Από τις 26 τίποτα δεν θα είναι όπως παλιά
makrigiannis_giannis

Γιάννης Μακρυγιάννης

Από τις 26 τίποτα δεν θα είναι όπως παλιά

Οι εκλογικές αναμετρήσεις της 18ης και της 25ης Μαΐου ειναι δύσκολο να μην αποτελέσουν ορόσημο στην πολιτική ιστορία του τόπου.

Ακόμη κι αν δεν ειναι εξαίρεση στον κανόνα ότι "αν οι εκλογές άλλαζαν την κοινωνία θα είχαν απαγορευτεί" μπορούν πράγματι να οδηγησουν σε μια εντελώς νεα πολιτική εποχή. Να ειναι όντως το εναρκτήριο σημείο της νέας μεταπολίτευσης.

Μπορεί να μην φαίνεται τόσο πολυ, καθώς δεν υπήρξαν οι μεγάλες κοινωνικές κινητοποιήσεις που θα περίμενε κανείς, με δεδομένη την εγκληματική πολιτική που ακολουθήθηκε τα τελευταία δυο χρόνια - σε συνέχεια των προηγούμενων ανάλογης αγριότητας δυο ετών- όμως στην κοινωνία έχει συσσωρευτεί οργή, θυμός, αγανάκτηση και, προς απογοήτευση όσων λένε ότι αυτά δεν πρεπει να καθοδηγούν την εκλογική συμπεριφορά του πολίτη, μεγάλη επιθυμία και προσδοκία ότι μπορεί να αλλάξει η σελίδα. Το ευρωπαϊκό κατεστημένο με τις νεοφιλελεύθερες εμμονές δεν ειναι ανικητο και τέλος πάντως δεν μπορεί να δρα ανενόχλητο! Και στην εσωτερική πολιτική σκηνή μαζεύτηκε που "κάρβουνο", για να παραμείνει ως έχει.

Κλείσιμο
Οι εκλογές αυτές μπορεί να ειναι αφορμή λυτρωτικές εξελίξεις. Αφορμή για επαναπροσδιορισμό των πάντων. Για την αναζήτησή νέων δρόμων. Επιτέλους, μια αφορμή για να γίνει μια σοβαρη επαναδιαπραγμάτευση για τη θέση της χώρας στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Κανονική διαπραγμάτευση και πάντως μια διαπραγμάτευση, γιατί μέχρι τώρα δεν έγινε καμία προσπάθεια να ενοχληθούν οι περίφημοι και περιβόητοι "εταίροι".

Το ότι μπορεί να κερδίσει για πρώτη φορά η αριστερα εκλογές ειναι ασφαλώς ενα καταλυτικό στοιχείο για την αλλαγή πλεύσης. Γιατι ειναι δεδομένο ότι έτσι ή αλλιως η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Μια κυβερνηση που κυβερνά ελέω δανειστών και συγκεκριμένων διεθνών κέντρων, που στηρίζονται σε συγκεκριμένους συσχετισμούς, δεν γίνεται να έχει μέλλον. Γιατί μπορεί να κοροιδευεις πολλούς για λίγο και λίγους για πολυ, αλλα όλους και για πάντα δεν γίνεται. Όπως δεν γίνεται να κυβερνας μια κοινωνία, με πολιτική που καταστρέφει ολόκληρη την κοινωνία. Με την πολιτική που ασκούν και τα μέτωπα που ανοίγουν με το 95% της κοινωνιας, ειναι σαφές ότι μισούν την κοινωνία! θα ήθελαν μια άλλη κοινωνία να κυβερνούν. Μόνο που και η κοινωνία, η οποία έχει πια το λογο, δικαιούται να επιβάλλει, δημοκρατικά πάντα, μια άλλη κυβερνηση... Για αυτό και τούτες οι εκλογικές αναμετρήσεις ειναι ιστορικές... Γιατί από την άλλη Κυριακή τίποτα δεν θα είναι όπως παλιά...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ