Βραχυκύκλωσε στο β’ ημίχρονο
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Βραχυκύκλωσε στο β’ ημίχρονο

Πέντε χαμένοι βαθμοί σε δύο παιχνίδια προκαλούν πονοκέφαλο για το μέλλον της Εθνικής Ελλάδος. Καλύτερη η Γαλανόλευκη στο α’ μέρος θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» τον αγώνα πετυχαίνοντας ένα δεύτερο γκολ. Στην επανάληψη  όμως ο προπονητής των Φιλανδών έκανε αλλαγές  ανακάτεψε  την τράπουλα και βελτίωσε τους Σκανδιναβούς οδηγώντας τους  στο γκολ της ισοφάρισης. Στο σημείο εκείνο ο  Ρανιέρι δεν αντέδρασε όπως θα έπρεπε.

Δεν έπαιξε ποδόσφαιρο κατοχής η Γαλανόλευκη όταν θα έπρεπε κι αυτό της κόστισε. Όμως ειδικά στο β’ ημίχρονο επιτίθεντο τις περισσότερες φορές από τη δεξιά πλευρά εκείνη του Βύντρα ο οποίος ενώ είναι καλός στα αμυντικά του καθήκοντα δεν τραβάει επιθετικά. ΄Ετσι ο Βύντρα με τις κακές σέντρες έγινε ο καλύτερος αμυντικός των Φιλανδών. Την ίδια ώρα από αριστερά ο Τοροσίδης που ήταν ο καλύτερος παίκτης στο γήπεδο όποτε του δινόταν η ευκαιρία προσπαθούσε να κάνει τη ζημιά.

Το άσχημο είναι ότι παίκτες κλειδιά της ομάδας δεν είναι σε φόρμα. Για παράδειγμα ο  Σάμαρης έκανε κακό παιχνίδι  ενώ ο Σαμαράς και ο  Μήτρογλου δεν είναι στα καλύτερά τους. Ο Μώρας έπρεπε να μπει από την αρχή οχυρώνοντας την άμυνα.

Κλείσιμο
Η Γαλανόλευκη για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι έδειξε ότι έχει πρόβλημα στην ανάπτυξη ενώ ο Ρανιέρι καθυστέρησε να κάνει αλλαγές οι οποίες δεν του βγήκαν.  

Τώρα η Εθνική θέλει οπωσδήποτε νίκη απέναντι στους Βορειο-ιρλανδούς  την ερχόμενη βδομάδα ενώ βοηθάει η ισοπαλία της Ρουμανίας με την Ουγγαρία. Ας κρατήσουμε το πρώτο ημίχρονο όπου η Εθνική Ελλάδος είχε ενέργεια και όρεξη όμως δεν προσαρμόστηκε στο β΄ ημίχρονο στις αλλαγές των Φιλανδών και βραχυκύκλωσε.

Η Ελλάδα δεν έχασε, ο Ρανιέρι που άκουσε μουρμούρες για τις επιλογές του πήρε ανάσα και κέρδισε χρόνο. Άλλωστε ο Ρεχάγκελ στο δρόμο προς την Πορτογαλία είχε ξεκινήσει με δύο ήττες, εντός με Ισπανία και εκτός με Ουγγαρία. Η ιστορία διδάσκει , για αυτό χρειάζεται υπομονή.     Η ομάδα  μπορεί να ελέγξει τον όμιλό της. Ας το κρατήσουμε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ