Εμείς “μικρή ΔΕΗ” και η Θάτσερ έκλεισε 25 ορυχεία με ιδιωτικοποιήσεις 29 δισ. λιρών
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Εμείς “μικρή ΔΕΗ” και η Θάτσερ έκλεισε 25 ορυχεία με ιδιωτικοποιήσεις 29 δισ. λιρών

Το σκηνικό είναι πάντα το ίδιο. Στα 2008 και νωρίτερα ο Γ. Παπανδρέου διαμαρτυρόταν με συνδικαλιστές του ΟΤΕ. “Κάτω τα χέρια από  τον ΟΤΕ  έλεγαν τα πανό.

Μάλιστα, ο τότε πρωθυπουργός ( Κ. Καραμανλής ) που έκανε την ιδιωτικοποίηση στα 28 ευρώ ανα μετοχή λοιδωρήθηκε όσο κανένας άλλος. Μετά είχε σειρά ο ΟΛΠ, όπου η οικονομολόγος και αναχωρήτρια του Σύριζα  κ. Κατσέλη έλεγε “κάτω τα χέρια από το λιμάνι”. Προφανώς υπάρχουν αρκετές ανάλογες περιπτώσεις.

Δεν θα αναλωθούμε να λοιδωρήσουμε τον κ. Φωτόπουλο ή τους υπόλοιπους συνδικαλιστές της ΔΕΗ για τις πελατειακές σχέσεις με τις διοικήσεις της ΔΕΗ  ή τα κόμματα. Δεν θα αναλωθούμε να κατηγορήσουμε τη μια πλευρά διότι και η ΝΔ εξέθρεψε στους κόλπους της συνδικαλιστές που μετατράπηκαν σε τοκογλύφους κλπ.

Κλείσιμο
Λ. χ Οι Έλληνες πολίτες επίσης δεν γνωρίζουν ίσως πως διαφήμιζε τις μετοχές της ΔΕΗ στην Κύπρο όταν ήταν υπουργός Ανάπτυξης  κ. Άκης Τζοχατζόπουλος όταν η  εταιρεία είχε εισαχθεί στο χρηματιστήριο. Την ίδια εποχή, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες κάποιοι συνδικαλιστές ελάμβαναν χρήματα για να πηγαίνουν στους σταθμούς ανά την επικράτεια και να διαφημίζουν τις μετοχές της ΔΕΗ !!

Όλα αυτά τα περιστατικά κλοπής έχουν δηλητηριάσει τους Έλληνες που δεν τα παρακολουθούν. Αρκετοί γνωρίζουν απλά πράγματα. Λ.χ  ότι οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ πλήρωναν λιγότερα για το ρεύμα ή τις τηλεφωνικές συνδέσεις κι άλλα τέτοια προνόμια.
 
Στο τέλος της ημέρας κανείς δεν κάνει έναν απολογισμό: Τι γλιτώσαμε λ.χ από τους συνδικαλιστές του ΟΤΕ, τα εφάπαξ, τις συντάξεις κλπ ;

Πληρώσαμε τα υψηλά εφάπαξ, τις συντάξεις, αλλά ήλθε ο γερμανικός κολοσσός και κατέβαλλε αρκετά δισ. ευρώ  για να ιδιωτικοποιηθεί.

Τα περί  απουσίας επενδύσεων που επικαλείται  η αντιπολίτευση είναι τουλάχιστον αστεία, όπως και οι παρακολουθήσεις.

Ας πάμε στο προκείμενο : Η Μάργκαρετ Θάτσερ ιδιωτικοποίησε την British Telecom, την British Gas, την Jaguar, την Cable& Wireless, την British Airways. Την ίδια εποχή τον χειμώνα της δυσαρέσκειας στην Αγγλία έκλεισαν 25 ορυχεία ( ανθρακωρυχεία ) ζημιογόνα  ενώ τα κερδοφόρα ιδιωτικοποιήθηκαν.

Συνολικά, απο τις ιδιωτικοποιήσεις η Αγγλία εισέπραξε 29 δισ. λίρες και από το 1993 η οικονομία απογειώθηκε.

( σ.σ  Σας θυμίζει μήπως ότι, απο τις ιδιωτικοποιήσεις περιμέναμε 50 δισ. ευρώ ) 
 
 Στην Ελλάδα – στην  πώληση της “μικρής” ΔΕΗ μιλάμε για 5 μόλις ορυχεία.

Για την “μικρή” ΔΕΗ δεν θα βρεθεί λέτε αγοραστής ;  Στο επόμενο θα δούμε και τι πωλείται ακριβώς.     
      
          
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ