Θετικά μηνύματα του ανασχηματισμού για την αγορά
mpousmpourelis

Παν. Μπουσμπουρέλης

Θετικά μηνύματα του ανασχηματισμού για την αγορά

Το όνομα του υπουργού Οικονομικών αποτελεί μια θετική έκπληξη για την οικονομία καθώς ο Γκίκας Χαρδούβελης είναι "παλιός" στον κύκλο της ελληνικής οικονομίας και αποδεκτός από τον χώρο της αγοράς αλλά και της πραγματικής οικονομίας.

Ο κ. Χαρδούβελης έχει απόψεις για την διαχείριση της προσπάθειας ανάκαμψης, έχει συνεργαστεί με κορυφαίες προσωπικότητες στο παρελθόν  και θεωρείται άριστος οικονομολόγος.
                     
Ο πρωθυπουργός επέλεξε έναν άνθρωπο της οικονομίας,απέφυγε την μικροπολιτική επιλογή και στέλνει μήνυμα για στόχο εξέλιξης της οικονομικής πολιτικής σε σταθερές βάσεις. Το ότι απέφυγε το πολιτικό πρόσωπο δείχνει ωριμότητα και εμμονή σε στρατηγικές ουσίας και όχι εντυπωσιασμού.
                    
Κλείσιμο
Η μετακίνηση του Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος συμπληρώνει το παζλ της αλλαγής που αυξάνει την εμπιστοσύνη για σταθεροποίηση της οικονομίας.
                    
Το ερώτημα είναι τι θα γίνει στο υπουργείο Ανάπτυξης καθώς ο Νίκος Δένδιας θα πρέπει να οικιοποιηθεί ζητήματα ευαίσθητα για επιμέρους κλάδους της οικονομίας με υφυπουργούς τους Γεράσιμο Γιακουμάτο και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο ενώ είναι θετικό το ότι παρέμεινε ο Νότης Μηταράκης.
                   
Το υπουργείο Ενέργειας αναμένεται να συνεχίσει ένα πολύ κρίσιμο έργο για την μακροπρόθεσμη πορεία της ανάκαμψης της οικονομίας υπό τον Γιάννη Μανιάτη αλλά και τον Ασημάκη Παπαγεωργίου για την απελευθέρωση της εσωτερικής αγοράς.
                     
Τέλος ο Μιχ. Χρυσοχοίδης παρέμεινε στο Υποδομών. Συνολικά ο ανασχηματισμός για τα λεγόμενα παραγωγικά υπουργεία περιέχει ευχάριστες παρά δυσάρεστες εκπλήξεις με το Ανάπτυξης να παραμένει το wild card.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ