αλλά δεν κάνουμε τίποτα το ουσιαστικό για να στηρίξει η οικονομία μας αυτό το σκληρό ευρωπαικό νόμισμα!

Επειδή θέλουμε Ευρώπη αλλά επί της ουσίας ουδεμία σχέση με οποιοδήποτε ευρωπαικό «δείκτη»

Επειδή επί πέντε χρόνια κοροιδεύαμε πως τάχα μου αλλάζουμε και μεταρρυθμιζόμαστε!

Και επειδή επί έξι μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατρέψει την κυβέρνηση σε λέσχη συζητήσεων, σε συνέλευση φοιτητών και σε ανελέητο εσωκομματικό φραξιονισμό!

Η αντιπολίτευση σε ομηρία εξ αιτίας διαφθοράς και διαπλοκής. Η κυβέρνηση σε εσωκομματικό τέλμα και ακινησία. Η κοινωνία σε παραλυσία. Και η χώρα αιχμάλωτη του Λαφαζάνη, της Ζωής, του Βαρουφάκη και του Λεουτσάκου!

Ποτέ άλλοτε η χώρα στο χείλος του γκρεμού, να κρέμεται η σωτηρία της από μαθητευόμενους μάγους, από τυχοδιώκτες και από καιροσκόπους!

Και ποτέ άλλοτε μια τάχα μου φιλολαική πολιτική δεν οδηγεί με μαθηματική ακρίβει στην λαική καταστροφή!

Οι δήθεν αριστεροί αποδεικνύονται οι πιο σταθεροί σύμμαχοι της γερμανικής, νεοφιλελεύθερης πολιτικής!

Οι δήθεν πατριώτες, με την στάση τους, είναι ικανοί να παραδώσουν την χώρα στους «προδότες»!

Και όλοι μαζί παρακολουθούμε ως θεατές την οριστική κατάληξη της φυλής!

Διέξοδος μία και μοναδική. Να βγούμε όλοι στους δρόμους και να απαιτήσουμε εδώ και τώρα την επικράτηση και την εφαρμογή της κοινής λογικής. Ομως στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα!

Τρομοκρατημένοι, ζαλισμένοι, αμήχανοι και απελπισμένοι. Λαός κατεστραμμένος πάντα νικημένος!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ