Βίκυ Καγιά: Η νέα ζωή με τα τρία παιδιά

Βίκυ Καγιά: Η νέα ζωή με τα τρία παιδιά

Το πρώτο καλοκαίρι με την μικρή Μπιάνκα, η τρυφερή πρώτη επέτειος με τον Ηλία Κρασσά, όλα όσα άλλαξαν στην καθημερινότητα της!

Βίκυ Καγιά: Η νέα ζωή με τα τρία παιδιά
Χαρούμενες παιδικές φωνούλες, παιχνίδια σκορπισμένα παντού στο καθιστικό, στιγμές οικογενειακές πασπαλισμένες με άμμο. Το καλοκαίρι που πέρασε είχε μια υπέροχη γλυκιά γεύση για τη Βίκυ Καγιά. Το πρώτο της καλοκαίρι με τα τρία παιδιά της, όπως λέει χαρακτηριστικά, αυτό που την έκανε να συνειδητοποιήσει πως ο έρωτας με τον Ηλία Κρασσά οδήγησε σε μια δεμένη και αγαπημένη οικογένεια. Της επισημαίνω πως μιλά συνέχεια για τα τρία της παιδάκια. «Ο Γιώργος και η Εριέττα, τα παιδιά του Ηλία από τον πρώτο του γάμο, ήταν τα πρώτα παιδιά στη ζωή μου που νιώθω δικά μου.

Το ότι είχα περάσει πολύ χρόνο μαζί τους πριν έρθει η Μπιάνκα με χαλάρωσε απέναντι στο θέμα παιδί, με έκανε να συνειδητοποιήσω πως μου άρεσε η οικογενειακή ζωή, μου άρεσαν τα παιδιά στο σπίτι, αγαπούσα να περνώ χρόνο μαζί τους. Νομίζω πως ένας από τους λόγους που άφησα τον εαυτό μου ελεύθερο και που κάναμε και τόσο γρήγορα μωρό με τον Ηλία είναι και αυτός. Πάντα έλεγα πως, όταν βρισκόταν ο σωστός άνθρωπος, θα ήθελα να κάνω παιδιά, αλλά δεν σου κρύβω πως ταυτόχρονα μέσα μου με άγχωνε το πώς γίνεται να το συνδυάσω με τις δουλειές, τις υποχρεώσεις, πώς θα τα καταφέρω. Αλλά τελικά όλα γίνονται» μου λέει, ενώ πριν από λίγο έχει δώσει το βραδινό γάλα στην τρεισήμισι μηνών Μπιάνκα που κοιμάται ήρεμη στην κούνια της. «Ο Γιώργος και η Εριέττα (6 και 5 ετών αντίστοιχα) αγαπούν πολύ την αδελφούλα τους και με βοηθούν πολύ με το μωράκι. Το καλοκαίρι το περάσαμε όλοι μαζί και μπορεί να ήταν λίγο δύσκολο στην αρχή μέχρι να οργανώσω τα πάντα, αλλά μας έδεσε πολύ σαν οικογένεια, το απολαύσαμε. Και η Μπιάνκα ξετρελαίνεται με τα αδελφάκια της. Όταν τους ακούει να μπαίνουν στο δωμάτιο, κουνάει πόδια, χέρια, βγάζει χαρούμενες φωνούλες. Η χροιά της παιδικής φωνής είναι τελείως διαφορετική από τη δική μας και μόλις ακούει την Εριέττα και τον Γιώργο αυτόματα γελάει, ό,τι και να της πούνε!».

Κλείσιμο
Όπως είχε πει στο People και σε προηγούμενη συνέντευξή της, από τότε που γνώρισε τον Ηλία, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατάλαβε πως με αυτόν τον άνθρωπο ήθελε να κάνει οικογένεια. «Με έκανε να νιώσω πως μπορώ να στηριχτώ σε αυτόν, μπορώ να είμαι ήρεμη, γιατί θα είναι δίπλα μου σε όλα» μου λέει. Το ένστικτό της αποδείχθηκε σωστό, καθώς από την πρώτη στιγμή που ήρθε το μωρό ο σύντροφός της ήταν ιδιαίτερα υποστηρικτικός προς την ίδια και ιδιαίτερα δραστήριος μπαμπάς, βοηθώντας από το μπανάκι, μέχρι το κοίμισμα του γεογέννητου.

Η μικρή Μπιάνκα, όπως εξηγεί η μαμά της, Βίκυ Καγιά, έχει πάρει στοιχεία και από τους δύο της γονείς. «H μπέμπα μας είναι μια στρογγυλή καραμελίτσα! Έχει γαλανά ματάκια κι αυτή όπως τα αδελφάκια της. Η μαμά και η αδελφή του Ηλία είναι ξανθές με μπλε μάτια κι έχει πάρει τα χρώματά τους. Και είναι ένα πολύ μεγάλο μωράκι. Ο γιατρός μου λέει πως τα κιλά της είναι για ένα παιδί 5,5 μηνών και το ύψος της για 6,5. Μεγαλώνοντας αλλάζουν οι ρυθμοί ανάπτυξης, αλλά για την ηλικία της είναι αρκετά αναπτυγμένη» λέει με καμάρι η Βίκυ, που αυτή την εποχή, έπειτα από τρεις μήνες αποκλειστικού θηλασμού, βρίσκεται στη διαδικασία του απογαλακτισμού, καθώς με τη νέα σεζόν επέστρεψε κανονικά στο γραφείο, πηγαίνοντας τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα στο Fashion Workshop και δουλεύοντας άλλες δύο από το σπίτι.

«Την έχω πάρει κάποιες φορές μαζί μου και στο γραφείο, είναι πολύ κοινωνική και της αρέσει. Μέχρι σήμερα δεν είχα κάποια βοήθεια πέρα από τη μαμά μου, γιατί ήθελα αυτούς τους τόσο σημαντικούς πρώτους μήνες για το παιδί να είμαι σε όλα από πάνω εγώ. Μόνο τις δύο πρώτες μέρες ήρθε μια πολύ γλυκιά μαία, η Βάσω, για να μου δείξει πώς να την πλένω, πως να την κρατάω, να με βοηθήσει στο θηλασμό. Πριν από λίγες μέρες, βρήκα και μια κοπέλα και με βοηθά, αλλά είναι ακόμα πολύ νωρίς για να την αφήσω μόνη της με το μωρό. Η αλήθεια είναι πως ταλαιπωρήθηκα πολύ για να βρω άνθρωπο, είδα πολλές κοπέλες που δεν ταιριάξαμε, δεν είχαμε την απαραίτητη χημεία. Εύχομαι τώρα να πάνε όλα καλά – αν και όταν λείπω πάντα έρχεται η μαμά μου, η οποία έχει πάθει τρέλα με την Μπιάνκα. Είναι και το πρώτο της εγγόνι (η Βίκυ έχει έναν αδελφό, ο οποίος δεν έχει ακόμη παιδιά) και την έχει ξετρελάνει! Από την ώρα που έρχεται μέχρι την ώρα που φεύγει της τραγουδά. Δεν έχω ξαναδεί ποτέ έτσι την Αλεξάνδρα!».

Αναρωτιέμαι πώς προέκυψε το όνομα Μπιάνκα. «Απλά μας άρεσε. Στην αρχή εγώ σκεφτόμουν διάφορα γαλλικά ονόματα, όπως Εμανουέλ ή Καρίν. Τα γαλλικά ονόματα τα βρίσκω πολύ αισθησιακά και ταυτόχρονα επιβλητικά, αλλά του Ηλία δεν του πολυάρεσαν. Μετά σκέφτηκα το Μπιάνκα και μόλις το είπα στον Ηλία, μου είπε “Aυτό είναι, το βρήκαμε’!” Απλά πριν το σιγουρέψουμε, θέλαμε πρώτα να γεννηθεί, να τη δούμε, γιατί μπορεί να σκεφτείς ένα όνομα και να μην ταιριάζει στο παιδί. Μπιάνκα σημαινει Λευκή (σ.σ. θα τη γιορτάζουν στις 14 Δεκεμβρίου) και όταν γεννήθηκε ήταν όντως ένα μωράκι κατάξανθο, με λευκή, αλαβάστρινη επιδερμίδα, γαλανά ματάκια και της πήγαινε πολύ».

Kοιτάζοντας τη Βίκυ Καγιά, που ακόμα και με μαγιό τίποτα δεν μαρτυρά πως μόλις σταμάτησε το θηλασμό και στις 25 Μαίου έφερε στον κόσμο την κορούλα της, δεν μπορείς να διαννοηθείς πως δεν έχουν περάσει ούτε τέσσερις μήνες από την ημέρα που γέννησε. «Πραγματικά, δεν μου έμεινε ούτε κιλό. Πήρα συνολικά οκτώ-οκτώμισι κιλά, αλλά γέννησα δύο μέρες πριν την 37η εβδομάδα. Αν είχα διανύσει και τον ένατο μέχρι την 40ή εβδομάδα, θα έπαιρνα τουλάχιστον άλλα δύο κιλά, άρα θα έφτανα τα δέκα. Το θέμα με εμένα είναι πως μέχρι να μπω στον έκτο δεν είχα καθόλου κοιλιά, οπότε πρακτικά μπορούσα εύκολα να κάνω όλα όσα έκανα και πριν, δουλεύοντας ουσιαστικά στους ίδιους ρυθμούς. Στον όγδοο πια βάρυνα» λέει γελώντας.

«Βγαίνοντας από το μαιευτήριο, μου είχαν μείνει δυόμισι-τρία κιλά τα οποία έφυγαν αμέσως και λόγω θηλασμού, αλλά και γιατί πραγματικά δεν προλάβαινα ούτε να αναπνεύσω!». Νομίζω πως είναι ίσως η μοναδική έγκυος που έχω δει να βγαίνει από το μαιευτήριο με μεσάτο φόρεμα με ζώνη! «Η αλήθεια είναι πως μου έμεινε μόνο ένα πρήξιμο από την καισαρική που πήρε δύο μήνες να φύγει. Δεν έκανα, όμως, καμία δίαιτα, έτρωγα τα πάντα φροντίζοντας να παίρνω όλα τα θρεπτικά συστατικά καθώς θήλαζα. Απλά, επειδή η μικρή είχε κολικούς, απέφευγα κάποιες τροφές που κάνουν το μητρικό γάλα πιο βαρύ. Δεν έπινα γάλα, δεν έτρωγα λαχανικά με πολλές ίνες, ούτε και καυτερά φαγητά, όπως και δεν έπινα καθόλου αλκοόλ» εξηγεί η Βίκυ που πλέον έχει επανέλθει στα 55 κιλά που ήταν πριν μείνει έγκυος και πλέον τρώει τα πάντα, αλλά με μέτρο, όπως πάντοτε συνήθιζε, καθώς απεχθάνεται τις στερήσεις. Η αλήθεια είναι πως μοιάζει πιο αδύνατη από πριν. «Ίσως έχει να κάνει με το γεγονός πως, λόγω της καισαρικής, δεν επιτρέπεται ακόμη να γυμναστώ, πέρα από το κολύμπι, έτσι έχω την αίσθηση πως οι μύες μου είναι πιο άτονοι», εξηγεί.

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης