«La Suite Lounge»: Εστιατόριο-σουίτα με δύο αστέρια Michelin

«La Suite Lounge»: Εστιατόριο-σουίτα με δύο αστέρια Michelin

Κάποτε ήταν το σπίτι της οικογένειας Μαντζαβελάκη του «St. George Lycabettus». Αργότερα μετατράπηκε σε σουίτα για διασημότητες και γαλαζοαίματους, για να   καταλήξει ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας με τον βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin σεφ Ζερόμ Σερέ στην κουζίνα του

«La Suite Lounge»: Εστιατόριο-σουίτα με δύο αστέρια Michelin
Ενα εστιατόριο-σουίτα, ένας χώρος υπερπολυτελούς φιλοξενίας και γαστριμαργικών εκπλήξεων, που καταργεί το όριο ανάμεσα στο εστιατόριο και το σπίτι, ετοιμάζεται να ζήσει νέες ημέρες δόξας. Η «La Suite Lounge» βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου «St. George Lycabettus» και κάποτε ήταν η κατοικία της οικογένειας Μαντζαβελάκη. Ο Αντώνης Μαντζαβελάκης, γνωστός επίσης από την εμπλοκή του στη διοίκηση του Παναθηναϊκού από τη δεκαετία του ’50 έως το τέλος των 70s, υπήρξε ένας από τους πρώτους ξενοδόχους στην Αθήνα. Εχτισε το ξενοδοχείο «St. George Lycabettus», το οποίο έγινε αμέσως ορόσημο για την περιοχή ανάμεσα στο Κολωνάκι και τον Λυκαβηττό. Σήμερα η εγγονή του, Τόνια Βασιλοπούλου, έχει αναλάβει μαζί με τη μητέρα της τη διοίκηση του ιστορικού ξενοδοχείου. Μάλιστα σε λίγες ημέρες παρουσιάζει το βιβλίο της «Suite Home Escape» και με την ευκαιρία μοιράζεται με το «thema people» κάποιες από τις προσωπικές της αναμνήσεις: «Η “La Suite Lounge” ήταν το σπίτι του παππού και της γιαγιάς μου. Ζούσαν εκεί, στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου, προκειμένου να βρίσκονται συνεχώς κοντά στη δουλειά τους και να την παρακολουθούν στενά. Για την οικογένειά μου τα ξενοδοχεία ήταν ανέκαθεν μεράκι και τρόπος ζωής».

Κλείσιμο


Οταν ο παππούς και η γιαγιά Μαντζαβελάκη έφυγαν από τη ζωή, το σπίτι τους μετατράπηκε σε μια ζεστή πολυτελή σουίτα η οποία, λόγω της προηγούμενης χρήσης της, παρέπεμπε σε σπίτι. 
Υπό τις διακοσμητικές παρεμβάσεις του μετρ σχεδιαστή εσωτερικών χώρων Αγγελου Αγγελόπουλου κυριάρχησαν το μαύρο και το χρυσό, αλλά και η επίπλωση με επένδυση από αλκαντάρα. Δημιουργήθηκε ένας πολύ ζεστός χώρος ιδιαίτερης και σπάνιας αισθητικής, με τον οποίο θα συνδέσουν τα ονόματά τους διασημότητες εγχώριου και διεθνούς βεληνεκούς. Σε αυτή τη σουίτα, π.χ., έγινε η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου ως υποψήφιου πρωθυπουργού από την Ολγα Τρέμη. Μάλιστα ο χώρος είχε γοητεύσει τόσο πολύ τη δημοσιογράφο ώστε ζήτησε από τον τότε σύντροφό της, Μιχάλη Γουλανδρή, να ρωτήσει την ιδιοκτησία του ξενοδοχείου αν η σουίτα ήταν διαθέσιμη προς πώληση, για να εισπράξει φυσικά αρνητική απάντηση.

Στην εμβληματική σουίτα έχει φιλοξενηθεί η Κατρίν Ντενέβ, η οποία ξυπνούσε νωρίς, διάβαζε τα βιβλία της και παράγγελνε για πρωινό φρούτα, γιαούρτι και χυμούς


Στη σουίτα-κατοικία του «St. George Lycabettus» διέμειναν αλλά και διοργάνωσαν εκδηλώσεις κάθε είδους VIP από όλο τον κόσμο. Για παράδειγμα, εκεί επέλεξε να κάνει κάποτε το πάρτυ των γενεθλίων του ο συγγραφέας του «Αλχημιστή» Πάουλο Κοέλιο, με προσκεκλημένους φίλους του από Ελλάδα και Ιταλία. «Ηταν μια βραδιά στην οποία κυριάρχησαν οι φιλοσοφικές συζητήσεις για το πού πάει η Ευρώπη, ο κόσμος κ.λπ.», λέει η Τ. Βασιλοπούλου.

Πολύ πιο ανάλαφρο και διασκεδαστικό ήταν το πάρτυ που έδωσε η πριγκίπισσα της Σερβίας Αικατερίνη για τον γιο της. Εκείνο το βράδυ η αίθουσα γέμισε από Ευρωπαίους γαλαζοαίματους και Ελληνες επιχειρηματίες που απόλαυσαν όλοι μαζί το άψογο σέρβις του ξενοδοχείου, χωρίς να παραλείψουν την κατανάλωση εκλεκτών γαλλικών κρασιών από την πλούσια κάβα του «St. George Lycabettus». 

Στη συγκεκριμένη σουίτα έχει μείνει επίσης η Κατρίν Ντενέβ, η οποία ξυπνούσε νωρίς, διάβαζε τα βιβλία της και παράγγελνε για πρωινό φρούτα, γιαούρτι και χυμούς: «Φορούσε τα τεράστια μαύρα γυαλιά της και κυκλοφορούσε στους κοινόχρηστους χώρους με καπέλο προκειμένου να μην αναγνωρίζεται», θυμούνται σήμερα υπάλληλοι του ξενοδοχείου. 
Καθόλου δύσκολες ή απαιτητικές αποδείχτηκαν η ηθοποιός Νταϊάν Κρούγκερ, αλλά και η τραγουδίστρια Εμα Σάπλιν, ζητώντας απλώς να μην τις ενοχλήσει ο εγχώριος Τύπος και οι παπαράτσι. Δεν ζητούσαν πολλά, παρά μόνο ασφάλεια και οδηγό για τις μετακινήσεις τους στην πόλη. 

Στη σουίτα-κατοικία του «St. George Lycabettus» επέλεξε να κάνει κάποτε το πάρτυ των γενεθλίων του ο συγγραφέας του «Αλχημιστή» Πάουλο Κοέλιο


Η Τόνια Βασιλοπούλου αποκαλύπτει: «Κατά τη γνώμη μου, από τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες ήταν ο Κέβιν Σπέισι. Είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω το 2009, όταν διέμενε στη σουίτα για όσο καιρό βρισκόταν στην Αθήνα, καθώς επέβλεπε την προετοιμασία της παράστασης “Χειμωνιάτικο παραμύθι” του Σαίξπηρ που ανέβηκε στην Επίδαυρο εκείνο το καλοκαίρι με πρωταγωνιστές τον Ιθαν Χοκ και τη Ρεμπέκα Χολ, σε σκηνοθεσία Σαμ Μέντες. Ο Κέβιν Σπέισι με εντυπωσίασε για το πόσο προσιτός ήταν και πόσο παθιασμένος με την υποκριτική, τη σκηνοθεσία, αλλά και τη δραστηριότητά του ως καλλιτεχνικού διευθυντή του θεατρικού οργανισμού Old Vic στο Λονδίνο, όπου ανεβάζει και σκηνοθετεί μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες και ανατρεπτικές παραστάσεις. Ταυτόχρονα, ο Κέβιν Σπέισι ενδιαφερόταν πολύ για την επικαιρότητα και την πολιτική. 

Επίσης, το ενδιαφέρον μου είχε κεντρίσει ο πρίγκιπας Μιχαήλ του Κεντ, ένας αυθεντικός αλλά χαμηλών τόνων γαλαζοαίματος, η Τζόαν Κένεντι με τη φινέτσα της, καθώς και ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις για τη ζεστασιά στην επαφή του με τον κόσμο, αλλά και το επιβλητικό παράστημά του». 


Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Αλλος ένας σταρ που έχει φιλοξενηθεί στο «St. George Lycabettus»


Ενας σεφ-σταρ ξανά στην Αθήνα

Εδώ και κάποια χρόνια η σουίτα του «St. Geore Lycabettus» έχει μετατραπεί σε εστιατόριο υπό την ονομασία «La Suite Lounge». Το γενικό πρόσταγμα στην κουζίνα του έχουν αναλάβει κατά καιρούς Ελληνες και ξένοι, πάντα όμως διακεκριμένοι σεφ. Φέτος είναι η σειρά του Ζερόμ Σερέ, ενός διακεκριμένου Γάλλου μετρ της υψηλής μαγειρικής. Ο βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin Σερέ έρχεται να κάνει τη διαφορά δημιουργώντας ένα μενού φίνας γαλλικής κουζίνας.
Ο ίδιος δεν είναι απλώς ένας από τους πλέον περιζήτητους σεφ παγκοσμίως. Είναι ο καλλιτέχνης της κουζίνας που μύησε το ελληνικό κοινό στην υψηλή γαστρονομία, μαγειρεύοντας επί πολλά χρόνια στα εστιατόρια «Πιλ Πουλ» και «Σπονδή». «Ηταν εκείνος που μας έμαθε να ξεχωρίζουμε τις γεύσεις και μας έκανε να αναγνωρίζουμε στα πιάτα τη διαφορά μεταξύ ενός απλού μενού κι ενός αντάξιου δύο αστεριών Michelin», επισημαίνει η Τόνια Βασιλοπούλου. 

Από τις 20 Νοεμβρίου ο Ζερόμ Σερέ μπαίνει στην κουζίνα της άλλοτε οικίας Μαντζαβελάκη προκειμένου να ανοίξει ένα καινούριο κεφάλαιο στην ιστορία της ελληνικής γαστρονομίας με γαλλική επίγευση. «Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο και πιο συγκινητικό από το να βλέπεις έναν αληθινό καλλιτέχνη να μας παρασύρει στη δίνη της έμπνευσής του», δηλώνει εμφανώς ενθουσιασμένη η Τόνια Βασιλοπούλου.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης