Μαζί με τα ξερά καίει και τα χλωρά ο Κοντονής
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Μαζί με τα ξερά καίει και τα χλωρά ο Κοντονής

Αγώνες   κεκλεισμένων των θυρών για αυτή την αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League αποφάσισε  ο υφυπουργός Αθλητισμού,  Σταύρος Κοντονής, ενώ  για την επόμενη… βλέπουμε.

Το θέμα είναι ότι την πληρώνουν ομάδες που δεν φταίνε,  όπως ο Πανθρακικός που περιμένει παιχνίδια σαν του Σαββάτου  με τον Ολυμπιακό  ή με τον ΠΑΟ ή με τον ΠΑΟΚ για να γεμίσει το γήπεδο και να  τονωθεί το ταμείο από τις εισπράξεις σε δύσκολες εποχές.

Εξάλλου, η ομάδα της οποίας οι φίλαθλοι έκαναν τα επεισόδια  στο ντέρμπι και προκάλεσαν τις αλυσιδωτές αντιδράσεις  της κυβέρνησης  θα παίξει ούτως ή άλλως κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας.  Όμως μαζί με τα ξερά ο υφυπουργός καίει και τα χλωρά.

Κλείσιμο
Άρα πρόκειται, κατά την άποψή μου,  για μια απόφαση η οποία ελήφθη για το θεαθήναι. Χωρίς ουσία. Θα μπορούσαν να γίνουν  οι συναντήσεις του υφυπουργού με τους αρμόδιους φορείς και τους προέδρους  των ΠΑΕ  ενώ το πρωτάθλημα βρίσκεται σε εξέλιξη  και να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.  Ο υφυπουργός στην πορεία συνειδητοποίησε  ότι δεν μπορεί να  βάλει λουκέτο στο πρωτάθλημα  τώρα και επιχείρησε να υποχωρήσει κρατώντας τα προσχήματα και αποφασίζοντας  το «κεκλεισμένων των θυρών». 

Οι προθέσεις τους είναι καλές και όλοι θέλουν να  εξαλειφθούν τα φαινόμενα βίας.  Αλλά με πασαλείμματα  και πρόχειρες κινήσεις από όλες τις πλευρές, δουλειά  δεν γίνεται. Ο υφυπουργός  θέλει να δείξει έργο και κυρίως αποφασιστικότητα, να περάσει το μήνυμα ότι δεν αστειεύεται. Και αυτό είναι κατανοητό.

Μακάρι να το καταφέρει  με έξυπνες κινήσεις και όχι να αφήσει πίσω του καμένη γη.  Νόμοι υπήρχαν ούτως ή άλλως. Απλά δεν εφαρμόζονταν, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος. Ας μην ξεχνάει όμως ότι η υπόθεση αυτή έχει ουρές με πολιτικο-οικονομικές προεκτάσεις. Άρα θα πρέπει να είναι δύο φορές πιο προσεκτικός και ψύχραιμος  στις κινήσεις του για  να αποφύγει τις μπανανόφλουδες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ