Μαντώ Γαστεράτου Τζένη Μελιτά: Το ξανθό δίδυμο κάνει άνω κάτω τη web TV

Μαντώ Γαστεράτου Τζένη Μελιτά: Το ξανθό δίδυμο κάνει άνω κάτω τη web TV

Η Τζένη Μελιτά κάποτε ίδρυσε κόμμα. Το ονόμασε «Κόμματος» και ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία της ανεβαίνοντας στην κούνια μιας παιδικής χαράς για να μιλήσει. Η Μαντώ Γαστεράτου φέτος αποφάσισε να πάει διακοπές στη Ρώμη. Μόνη της. Πέρασε αξέχαστα. Αυτά τα δύο κορίτσια μόλις έγιναν φίλες και αποφάσισαν να «γιολάρουν» στο διαδικτυακό κανάλι Netwix. 
Το κανάλι θα ζήσει μεγάλες στιγμές.

Μαντώ Γαστεράτου Τζένη Μελιτά: Το ξανθό δίδυμο κάνει άνω κάτω τη web TV
«Μια ζωή την έχουμε κι αν δεν τη γλεντήσουμε, τι θα καταλάβουμε...». Αυτό μου λέει η Μαντώ Γαστεράτου ότι είναι το νόημα και η φιλοσοφία του «YOLO», της νέας διαδικτυακής εκπομπής του Netwix και θυμάται το γύρισμα στην παραλία για το πρώτο επεισόδιο της εκπομπής. «Ζήσαμε μια περιπέτεια κάνοντας κάμπινγκ. Προς μεγάλη έκπληξη όλων, ανακαλύψαμε ότι η Τζένη Μελιτά δεν το έχει και τόσο με την επαφή με τη φύση. Ουσιαστικά θα ανεβάζουμε 8λεπτα κλιπάκια διακωμωδώντας την καθημερινότητά μας. Θα τσαλακωθούμε. Θα αυτοσαρκαστούμε. Ουσιαστικά θα παίζουμε με την εικόνα μας». 

Βλέποντας την πανύψηλη Μαντώ Γαστεράτου, το κορίτσι με τις ιδανικές αναλογίες, δεν περιμένεις ότι θέλει να τσαλακώσει την εικόνα της σέξι γυναίκας. «Δεν το πιστεύουν και πολλοί, αλλά εγώ στην καθημερινότητά μου είμαι αγοροκόριτσο. Επίσης η Τζένη είναι τρελάρα». 

Κλείσιμο
Τα κορίτσια γνωρίστηκαν στα πλατό της εκπομπής «ΦΜ Live» και... «κολλήσαμε», όπως λένε τα ίδια. Ανήκουν και οι δύο στη νέα γενιά τηλεοπτικών προσώπων, που σημαίνει ότι δουλεύουν ώρες προτού βγουν ζωντανά. Από ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, μοντάζ, πολύωρες συσκέψεις μέχρι παρουσίαση. Επίσης, δεν έχουν προσωπικό μακιγιέρ και κομμωτή. Κάνουν συνήθως δύο και τρεις δουλειές παράλληλα, είτε στο ραδιόφωνο, είτε εσωτερικά στο κανάλι. 



Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η περίπτωση της Μαντώς Γαστεράτου που δουλεύει σε πολλές εκπομπές του MAD και έχει τη δική της ραδιοφωνική εκπομπή στον Ρυθμό 949. «Σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς πρέπει να λέμε δόξα τω Θεώ που δουλεύουμε. Η αλήθεια είναι ότι αυτή την περίοδο δέχτηκα αρκετές προτάσεις για πολλά τηλεοπτικά projects. Περιμένω να δω αν μετά τις εκλογές θα υλοποιηθούν. Πλέον στον χώρο της τηλεόρασης τίποτα δεν είναι δεδομένο», λέει η ίδια. Πιστεύει ότι ήρθε η ώρα να μετακινηθεί από ένα μουσικό κανάλι σε κάποιο άλλο κανάλι; «Είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι στο MAD ενώ δουλεύω τα τελευταία δυόμισι χρόνια στην τηλεόραση. Τα δύσκολα χρόνια. Αλλά στο MAD είμαστε ευλογημένοι γιατί κάνουμε αυτό που γουστάρουμε. Είναι λογικό ένα καινούριο περιβάλλον εργασίας να σε τρομάζει. Νιώθω σαν την έφηβη που φεύγει πρώτη φορά από το σπίτι για σπουδές ή για να μείνει μόνη της. Σίγουρα είναι ένα ρίσκο. Είναι όμως και ένα σκαλοπάτι παραπάνω στη δουλειά μου».

Μα μπορεί μια διαδικτυακή εκπομπή να αποκτήσει φανατικό κοινό; «Φυσικά. Το μέλλον της τηλεόρασης είναι στο Διαδίκτυο. Πλέον υπάρχει μια γενιά που δεν βλέπει τηλεόραση με τον παραδοσιακό τρόπο, αλλά είναι συνεχώς στα smartphones. Εχει διάδραση αυτό το είδος της διαδικτυακής τηλεόρασης, ο θεατής αισθάνεται κομμάτι της εκπομπής», απαντά η Μαντώ. Κατάφερε να κάνει διακοπές φέτος; «Λοιπόν είχα έναν μήνα άδεια. Και καθόμουν στον καναπέ ένα βράδυ και σκεφτόμουν ότι πρέπει να κάνω ένα δώρο στον εαυτό μου, να ξεκολλήσω από τον καναπέ. Εκλεισα διακοπές για τέσσερις μέρες στη Ρώμη. Πέρασα μαγικά, πήγα μόνη μου και γνώρισα άπειρο κόσμο, κοπέλες από την Ιαπωνία και τη Νορβηγία, εννοείται Ιταλούς. Πίστευα πως θα τριγυρνώ μόνη μου και τελικά δεν κατάφερα να μείνω μόνη ούτε μία ώρα. Ηταν συναρπαστικά». 

Η Τζένη Μελιτά, ίσως το πιο αστείο κορίτσι στον χώρο της δημοσιογραφίας, ήξερε τον άνθρωπο που λύνει και δένει στο Netwix, τον Δήμο Σταθάτο που έκανε την «Ελληνοφρένεια» και τη «Συντέλεια» στον ΣΚΑΪ. Της τηλεφώνησε, της έκανε την πρόταση για το «YOLO» και εκείνη είπε αμέσως το ναι. «Είμαστε και οι δύο ξανθιές, νομίζω ότι θέλουν να μας τρολάρουν, αλλά ένα σου λέω: θα το φάμε το “World Party”», λέει η Τζένη αστειευόμενη. «Η Μαντώ είναι τόσο κουκλάρα που πραγματικά δεν πιστεύεις πόσο προσγειωμένη είναι. Το καλό με το Netwix είναι ότι τολμά να κάνει μοντέρνα και προχωρημένα concepts. Δεν δοκιμάζει μια από τα ίδια. Το στηρίζει πολύ και το κανάλι του ΑΝΤ1 και πηγαίνει πραγματικά καλά. Είναι το καλύτερο διαδικτυακό κανάλι. Στόχος μας είναι να μας βλέπουν όλοι οι χρήστες με smartphone».
Και πώς θα προλαβαίνει να κάνει τόσες εκπομπές; «Φέτος δεν θα είμαι μαζί με τον Φώτη και τη Μαρία. Είμαι σε μια φάση που ψάχνομαι, τρέχω καθημερινά και κάνω κουβέντες. Ναι, έχω προτάσεις, και μάλιστα μου έχουν προταθεί πολύ ωραία πράγματα. Αλλά πρέπει να κάνω λίγο υπομονή, να δούμε πού θα καταλήξουν αυτά. Και για το ραδιόφωνο συζητάω να κάνω μια εκπομπή. Το λατρεύω το ραδιόφωνο. Σίγουρα θα κάνω πολλά πράγματα και στα social media».
Θυμάται την πιο «yolo» τηλεοπτική στιγμή της; «Οταν ήμουν στην εκπομπή “Συντέλεια” είχα φτιάξει το δικό μου κόμμα, το “Κόμματος”, και ως αρχηγός του έπρεπε να κάνω προεκλογική εκστρατεία. Εκανα μια συγκέντρωση έξω από το ΣΕΦ και έκανα ομιλία πάνω σε κούνια παιδικής χαράς. Μοίραζα και φυλλάδια.


Η σελίδα του “Κόμματος” υπάρχει ακόμη στο Facebook. Στην προσωπική μου ζωή το πιο yolo πράγμα που έκανα ποτέ ήταν να βρεθώ για Erasmus στην Ισπανία χωρίς να ξέρω ισπανικά, να μην έχω κανένα γνωστό και να συγκατοικήσω με δυο αγόρια. Επαγγελματικά “γιολάρω” και από το site oneman.gr όπου έχω μόνιμη στήλη. Βγαίνω για φαγητό και ποτό στην Αθήνα και μετά γράφω τις εμπειρίες μου. Περιττό να σου πω ότι έχω πάρει εφτά κιλά, αλλά είναι η καλύτερη δουλειά που έχω κάνει».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης