Η αδυναμία εξεύρευσης λύσης οδηγεί σε πολιτικές εξελίξεις
Χρήστος Αηδόνης

Χρήστος Αηδόνης

Η αδυναμία εξεύρευσης λύσης οδηγεί σε πολιτικές εξελίξεις

Η ελπίδα έρχεται, ήταν ένα πολύ όμορφο σύνθημα, που επιλέχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Γενάρη.

Ακόμη και σήμερα το συναντώ σε διάφορες αφίσες στους δρόμους με την μόνη διαφορά που αυτές είναι πια ξεθωριασμένες. Όμως ξεθωριασμένο δεν είναι το σύνθημα μόνο στις αφίσες αλλά και στην συνείδηση των πολιτών μια και το αίσθημα της ελπίδας προς την κυβέρνηση μειώνεται σε 43,3% τον Απρίλιο, ενώ ήταν 62,5% τον Φεβρουάριο. (Κάπα research).

Η ανησυχία αυξάνεται στο 52,9% ενώ ήταν 34% τον Φεβρουάριο, ο θυμός εκτινάσσεται στο 32,6% από το 2,7% τον Φεβρουάριο. Ενώ  7 στους δέκα πολίτες επιθυμούν την παραμονή της χώρας στο ευρώ.
Κλείσιμο

Σε άλλη έρευνα της εταιρείας
Alco, η πλειοψηφία των πολιτών (51%) δηλώνει ότι δεν θέλει δημοψήφισμα ή εκλογές ενώ ο γενικός δείκτης ικανοποίησης των πολιτών από την κυβέρνηση, περιορίζεται στο 39% και το 52% των πολιτών αποτιμά αρνητικά τις κυβερνητικές επιδόσεις.
Στο τέλος αυτής της εβδομάδας τελειώνει και η λεγόμενη περίοδος των 100 ημερών.
Θεωρείται, ως την περίοδο της απόλυτης ανοχής της κοινωνίας απέναντι στον κυρίαρχο των εκλογών. Είναι γνωστό, ότι οι πρώτοι μήνες μια διακυβέρνησης είναι εκείνοι, που όλα επιτρέπονται σε μια κυβέρνηση από τον Λαό.

Η σημερινή κυβέρνηση φαίνεται να εξαντλεί γρήγορα τα αποθέματά της και μόνο ικανοποιητικά αποτελέσματα διαπραγμάτευσης θα είναι ικανά , να τις εξασφαλίσουν μια επόμενη περίοδο χάριτος.

Τα στοιχεία φθοράς της κυβέρνησης αποτυπώνονται τόσο έντονα πια στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι αδυναμία εξεύρεσης ικανοποιητικής λύσης θα οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις.
Με δεδομένη την δημοσκοπική αποτύπωση της εκτίναξης του θυμού σε 32.6% οι επόμενες επιλογές της κυβέρνησης , αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης που ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο, θα έχουν τεράστια σημασία για το μέλλον.

Είναι υποχρέωση όλων ο νέος θυμός να μην εξελιχθεί σε εκδίκηση,  γιατί σε αυτήν την περίπτωση το καταφύγιο του είναι γνωστό.

Κρίσιμες στιγμές όχι μόνο για το μέλλον της οικονομίας αλλά και της δημοκρατίας στην χώρα


Χρήστος Αηδόνης, στελέχος του ΚΙΔΗΣΟ, πρώην Βουλευτής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK