Κόντρα στο «θηρίο» των Νήσων Φερόες!!!
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Κόντρα στο «θηρίο» των Νήσων Φερόες!!!

Σαν χθες, στις 12 Ιουνίου του 2004, η Γαλανόλευκη ξεκινούσε το ταξίδι στο  όνειρο.  Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί  ότι οι παίκτες του  Ότο Ρεχάγκελ  θα έφθαναν, εκείνο το καλοκαίρι, 11 χρόνια πριν, στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, νικώντας μάλιστα δύο φορές την διοργανώτρια Πορτογαλία, στην πρεμιέρα και στον τελικό. Μία Εθνική που είχε πάει έως τότε μία φορά στα τελικά της διοργάνωση, το 1980, όπου απλά δήλωσε παρούσα. 

Και μετά από 11 χρόνια και μία ημέρα, το Σάββατο 13 Ιουνίου  το βράδυ κόντρα στο ποδοσφαιρικό … «θηρίο» που ακούει στο όνομα Νήσοι Φερόες,  η Εθνική θέλει νίκη «έστω και με γκολ στο 90΄» όπως  δήλωσε  Έλληνας διεθνής με  αξιόλογη παρουσία στο εξωτερικό.
Δεν έχω την «κρυστάλλινη σφαίρα» για να προβλέψω το αποτέλεσμα αλλά και μόνο ότι στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα  επικρατεί  το κλίμα αυτό της  αυταπάρνησης  για μια αναμέτρηση  με  ομάδα που απαρτίζεται  και από ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται  και   αιώνιοι φοιτητές!!!!  τότε τι περισσότερο να πεις και να γράψεις.     Και διηγώντας τα να κλαις … 

Και δεν είναι ότι μετά από μια 10ετία, με κατάκτηση ευρωπαϊκού, με  τρεις  συνεχόμενες  συμμετοχές στις τελικές φάσεις του Euro και δύο συνεχόμενες στο Παγκόσμιο Κύπελλο,  με πρόκριση μάλιστα στην επόμενη φάση , στην πρόσφατη διοργάνωση  της Βραζιλίας, αποφάσισε η ΕΠΟ να κάνει ανανέωση  σε βάθος και να πάρει το ρίσκο να «θυσιάσει»  την παρουσία της εθνικής σε μία διοργάνωση. 
Κλείσιμο

Αν γινόταν αυτό να το καταλάβουμε και να το αποδεχθούμε. Εδώ μιλάμε ότι όλα είναι χύμα. Χωρίς πλάνο, χωρίς φιλοσοφία. Παλεύουμε με γιουρούσια, βγαίνοντας από τα ταμπούρια μας  να  πάρουμε  κανά βαθμό από τις Νήσους Φερόες.  

Το μόνο που απομένει είναι να στρέψουμε το βλέμμα προς τον ουρανό και να αναζητήσουμε το άστρο του Ότο  μπας και γίνει κανά θαύμα. Μέχρι εκεί. Δυστυχώς. 
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ