Νεκτάριος Νικολόπουλος:Μετά το «ναυάγιο» στην Υδρούσα, νέες μπίζνες στο Μαϊάμι

Νεκτάριος Νικολόπουλος:Μετά το «ναυάγιο» στην Υδρούσα, νέες μπίζνες στο Μαϊάμι

Πρώην μπασκετμπολίστας που δούλεψε ως πορτιέρης για να βγάλει τα προς τα ζην, σήμερα κατάφερε να συνδιαχειρίζεται εννέα χώρους εστίασης και διασκέδασης στην Αθήνα και στη Μύκονο. Ο Νεκτάριος Νικολόπουλος, παρά τις πρόσφατες δικαστικές περιπέτειες με το νησί Υδρούσα, που φρενάρουν προς στιγμήν τα επιχειρηματικά του πλάνα, εξακολουθεί να στοχεύει μακριά - ακόμη και πέρα από τον Ατλαντικό

Νεκτάριος Νικολόπουλος:Μετά το «ναυάγιο» στην Υδρούσα, νέες μπίζνες  στο Μαϊάμι
Η πρόσφατη δικαστική διαμάχη με τις τοπικές αρχές μπορεί να εμποδίζει τον Νεκτάριο Νικολόπουλο να μετατρέψει την Υδρούσα, το νησί που νοίκιασε, σε «experience island», ωστόσο η επαγγελματική επιτυχία δεν γνωρίζει περιορισμούς για τον άνθρωπο που ξέρει να βάζει τρίποντο ακόμη και στις business. «Στην Ελλάδα το επιχειρείν το πολεμούν, καθώς εκ προοιμίου θεωρούν ότι πάντα κάτι άλλο κρύβεται από πίσω», λέει αναφερόμενος στη διαμάχη του με τις τοπικές αρχές της Βούλας για την αξιοποίηση του νησιού. «Ενώ επενδύεις τα χρήματά σου και θέλεις να μετατρέψεις ένα νησί από σκουπιδότοπο σε χώρο αθλητικών δραστηριοτήτων με ωραίους χώρους αναψυχής, αθλοπαιδιών και καφέ, προκύπτει πρόβλημα από το πουθενά και χωρίς ουσιαστικό λόγο. 

Κλείσιμο


Σε μια τέτοια εποχή όπου το χρήμα κινείται δύσκολα και οι επενδύσεις είναι περιορισμένες, είναι αδιανόητο να συναντάμε τέτοια προβλήματα νέοι στην ηλικία επιχειρηματίες που έχουμε όρεξη για δημιουργία και φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ωραία πράγματα. Θέλουμε να φτιάξουμε χώρους απόλυτα εναρμονισμένους με το περιβάλλον», αναφέρει για τα σχέδιά του και συνεχίζει: «Πρόκειται για ένα τύπου eco island project όπου θα μπορεί κάποιος να κάνει ποδήλατο, να κολυμπήσει και να περάσει μια ολόκληρη ημέρα τόσο χαλαρά και ευχάριστα σαν να βρίσκεται σε κάποιο απομακρυσμένο νησί. Τα πάντα θα είναι ξύλινες κατασκευές, καθώς το ίδιο το περιβάλλον μάς δείχνει τον δρόμο. Θα ακολουθήσουμε τις προσταγές της φύσης, όπως συμβαίνει άλλωστε σε όλα τα μαγαζιά μου. Οποιος έχει επισκεφθεί την παραλία στη Φτελιά της Μυκόνου καταλαβαίνει τι θέλω να πω. Αρα δεν είμαστε απατεώνες, ούτε σκοτεινοί τύποι, όπως μας παρουσιάζουν κάποιοι, αλλά νέοι άνθρωποι με όραμα και όρεξη για δουλειά».



Παρά την πίκρα για τα πρόσφατα συμβάντα του καλοκαιριού που έκαναν τα σχέδια της Υδρούσας να πέσουν προσωρινά πάνω σε ύφαλο, ο Νεκτάριος Νικολόπουλος δεν σταματά τον πρωταθλητισμό, τον οποίο έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια. Μεγαλωμένος στου Παπάγου, σε μια οικογένεια με τρία παιδιά που τα έφερνε πολύ δύσκολα βόλτα, μπαίνει στα παρκέ και ασχολείται με το μπάσκετ. Είναι η εποχή του Ευρωμπάσκετ του ’87, όπου οι επιτυχίες της ομάδας των Γκάλη - Γιαννάκη και των υπόλοιπων παικτών οδηγεί πολλά παιδιά στους αθλητικούς χώρους. Ο Νεκτάριος Νικολόπουλος παίρνει το χρίσμα του επαγγελματία φορώντας τις φανέλες των ομάδων του Παπάγου, του Αμαρουσίου και του Ηλυσιακού. «Ημουν ένας επαγγελματίας μπασκετμπολίστας που δεν έβγαλε ούτε ένα ευρώ!» τονίζει με χιούμορ και προσθέτει: «Εκείνη την εποχή ξεκίνησαν οι μεγάλες αμοιβές, τα πολλά χρήματα όμως στη δική μου γενιά τα έβγαζαν λίγοι». 




Παρόλο που ο ίλιγγος και η αδρεναλίνη του παρκέ τον συναρπάζουν, αναζητώντας μια οικονομική ανάσα αρχίζει να δουλεύει πόρτα σε club και νυχτερινά κέντρα. «Ηταν δύσκολα τα πράγματα και χωρίς υπερβολή δεν είχα χρήματα ούτε για να αγοράσω εισιτήριο λεωφορείου. Υπό αυτή την πίεση πήρα την απόφαση να μπω στη νυχτερινή ζωή και να δουλέψω πόρτα στο κέντρο “La Notte”, στο Μαρούσι». 



Η νυχτερινή δουλειά είναι για τον Νεκτάριο Νικολόπουλο μεγάλο σχολείο. «Ηταν τα πρώτα χρήματα που έπιασα στα χέρια μου και η χαρά μου ήταν μεγάλη. Για πρώτη φορά έβγαζα λεφτά. Ξαφνικά είχα τη δυνατότητα να κάνω πράγματα και μπορούσα να βοηθήσω την οικογένειά μου», θυμάται. Η νύχτα ποτέ δεν τον φόβισε. «Κακώς λένε αυτά που λένε. Οποιος θέλει να μπλέξει, μπλέκει. Αυτός που δεν θέλει μένει καθαρός. Είναι λάθος, λοιπόν, να κολλάνε σε όλους ρετσινιές», δηλώνει.




Οταν γνωρίζει τον Παύλο Γιαβή, σχεδιάζουν να συνεργαστούν. Στο «Ten», στο Κολωνάκι, αρχίζει να γράφει το πρώτο κεφάλαιο του επιχειρηματικού του success story. «Ολος ο κόσμος ερχόταν σ’ εμάς για καφέ και ποτό. Και οι δύο συνέταιροι κάναμε όλες τις δουλειές. Από πόρτα, μέχρι σερβίρισμα και δημόσιες σχέσεις. Σήμερα λέω ότι έγινα επιχειρηματίας από άγνοια κινδύνου. Είπα: “Χρειάζομαι κάποια χρήματα για να ζήσω και θα τα κερδίσω εδώ”».
Αντώνης Ρέμος, Δέσποινα Βανδή, Σάκης Ρουβάς και ξένα γκρουπ και καλλιτέχνες όπως οι Placebo, Manu Chao και Metallica θα περάσουν από τον χώρο, μετατρέποντας το «Ten» στο απόλυτο meeting point. «Μέχρι και ο Γιώργος Παπανδρέου είχε περάσει από εμάς», διηγείται. 
Η χειμερινή επιτυχία τούς ανοίγει τον δρόμο να αναλάβουν την επιμέλεια του χώρου και της μουσικής στο «Solymar» της Μυκόνου, στο Καλό Λιβάδι. Ο Νεκτάριος Νικολόπουλος λανσάρει τα πάρτυ με ελληνική μουσική από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ, με καλό φαγητό και άνοιγμα σαμπάνιας. Ο χώρος απογειώνεται, οι κρατήσεις πέφτουν βροχή και όλοι μιλούν πλέον για τον άνθρωπο που μπήκε δυναμικά στον χώρο της διασκέδασης. «Πήραμε μια ταβέρνα και την κάναμε χώρο κεφιού. Μετά τις 7 το απόγευμα όλο το νησί διασκέδαζε σ’ εμάς». Θα ακολουθήσει το bar-restaurant «Εleven» στην Κηφισίας , ακόμη ένα μοδάτο στέκι, το οποίο θα εγκαταλείψει μετά από πολλά χρόνια. Σήμερα ο Νεκτάριος Νικολόπουλος και ο Παύλος Γιαβής διαχειρίζονται εννιά χώρους, μεταξύ των οποίων το «Albion» στο Ψυχικό, η «Δεξαμενή» στο Κολωνάκι, κάποια εστιατόρια-καφέ στο Χαλάνδρι και το παραλιακό εστιατόριο στη Φτελιά της Μυκόνου.



Στην ερώτηση για το αν η σύζυγός του Κατερίνα Λάσπα είναι συνοδοιπόρος του στο δύσκολο ταξίδι των επιχειρήσεων απαντά χωρίς περιστροφές: «Σαφώς και η Κατερίνα αποτελεί μέρος της κινητήριας δύναμης. Είναι ο άνθρωπος με τον οποίο συζητώ τα πάντα, παρότι δεν μου αρέσει να κουβαλώ στο σπίτι τα προβλήματα της δουλειάς. Η Κατερίνα μού καθόρισε τη ζωή, αφού μου ενέπνευσε τη διάθεση για οικογένεια. Η κόρη μας είναι η μεγάλη αδυναμία της ζωής μου και η οικογένεια το απάγκιό μου. Με την Κατερίνα γνωρίστηκα στην παραλία και στα δέκα λεπτά είχα πάρει την απόφαση ότι μαζί της θα πορευτώ το υπόλοιπο της ζωής μου. Μου γνώρισε τον αληθινά αγνό έρωτα».

Ο Νεκτάριος γνωρίζει όλη την εγχώρια -και χάρη στη Μύκονο- και την ξένη σόουμπιζ, όπως τον Ράσελ Κρόου, που λατρεύει τη Φτελιά, αλλά φιλοδοξεί κάποτε να έχει την οικονομική άνεση να ζήσει ως άλλος Ροβινσώνας Κρούσος. «Θα ήθελα να έχω ένα σπιτάκι και μια βάρκα δίπλα στη θάλασσα. Η πραγματική ευτυχία κρύβεται σε πολύ απλά πράγματα. Ονειρεύομαι μια ζωή σαν την ταινία “Η τελευταία έξοδος”: να είμαι όλη τη μέρα μέσα στο νερό, να ψαρεύω και να έρχονται να με βρίσκουν μόνο αυτοί που πραγματικά θέλω».

Από τη Μύκονο στο Μαϊάμι 


Αυτή την εποχή ο Νεκτάριος Νικολόπουλος ετοιμάζεται για το μεγάλο επαγγελματικό άλμα της ζωής του, ανοίγοντας στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ένα δικό του bar-restaurant. «Πρόκειται για έναν μοδάτο χώρο στο Μαϊάμι με φιλοσοφία ζεν αισθητικής και καλά μεσογειακά πιάτα όπως αυτό που προσφέρουμε στην Ελλάδα», λέει και συμπληρώνει: «Ανοίγουμε τον Οκτώβριο, κάτι που σημαίνει ότι θα μοιράζω πλέον τον χρόνο μου μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ. Μετά από εννιά επιτυχημένες επιχειρήσεις, ένας τέτοιος χώρος εκεί αποτελεί -δίχως άλλο- το μεγάλο μου στοίχημα»!




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης