Μιχάλης Μουρούτσος: Χορεύοντας με έναν Ολυμπιονίκη

Μιχάλης Μουρούτσος: Χορεύοντας με έναν Ολυμπιονίκη

Από τότε που βγήκε από το «Dancing with the Stars» σκεφτόταν πώς θα μπορούσε να συνδυάσει τον αθλητισμό με τον χορό. Και το βρήκε!

Μιχάλης Μουρούτσος: Χορεύοντας με έναν Ολυμπιονίκη
Την περασμένη Κυριακή χόρεψε μαζί με 45 ακόμα αθλητές του τάε κβον ντο στην πρωτότυπη παράσταση «Make your move», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Παλαιού Φαλήρου.

Για τον Ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ Μιχάλη Μουρούτσο ο χορός, εκτός από κίνηση, είναι έκφραση αλλά και στάση ζωής. Αλλωστε χόρευε πολύ προτού συμμετάσχει στο «Dancing with the Stars». «Οχι μοντέρνους χορούς, αλλά παραδοσιακούς, ελληνικούς χορούς, λεβέντικους» λέει στο «thema people». «Ο πατέρας μου υπήρξε εκπληκτικός χορευτής και όλη την παιδεία μου σ' αυτόν τον τομέα την κληρονόμησα από εκείνον. Χόρευε και ξεσήκωνε τον κόσμο. Μεγαλώνοντας έμαθα να διασκεδάζω με... βαρύ ζεϊμπέκικο», εξομολογείται.

Κλείσιμο
Χορός και τάε κβον ντο δεν διαφέρουν και τόσο...
Το «Dancing with the Stars» υπήρξε καθοριστικό για να καταλάβει ο χρυσός Ολυμπιονίκης ότι μπορεί να λικνιστεί ρυθμικά και με άλλου είδους ακούσματα. Γι’ αυτό και όταν τελείωσε έδωσε υπόσχεση στον εαυτό του να βρει έναν τρόπο προκειμένου να συνδυάσει το τάε κβον ντο με τον χορό.Το όραμά του πραγματοποιήθηκε με τη μουσικοχορευτική παράσταση «Make your move» (Κάνε την κίνησή σου) όπου συμμετείχαν 45 εν ενεργεία αθλητές του τάε κβον ντο και την οποία παρακολούθησαν πάνω από 3.000 θεατές. «Πρόκειται για πρωτοποριακές χορογραφίες που συνδυάζουν τις κινήσεις του αθλήματός μας με τον μοντέρνο χορό, αποδεικνύοντας ότι πρόκειται ουσιαστικά για δύο δραστηριότητες που απλά εκφράζουν την ανθρώπινη ψυχή. Αν ρωτήσεις τους περισσότερους αθλητές, θα σου πουν ότι χορός και σπορ δεν εφάπτονται πουθενά», μας λέει και συνεχίζει: «Εγώ διαφωνώ! Και στα δύο ανοίγεις την ψυχή σου και βγάζεις συναισθήματα. Και τα δύο απαιτούν κίνηση και προϋποθέτουν ευφορία, αλλά και σωματικό πόνο, καταπόνηση. Μέσα από τον χορό άλλωστε περάσαμε μηνύματα κατά της βίας, του ρατσισμού και της σκληρότητας. Γι’ αυτό και το θέαμα άλλοτε διασκέδασε και άλλοτε προβλημάτισε ή συγκίνησε». Οι χορογραφίες που παρουσιάστηκαν στο διάρκειας μιας ώρας θέαμα ήταν δικής του έμπνευσης, με εξαίρεση κάποιες που είχε συνθέσει η χορογράφος και προπονήτριά του στο «Dancing» Aννα Πολύζου, αλλά και η Λάουρα Νάργες, η οποία ήταν και η παρουσιάστρια της βραδιάς.

Η σχέση του Μιχάλη με τη Λάουρα
Για τη σχέση της Λάουρας Νάργες με τον χρυσό Ολυμπιονίκη λέγονται διάφορα. Ο ίδιος δεν αρνείται τη στενή φιλική τους σχέση, αποφεύγει όμως να μιλήσει περαιτέρω, μιας και θεωρεί ότι πρόκειται για θέμα εξαιρετικά προσωπικό. Αρκείται μόνο να πει ότι με τη Λάουρα γνωρίζονται πολλά χρόνια και ότι ξαναβρέθηκαν όταν εκείνος επισκέφθηκε μαζί με μια ομάδα Ολυμπιονικών το «Dancing». Εκτοτε κάνουν στενή παρέα. Είναι δύο συνοδοιπόροι που ανταλλάσσουν απόψεις και όνειρα ζωής, δίνοντας ο ένας δύναμη στον άλλον για τα επόμενα βήματα. Στο συγκεκριμένο θέαμα, πάντως, με τους 45 αθλητές-χορευτές του τάε κβον ντο (μαθητές όλοι του Μιχάλη Μουρούτσου), η Λάουρα Νάργες είχε σημαντικό ρόλο, αφού εκτός από χρέη παρουσιάστριας ανέλαβε και ρόλο χορεύτριας. Ετσι, χόρεψε μαζί με τον Μιχάλη ένα ρυθμικό χιπ χοπ κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα της κερκίδας. Κάτι διόλου περίεργο, αφού η με ελληνική καταγωγή παρουσιάστρια έχει ασχοληθεί με αυτό το είδος χορού στη γενέτειρά της Γερμανία. «Είναι ωραίο να μυείσαι σε άγνωστες σωματικές κινήσεις μέχρι τώρα. Μου άρεσε η πρόταση της Λάουρας να τη συνοδεύσω σε άγνωστα χορευτικά νερά, γι’ αυτό και την αποδέχτηκα», λέει ο πρωταθλητής του τάε κβον ντο. 



Ντουέτο στον χορό με τη Λάουρα Νάργες, ντουέτο και στη ζωή... Αν και κανείς από τους δύο δεν επιβεβαιώνει τη σχέση τους, φουντώνουν οι φήμες που θέλουν να έρχεται σύντομα ο καρπός του έρωτά τους



Ολυμπιονίκης, χορευτής, αλλά πάνω απ’ όλα μπαμπάς
Ο Μιχάλης, ωστόσο, έχει ζήσει κορυφαίες στιγμές που δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει. Κέρδισε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς έχοντας σπασμένο πόδι, ενώ πήρε το χρυσό όταν σήκωσε το κεφάλι του και ξεχώρισε ανάμεσα στο πλήθος τον προπονητή του και τον αδελφό του. Ο ίδιος εξομολογείται: «Είναι συγκινητικό να κυκλοφορώ στον δρόμο και ο κόσμος να μου δείχνει σεβασμό και αγάπη λες και πήρα το χρυσό μετάλλιο χθες. Να έρχονται μικρά παιδιά για να μου μιλήσουν και να με συμβουλευτούν για το τι πρέπει να κάνουν σχετικά με τον αθλητισμό. Είναι υπεραξία ο χρόνος που ξοδεύουν οι νέοι σήμερα για πρωταθλητισμό αν σκεφτούμε ότι οι περισσότεροι λαμβάνουν μέρος σε προετοιμασίες από τον δικό τους κορβανά, μια και το κράτος δεν έχει τη δυνατότητα πια να προσφέρει». Ο Μιχάλης έχει μυήσει ακόμα και την εξάχρονη κόρη του στο άθλημα, μια πολλά υποσχόμενη αθλήτρια του τάε κβον ντο, ενώ αν τον ρωτήσεις αν είναι «βολικός» ή αυστηρός μπαμπάς, θα απαντήσει: «Ανάλογα με τις ώρες. Οποτε οι συνθήκες το επιβάλλουν είμαι αυστηρός και όποτε οι συνθήκες το επιτρέπουν είμαι άνετος και διασκεδαστικός. Δεν υπάρχουν μανιέρες στις συμπεριφορές», καταλήγει.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης