Κουμπάροι
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Κουμπάροι

Τι θα συμβεί; Ορυμαγδός θριάμβων και πανηγυριών. Νικήσατε; Μα φυσικά νικήσαμε. Δεν το βλέπετε; Ιδού ο χάρτης των «γαλάζιων» δημάρχων και περιφερειαρχών. Μα αυτός είναι ανεξάρτητος. Ετσι λέει. Ομως στην πραγματικότητα προέρχεται από την παράταξή μας!

Κι εσείς, κύριε Τσίπρα; Μα κι εγώ θριάμβευσα. Μα, ελάχιστες οι γεωγραφικές κουκκίδες με το χρώμα της παράταξής σας. Οφθαλμαπάτη! Στον δεύτερο γύρο, της ερχόμενης Κυριακής, θα θριαμβεύσουν οι εκπρόσωποι της Ανατροπής!

Κι εσείς, κύριε Πάνο μας Καμμένο μας; Νικητής κι εσείς; Φυσικά! Μα δεν βλέπω ούτε μία σημαία των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Τι σημασία έχει; Το ζήτημα είναι να κουρελιάσει ο ελληνικός λαός το μνημόνιο της κατεχόμενης ζώνης!

Κλείσιμο
Στοιχηματίζω ότι εμείς οι καναπεδάρχες θα λαμβάνουμε μηνύματα φοιτητικών εκλογών. Τότε δηλαδή που ακόμα και οι παρατάξεις του ΚΚΕ-ΜΛ και του ΜΛ-ΚΚΕ θριάμβευαν στις πανεπιστημιακές και τεχνικές σχολές όλης της χώρας! Ομως το χειρότερο παράλογο θα προκύψει από τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου. Δηλαδή:

Πρώτος στην πρωτεύουσα ο Γιώργος Καμίνης και πρώτος, ίσως και νικητής από αυτή την Κυριακή, ο Γιάννης Μπουτάρης. Ok? Καθόλου...
Ολοι, μα όλοι, θα θριαμβεύσουν στις ευρωεκλογές! Και μετά στις αυτοδιοικητικές το ρίχνουμε στον… κουμπάρο μας. Το συμπέρασμα εντελώς νεοελληνικό. Εχω ακούσει από φανατικό δημοκρατικό: «Τι να κάνω, θα αναγκαστώ να ψηφίσω Χρυσή Αυγή επειδή βάζει σύμβουλος ο ξάδελφός μου»!
Διότι αυτό σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή η «Ελιά», είναι ο νικητής της πρώτης Κυριακής. Και ενδεχομένως ο θριαμβευτής της δεύτερης και τελικής. Ομως η «Ελιά» στην Ευρωβουλή, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, θα λάβει μονοψήφιο ποσοστό. Τότε;

Ακόμα χειρότερα. Αμφότεροι, παρέα με τον Γιάννη Σγουρό, ήταν επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου. Ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στις αυτοδιοικητικές του 2010. Ok? Καθόλου. Αφού ο Γιωργάκης έχει στιγματιστεί ως καταστροφέας και εφιάλτης που παρέδωσε τα κλειδιά της πατρίδας στις «ερπύστριες» των Γερμαναράδων.

Επομένως πώς εξηγείται ότι εμείς οι αντιμνημονιακοί και αντιπαπανδρεϊκοί προκρίνουμε επιλογές του μνημονιολάγνου Γιωργάκη; Και πώς εξηγείται οι εκπρόσωποι της «Ελιάς» να σαρώνουν στην πρωτεύουσα και τη συμπρωτεύουσα; Πώς;

Ενός παραλόγου μύριοι παραλογισμοί έπονται. Αφού το πιθανότερο είναι οι «γαλάζιοι» υποψήφιοι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αττική, Κεντρική Μακεδονία και Πειραιά να υποστούν καθίζηση. Αντε το πολύ-πολύ ο Βασίλης Μιχαλολιάκος να έρθει πρώτος. Αλλά κάθιδρος. Και να περιμένει την οριστική του καρατόμηση από τον Γιάννη Μώραλη. Και άντε το πολύ-πολύ ο Αρης Σπηλιωτόπουλος να καταλήξει δεύτερος και καταϊδρωμένος. Χωρίς καμία άλλη ελπίδα. Οπότε;

Δηλαδή η μονοψήφια «Ελιά» κατατροπώνει τους εκπροσώπους του πρωτοδεύτερου κόμματος του Αντώνη Σαμαρά. Και ο πρωτοδεύτερος ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει στη Β’ Εθνική από αυτοδιοικητικές επιλογές του «προδότη» Γιώργου Παπανδρέου. Χάος!

Το συμπέρασμα εντελώς νεοελληνικό. Στις αυτοδιοικητικές το ρίχνουμε στον.. κουμπάρο μας. Εχω ακούσει από φανατικό δημοκρατικό το εξής: «Τι να κάνω, θα αναγκαστώ να ψηφίσω Χρυσή Αυγή επειδή βάζει σύμβουλος ο ξάδελφός μου»!

Φανταστείτε, ας πούμε, ότι στη Σαντορίνη των 2.500 μονίμων κατοίκων οι 700 plus έχουν θέσει υποψηφιότητα για κάποια θέση συμβούλου σε κάποια παράταξη κάποιου δημάρχου. Ασε το άλλο. Οτι δηλαδή κάτοικοι των βορείων και νοτίων προαστίων εξακολουθούν να ψηφίζουν στην Αθήνα, αλλοιώνοντας έτσι τη θέληση εκατοντάδων χιλιάδων που βιώνουν την κόλαση του Αγίου Παντελέημονα, της Κυψέλης και της Πατησίων.

Με απλά λόγια όλοι θα θριαμβεύσουν. Ομως εσύ, το «ερείπιο», από τη Δευτέρα θα εξακολουθείς να τραγουδάς Βασίλη Παπακωνσταντίνου: «Ανεξαρτησία γύρευες κι εσύ/τρέχεις με όποιον φτάνεις/και όποιον σου βρεθεί/γιατί να σ’ αγαπάω δηλαδή/κατα-κατα-καταρρέω και άλλο πλέον δεν μπορώ»!


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ