Η Σταματίνα τώρα και ιέρεια της μόδας

Η Σταματίνα τώρα και ιέρεια της μόδας

Αλκμήνη, Αλκυόνη, Αμαζόνα, Αμφιθέα, Αριάδνη, Εριφύλη, Θίσβη, Ιλιόνη, Ιππολύτη, Ιφιγένεια, Ιφινόη, Μέδουσα, Σθενώ. Η ελληνική Μυθολογία ζωντανεύει μέσα από τις αέρινες δημιουργίες της Σταματίνας Τσιμτσιλή, η οποία εμπνέει τη σχεδιάστρια Cristina Beautiful Life, επιλέγει υφάσματα, προτείνει πατρόν, αλλά και δειγματίζει την prêt-à-porter συλλογή ως μοντέλο

Η Σταματίνα τώρα και ιέρεια της μόδας
Η Σταματίνα Τσιμτσιλή δεν είναι από τις γυναίκες εκείνες που ξημεροβραδιάζονται με ένα περιοδικό μόδας ανά χείρας. Δεν λιώνει τα τακούνια της τρέχοντας να προφτάσει τις τάσεις της μόδας, ούτε αυτοφωτογραφίζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζητώντας αυτάρεσκα την επιβράβευση των ακολούθων της για τα στυλιστικά παραφερνάλια της. Οπως ανάγλυφα περιγράφει, κάθε βράδυ, πέντε λεπτά πριν πέσει για ύπνο -και αφού πρώτα έχει ξεκοκαλίσει τα ενημερωτικά sites για να είναι ετοιμοπόλεμη την επομένη για την εκπομπή της στον ALPHA-, «φυλλομετρά» φωτογραφίες μόδας, ανατρέχει σε fashion blogs, ρίχνει μια γρήγορη ματιά σε ηλεκτρονικά περιοδικά ή επιδραστικούς Instagram λογαριασμούς ανθρώπων που καταπιάνονται και εντρυφούν στη μόδα και το στυλ. «Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κάποια ιδιαίτερη σχέση με τη μόδα. Με την έννοια ότι δεν έχω τον καημό να φορέσω μια τάση πριν ακόμη βγει. Θα έλεγα ότι το στυλ που έχω υιοθετήσει είναι μάλλον συγκεκριμένο και διαπνέεται από αρκετά έθνικ και μπόχο στοιχεία», λέει. Αρκεί λοιπόν αυτή η μάλλον χαλαρή σχέση της με τη μόδα για να δικαιολογήσει την απόφασή της να δώσει το όνομά της σε μια συλλογή ρούχων; Εν μέρει μόνο.

Κλείσιμο


Οπως η ίδια εξηγεί, κινητήριος δύναμη για να πάρει την απόφαση να κυκλοφορήσει μια κολεξιόν με την υπογραφή της ήταν πρωτίστως η επικοινωνία και η φιλία της με τη σχεδιάστρια Cristina Beautiful Life. «Δεν είναι κάτι που κάναμε με business plan ή γνώμονα το κέρδος. Λειτουργήσαμε περισσότερο ρομαντικά. Θέλαμε να συνεργαστούμε και να δημιουργήσουμε μια σειρά ρούχων. Τα ρούχα που βλέπετε τώρα είναι το αποτέλεσμα της καλής χημείας, της σύνδεσης και της συνεργασίας με την Cristina Beautiful Life», λέει με πηγαίο ενθουσιασμό.



Και για τη μαμά και για την κόρη
Σε λίγες ημέρες, στα μέσα Μαΐου, το online shop www.cristinabeautifullife.com απ’ όπου θα μπορεί κανείς να αγοράσει τα κομμάτια με την υπογραφή της Σταματίνας Τσιμτσιλή θα είναι στον αέρα. Πρόκειται για το επιστέγασμα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε -σε επίπεδο συζητήσεων- πριν από περίπου ενάμιση χρόνο και κορυφώθηκε τους τελευταίους έξι μήνες. «Η συλλογή θα περιλαμβάνει 15 συνολικά κωδικούς που θα πωλούνται αποκλειστικά στο e-shop, ενώ οι περισσότεροι θα συνδυάζουν look μαμάς και κόρης. Επειδή είμαι και εγώ μητέρα δύο κοριτσιών, μου αρέσει πολύ να συνδυάζονται τα ρούχα μαμάς και κόρης. Βέβαια εννοείται πως μπορεί τα υφάσματα ή το σχέδιο στη γυναικεία και στην παιδική εκδοχή να είναι παρόμοια, όμως τα κοψίματα όπως στο μπούστο ή το μήκος των φορεμάτων θα είναι διαφορετικά, ώστε να είναι άνετα και ευκολοφόρετα από τα παιδιά», εξηγεί η Σταματίνα. Επισημαίνει μάλιστα πως και οι 15 κωδικοί θα διατίθενται σε περιορισμένες ποσότητες, αφού η παραγωγή της συλλογής είναι περιορισμένη.



Ο πολλαπλός εαυτός της
Σε εκείνους που ενδεχομένως θα βιαστούν να την ψέξουν ότι, αφού πέρυσι συστήθηκε στο κοινό ως συγγραφέας, φέτος αποφάσισε να το γοητεύσει με τις ικανότητές της ως σχεδιάστρια, η δημοφιλής δημοσιογράφος και τηλεπαρουσιάστρια σπεύδει να διευκρινίσει: «Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν πως δεν μπορούμε όλοι να τα ξέρουμε όλα. Δεν μπορούμε να κοιμόμαστε το βράδυ ηθοποιοί ή τραγουδιστές ή παρουσιαστές και την επομένη να ξυπνάμε σχεδιαστές μόδας. Δεν καμώνομαι ξαφνικά τη σχεδιάστρια μόδας. Δεν σχεδίασα εγώ τα ρούχα.

Συμμετείχα όμως στη δημιουργική διαδικασία από την αρχή. Δίνοντας ιδέες, προτείνοντας σχέδια, επιλέγοντας υφάσματα. Ημουν παρούσα σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Από τη σύλληψη και τον σχεδιασμό μέχρι την τελική εφαρμογή των ρούχων». Επιπλέον, ανέλαβε και την επικοινωνία του project, ποζάροντας η ίδια ως μοντέλο με τα ρούχα της συλλογής στον φακό της έμπειρης φωτογράφου Ρούλας Ρέβη. Το αποτέλεσμα της φωτογράφησης που πραγματοποιήθηκε στο ειδυλλιακό περιβάλλον του «Island» -την ευθύνη για το styling είχε η ανιψιά της Αννας Βίσση, Σοφία Μπούφη, ενώ το make-up και τα χτενίσματα επιμελήθηκε η Ρούλα Μαρινοπούλου- είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό. «Γιατί αποφάσισα να κάνω η ίδια το μοντέλο για τα ρούχα της συλλογής; Γιατί πολύ απλά ήθελα να τα φορέσω όλα! Τα κομμάτια είναι όλα ένα κι ένα. Είμαι ενθουσιασμένη. Σκέψου ότι τα παιδικά ρούχα τα είχα προβάρει και στις κόρες μου, όμως τελικά για τη φωτογράφηση αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε ένα παιδί μοντέλο, αφού τόσο ο Θέμης όσο και εγώ προτιμούμε τα παιδιά μας να είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας», εξηγεί. Θυμάται μάλιστα πως την ημέρα της φωτογράφησης είχε τρομερό άγχος για τον άστατο καιρό. «Αγχωνόμουν λες και είχα βάφτιση εκείνη τη μέρα», διηγείται γελώντας.





Ανετα, ευκολοφόρετα, made in Greece
Τη σειρά ρούχων που φέρει το όνομά της γραμμένο με λατινικούς χαρακτήρες -Stamatina Tsimtsili- τη χαρακτηρίζει άνετη, ευκολοφόρετη, ιδανική για όλες τις ώρες της μέρας: μια «εξάρτυση» ενδεδειγμένη για μια χαλαρή ανοιξιάτικη βόλτα στην πόλη ή ακόμη και για ένα αμέριμνο καλοκαιρινό απόγευμα στην παραλία. Επιπλέον, η Σταματίνα τονίζει πως με το κατάλληλο αξεσουάρ ή με διαφορετικό ζευγάρι παπούτσια τα φορέματα μπορούν να σταθούν άξια στο ύψος αποπλανητικών βραδινών εμφανίσεων, επιβεβαιώνοντας έτσι τον πολυμορφικό χαρακτήρα τους. Βέβαια, το ακόμη πιο ενδιαφέρον στοιχείο αναφορικά με την prêt-à-porter συλλογή είναι ότι καθένα από τα 15 κομμάτια έχει ονοματιστεί με έμπνευση από την ελληνική Μυθολογία. Αλκμήνη, Αλκυόνη, Αμαζόνα, Αμφιθέα, Αριάδνη, Εριφύλη, Θίσβη, Ιλιόνη, Ιππολύτη, Ιφιγένεια, Ιφινόη, Μέδουσα και Σθενώ είναι τα ονόματα που δόθηκαν από τη Σταματίνα και τη σχεδιάστρια Cristina Beautiful Life στα φορέματα της κολεξιόν. «Πιστεύω βαθιά ότι πρέπει να τιμούμε τις ρίζες μας και τον πολιτισμό μας. Η συλλογή ήταν μια καλή ευκαιρία για να το υπενθυμίσουμε. Είναι ακόμη σημαντικό ότι τα ρούχα είναι ραμμένα και κατασκευασμένα στην Ελλάδα, όπως και τα περισσότερα από τα υφάσματα που χρησιμοποιήσαμε», επισημαίνει.





Το εφηβικό μπλουτζίν
Αναμφίβολα τα ρούχα της συλλογής αποπνέουν τη στυλιστική άποψη της Σταματίνας, η οποία τα τελευταία χρόνια ιχνηλατεί ενδυματολογικά σε bohemian μονοπάτια. «Το στυλ που έχω υιοθετήσει, ειδικά τα τελευταία δύο-τρία χρόνια, έχει έντονες boho επιρροές. Μου αρέσουν τα chic’n’sexy look και οι στενές γραμμές. Εντάξει, στην τηλεόραση υπάρχουν και μέρες που κάποιο ρούχο δεν θα σου κάτσει όπως ήθελες ή είχες φανταστεί. Δεν μπορείς να παίρνεις καθημερινά το δεκάρι του στυλ. Σίγουρα δεν θα φορέσω κάτι επειδή μου το επιβάλλει κάποιος στυλίστας. Προτιμώ να έχω τον τελευταίο λόγο εγώ. Αν έχω τις ίδιες ενδυματολογικές επιλογές εντός και εκτός τηλεοπτικής οθόνης; Κατά κύριο λόγο ναι. Σπάνια θα φορέσω κάτι στη ζωή μου που δεν θα το φορούσα στην εκπομπή ή αντιστρόφως», περιγράφει. Λέει ακόμη πως όταν βρίσκεται σε φοβερή αναποφασιστικότητα αναφορικά με κάποια εμφάνισή της, προστρέχει στις συμβουλές του συζύγου της, τη γνώμη του οποίου λαμβάνει σοβαρά υπόψη. Μολονότι, πάντως, η ίδια έχει συγκεκριμένες νόρμες και σταθερές στην εξωτερική εμφάνισή της, εξομολογείται ότι πολλές φορές έχει μπει στον πειρασμό να υποπέσει στην εξτραβαγκάνζα του κοψίματος των μαλλιών της: «Από τα 15 μου, όταν κατάλαβα τον εαυτό μου και ήξερα πώς θέλω να είμαι, διατηρώ ένα συγκεκριμένο μήκος και χρώμα στα μαλλιά μου. Πολλές φορές έχω σκεφτεί να τα κόψω ένα μακρύ καρέ. Ειδικά τον Αύγουστο, όταν γυρνάω από τις διακοπές, και το χρώμα τους έχει ανοίξει αρκετά από τον ήλιο». Το γεγονός ότι ακόμη δεν το έχει αποτολμήσει μάλλον καταδεικνύει πως η κόμη της -εκτός από σήμα-κατατεθέν της δημόσιας εικόνας της- αποτελεί πια για εκείνη φετίχ.



Οπως και εκείνο το vintage πια μπλουτζίν που λέει πως έχει φυλάξει στην ντουλάπα της από τα 17 της χρόνια -μονολογεί αστειευόμενη πως δεν της χωράει πια-, αλλά και τα ρούχα, τα αξεσουάρ και τα κοσμήματα της μητέρας της, οι μικροί ενδυματολογικοί θησαυροί που κληροδοτούνται από γενιά σε γενιά. Τη ρωτώ ποιες είναι οι γυναίκες το στυλ των οποίων θαυμάζει. Μιλά για την Ολίβια Παλέρμο, την Κέιτ Μπόσγουορθ και τις σικ και λιτές γραμμές που έχει καθιερώσει η Κάτια Ζυγούλη. Κατόπιν εξηγεί με ειλικρίνεια ότι η δουλειά στην τηλεόραση τη διευκολύνει ώστε να μην ξοδεύει αρκετά χρήματα για το στυλ της. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, χρήμα και στυλ δεν πορεύονται πάντα απαραιτήτως μαζί.

Τελικά, την ενδιαφέρει καθόλου τι θα πουν και τι θα σχολιάσουν κάποιοι για την επιλογή της να καταπιαστεί με κάτι πέραν του αντικειμένου της τηλεόρασης και της δημοσιογραφίας; Η απάντησή της μοιάζει το ίδιο αέρινη με τα ρούχα στα οποία βάζει, εκτός από την υπογραφή, την έμπνευση και τη δημιουργικότητά της: «Συμβιβάστηκα με το γεγονός ότι δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους. Κάνω απλώς αυτό που νιώθω και μπορώ. Πρώτη αυτοσαρκάζομαι πολλές φορές και λέω πως όλες οι τηλεπαρουσιάστριες γράφουν βιβλία και κυκλοφορούν συλλογές ρούχων. Δεν προσπαθώ όμως να αλλάξω επαγγελματικό πεδίο. Εχω ενδιαφέροντα και ανησυχίες, τις οποίες προσπαθώ να βρίσκω διαύλους να εκφράζω. Η συγκεκριμένη συλλογή έγινε με πολλή αγάπη και δημιουργικότητα. Δεν θα απολογηθώ λοιπόν. Το σημαντικό για μένα είναι να είμαστε δημιουργικοί και -κυρίως- καλά με τον εαυτό μας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης