«Βουβές» κοινωνία και αγορά από την διαπραγμάτευση
mpousmpourelis

Παν. Μπουσμπουρέλης

«Βουβές» κοινωνία και αγορά από την διαπραγμάτευση

Βουβή παρακολουθεί η αγορά τις εξελίξεις και τα επικίνδυνα αδιέξοδα που καταγράφονται από την κατάληξη της διαπραγμάτευσης, λαμβάνοντας υπόψιν της τα εξής:

Πρώτον, ότι το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό για τον χρόνο που δαπανήθηκε και την σημερινή αδυναμία στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία.

Δεύτερον, ότι τα ρίσκα αυξάνονται εκθετικά εάν επικρατήσει ο αρνητισμός από τις δύο πλευρές και επιλεχθούν ακραίες πρακτικές που θα δοκιμάσουν τις αντοχές.

Κλείσιμο
Τρίτον, η κοινωνία δεν θέλει την χρεωκοπία και είναι προφανές, ότι η όποια πολιτική εξέλιξη ενδέχεται να περάσει από μια βραχυπρόθεσμη κρίση, που όμοιά της δεν θα έχει ξαναυπάρξει.

Εκλογές χωρίς συμφωνία δεν γίνεται αντιληπτό τι λύση μπορούν να προσφέρουν. Η ελληνική πλευρά μπορεί να βρει υποκατάστατα σε σχέση με τις προτάσεις της και αυτά μπορούν να βρεθούν στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων.

Έχουν περάσει 4 μήνες για να φτάσουμε να δεχθούμε προτάσεις για αύξηση του ΦΠΑ στην ενέργεια στο 23% και περικοπή στο ΕΚΑΣ! Αυτό είναι σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση από τους εταίρους-πιστωτές, πιο σαφές δεν γίνεται.

Πολιτικά εκείνο που πρέπει να απασχολήσει την κυβέρνηση είναι, ότι το σημερινό αποτέλεσμα είναι χειρότερο, από την πορεία που διέγραφε η προηγούμενη εξουσία. Το ομολογούν και κορυφαίοι υπουργοί της. Και αυτό καθίσταται σιγά-σιγά κατανοητό και στην ευρύτερη κοινωνία που γνωρίζει ότι η χρεωκοπία θα την φέρει σε χείριστη θέση.

Ύστατη ευκαιρία η προσαρμογή και ρεαλιστική προσγείωση μέσα στο ευρώ, γιατί αν πάμε στην μονομερή στάση πληρωμών τα αποτελέσματα θα οδηγήσουν σε μια διογκούμενη δυσαρέσκεια. Όλα δείχνουν ότι ο κύκλος δεν τετραγωνίζεται άλλο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ