Βάιος Καφτεράνης: Hot business με γάλα γαϊδούρας

Βάιος Καφτεράνης: Hot business με γάλα γαϊδούρας

Η Οkir`οi είναι μια ελληνική οικογενειακή εταιρεία παρασκευής καλλυντικών, που περιέχουν
το πολύτιμο και σπάνιο γάλα γαϊδούρας. Ο Βάιος Καφτεράνης, με παρουσιαστικό μοντέλου και μυαλό οραματιστή επιχειρηματία, κάποτε προοριζόταν για δικηγόρος, όπως ο εισαγγελέας πατέρας του. Ευτυχώς όμως ακολούθησε τον δρόμο της ομορφιάς

Βάιος Καφτεράνης: Hot business με γάλα γαϊδούρας
Τα τελευταία χρόνια η οικογένεια Καφτεράνη έχει κατορθώσει κάτι πραγματικά ασυνήθιστο - ίσως και ανήκουστο: να κάνει το γάλα γαϊδούρας συνώνυμο της ομορφιάς. Δημιουργώντας μια σειρά από καλλυντικά, ανάμεσα στα συστατικά των οποίων προεξάρχει το σπάνιο και τεράστιας αξίας -και όχι μόνο για τα προϊόντα ομορφιάς- γάλα γαϊδούρας, κατάφερε να γράψει το δικό της επιχειρηματικό success story. Η ιστορική διαδρομή της επιχειρηματικής φαμίλιας των Καφτεράνηδων δεν είναι καθόλου συνηθισμένη: πριν από μια οκταετία ο Βάιος Καφτεράνης ήταν ένας καθωσπρέπει γιάπης, ο οποίος κυκλοφορούσε στα underground στέκια του Λονδίνου με το όνειρο να γίνει δικηγόρος. Προηγουμένως είχε αποφοιτήσει από τη Νομική Σχολή του Λονδίνου και ακολούθως εργάστηκε ως υπεύθυνος μάρκετινγκ και επικοινωνίας για λογαριασμό μεγάλων εταιρειών της Βρετανίας. Παρόλο που το όνειρο του πατέρα του, γνωστού εισαγγελέα, ήταν να δει τον γιο του να μάχεται στις δικαστικές αίθουσες, ο Βάιος επέλεξε τον δικό του ανεξάρτητο δρόμο, ο οποίος απέχει πολύ από το δικηγορικό ή δικαστικό λειτούργημα.

«Οι νόμοι ήταν κάτι με το οποίο είχαμε γαλουχηθεί από παιδιά», εξομολογείται ο νεαρός επιχειρηματίας σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του. Διηγείται επίσης ότι «από μικρό παιδί είχα την αίσθηση ότι ο πατέρας μου ασχολείται με ένα πολύ σοβαρό επάγγελμα και ότι έφερε μια βαριά επαγγελματική ευθύνη, αλλά ως εκεί. Οι εισαγγελείς είναι άνθρωποι σαν όλους τους άλλους, με τρυφερότητα και ευαισθησία. Ως έφηβος είχα παρακολουθήσει πολλές φορές τον μπαμπά στη δουλειά του και ομολογώ ότι ανέκαθεν αποτελούσε για μένα πηγή έμπνευσης».
Πριν από τέσσερα χρόνια ο πατέρας Καφτεράνης, συνταξιούχος πια δικαστικός, μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς του και κάποιους φίλους, παρά την οικονομική κρίση, αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν οίκο καλλυντικών χωρίς ίχνος χημικών ουσιών. Η εταιρεία Οkir`οi έμελλε να προκαλέσει αίσθηση, καθώς οι συνταγές των προϊόντων της περιλαμβάνουν ένα «μυστικό» συστατικό: το δυσεύρετο και πολύτιμο γάλα γαϊδούρας.
Κλείσιμο



Η εταιρεία Οkir`οi στηρίζει την επιτυχία της σε ένα «μυστικό» συστατικό: το δυσεύρετο και πολύτιμο γάλα γαϊδούρας

«Η σκέψη μας ήταν να ακολουθήσουμε την τάση της εποχής που θέλει το καταναλωτικό κοινό να αποφεύγει προϊόντα που βασίζονται σε χημικά συστατικά. Παράλληλα, θέλαμε να δημιουργήσουμε προϊόντα που να απευθύνονται στον πολύ κόσμο. Η Ελλάδα παράγει το θρεπτικότατο γάλα γαϊδούρας, τα συστατικά του οποίου έχουν εξαιρετικές ιδιότητες αφού περιέχουν βιταμίνες, μαγνήσιο, κάλιο, ψευδάργυρο, ασβέστιο, τα οποία σε συνδυασμό με άλλα φυτικά συστατικά, όπως το γαϊδουράγκαθο, το λάδι από αβοκάντο και το βούτυρο ελιάς κ.λπ. επιφέρουν μοναδικά αποτελέσματα».

Η οικογένεια Καφτεράνη ίδρυσε την επιχείρησή της στην Κοζάνη, τον τόπο της καταγωγής της. Ανάμεσα στα Πιέρια, τόπο κατοικίας των Εννέα Μουσών και τα Χάσια, το θρυλικό βουνό απέναντι από τον Ολυμπο, σε μια προστατευμένη έκταση πολλών στρεμμάτων με καστανιές, πεύκα, έλατα και βελανιδιές, ζουν 100 γαϊδουράκια που τρέφονται με αγριόχορτα και αγριολούλουδα της ορεινής ελληνικής φύσης και προσφέρουν το γάλα τους ως βασική πρώτη ύλη των μοναδικών στο είδος τους ελληνικών καλλυντικών Οkir`οi.



Νέος, γοητευτικός και πολλά υποσχόμενος στον επιχειρηματικό κόσμο, ο Βάιος Καφτεράνης κάνει λόγο για φιλόδοξα επαγγελματικά σχέδια κόντρα στο πνεύμα της εποχής


«Ηταν ένα δύσκολο project, αν λάβουμε υπόψη ότι το συγκεκριμένο ζώο τείνει προς εξαφάνιση, καθώς υπάρχουν μόνο 3.000 γαϊδουράκια σε ολόκληρη την Ελλάδα. Δημιουργήσαμε μοναδικές συνθήκες διαβίωσης προκειμένου να παίρνουμε το μέγιστο του γάλακτος που παράγουν.

Πρόκειται για ένα σπάνιο προϊόν, το οποίο δεν εκτιμούμε μόνο εμείς στην Ελλάδα αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη. Δίπλα στη φάρμα δημιουργήθηκε και το εργοστάσιό μας».



Ανάμεσα στα Πιέρια και τα Χάσια, το θρυλικό βουνό απέναντι από τον Ολυμπο, ζουν 100 γαϊδουράκια που προσφέρουν το γάλα τους ως βασική πρώτη ύλη των μοναδικών στο είδος τους ελληνικών καλλυντικών Οkir`οi

Tι σημαίνει όμως Οkir`οi; Αν ανατρέξουμε στην Ελληνική Μυθολογία, βρίσκουμε εύκολα την απάντηση. Η Ωκυρρόη ήταν κόρη του κένταυρου Χείρωνα, ο οποίος υπήρξε δάσκαλος, πολεμιστής και θεραπευτής. Χρησιμοποιούσε κάποια βότανα για ίαση και μάλιστα είχε μάθει αυτή την τέχνη και στην κόρη του. Την Ωκυρρόη όμως την ερωτεύτηκε ο θεός Απόλλωνας και καθώς εκείνη δεν ανταποκρίθηκε, τη μεταμόρφωσε σε ένα θηλυκό γαϊδουράκι. Αυτός ο συσχετισμός αρκούσε για να εμπνεύσει το όνομα της συγκεκριμένης εταιρείας. «Επιλέξαμε συμβολικά το όνομα Οkir`οi για τα καλλυντικά μας επειδή αποδίδει με ιδανικό τρόπο τη θεραπευτική και καλλωπιστική δύναμη του γάλακτος της μεσογειακής γαϊδούρας, που έρχεται να αλλάξει την έννοια της φροντίδας της ομορφιάς όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα», δηλώνει ο Βάιος Καφτεράνης και συνεχίζει: «Είμαστε αφοσιωμένοι στη δημιουργία προϊόντων περιποίησης του δέρματος χρησιμοποιώντας φυσικά συστατικά με αποδεδειγμένη δράση, με πρώτο και κύριο αυτό το γάλα».

Σήμερα η εταιρεία καλλυντικών Οkir`οi παράγει στην αγορά δέκα κωδικούς καλλυντικών με προϊόντα όπως το απλό σαπούνι, οι κρέμες προσώπου και σώματος, η κρέμα νυκτός, μια κρέμα για τα χέρια, ενώ σύντομα αναμένονται οι αντηλιακές για ενήλικες και παιδιά. Τα καλλυντικά με το χαρακτηριστικό γαϊδουράκι σε κάθε συσκευασία γίνονται μόδα, καθώς όλοι πλέον κάνουν λόγο για τις ευεργετικές ιδιότητες του συγκεκριμένου γάλακτος.

Ο Βάιος Καφτενάρης, υπεύθυνος Ανάπτυξης και Μάρκετινγκ στην οικογενειακή επιχείρηση, δεν μετανιώνει που πριν από κάποια χρόνια εγκατέλειψε τα δικόγραφα για χάρη των καλλυντικών.

«Χρόνος δεν υπάρχει τώρα πια παρά μόνο για ταξίδια, τα οποία όμως και αυτά συνδυάζονται με δουλειά. Σε οποιοδήποτε μέρος της Ευρώπης κι αν βρεθώ, ξεκλέβω λίγο χρόνο για μια βόλτα ή ένα καλό φαγητό». Νέος, γοητευτικός και πολλά υποσχόμενος στον επιχειρηματικό κόσμο, ο Βάιος κάνει λόγο για φιλόδοξα επαγγελματικά σχέδια κόντρα στο πνεύμα της εποχής, αφού η Γηραιά Ηπειρος δείχνει να εκτιμά τα καλλωπιστικά προϊόντα της ελληνικής γης.

Σε ό,τι τον αφορά προσωπικά, είναι ένας καθ’ όλα μοντέρνος άντρας, κομψός και γοητευτικός, κυκλοφορεί έχοντας μόνιμα στα χέρια του ένα tablet και μιλά για το αύριο με ενθουσιασμό και τόλμη. Αποκαλύπτει ότι το μπάνιο στο σπίτι του είναι γεμάτο από τα προϊόντα της Οkir`οi: «Δεν θα ήταν υπερβολή να παραδεχτώ ότι τα ράφια στο μπάνιο μου ασφυκτιούν από τις δικές μας ετικέτες. Τα καλλυντικά μας τα χρησιμοποιώ εγώ ίδιος πρώτος από όλους», λέει ο Βάιος Καφτεράνης, καταρρίπτοντας τον μύθο ότι οι άντρες δεν ασχολούνται με την περιποίηση της επιδερμίδας τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης